23. októbra 2024
ilustračné foto

ilustračné foto Ofenzíva pri Avdejevke ?

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Autor textu: medvedar

Ide o udalosti na míle vzdialené od Palestíny. Takže po poriadku. Podľa vyjadrenia zástupcu Štátnej dumy V.Milonova v priestore Berdiči-Avdejevka už druhý deň prebieha rozsiahla ofenzíva ruských vojsk, zameraná na dokončenie obkľúčenia vojsk Ukrajiny v Avdejevke. Avdejevka je satelitné mestečko Donecka, odkiaľ Ukrajinci od roku 2014, teda takmer 10 rokov ostreľovali panelákové sídliská Donecka. Dobyť Avdejevku však nebude také jednoduché, lebo v jej podzemí vznikol za tých 10 rokov labyrint chodieb a bunkrov z betónu niekedy až 3_7 m hrubého.

Aktivizáciu armády Ruskej federácie potvrdzujú aj americké spravodajské vojenské zdroje v novinách The New York Times. Podľa nich k permanentnej paľbe z ruskej strany prichádza prakticky po celej dĺžke donbaského frontu. Zlepšenie bojovej pozície OS RF hlási GŠ OS RF z oblasti Ocheretina. Tu vraj Ukrajinci okrem asi troch stoviek vojakov prišli o 10 amerických obrnených vozidiel MaxxPro, o sklad 110 mechanizovanej brigády a pod. Na letisku Dolgincevo pri Dnepropetrovsku prišli Ukrajinci o ďalšie bojové lietadlo SU-25. – Tieto straty ukrajinský GŠ nepotvrdil.

Zatiaľ nie je isté, ako trvácna a ako rozsiahla bude ruská ofenzíva v okolí Donecka – Avdejevky. Ak by to ale nebola vojensky vážnejšia vec, americké ale aj naše médiá by asi o nej nepísali. Takže ako obvykle, -počkáme a uvidíme.

To, čo sa deje na Donbase je vážna vec. Momentálne sa však ešte závažnejšie veci dejú v Palestíne. Tam ide o bytie a nebytie palestínskeho národa. Ale to je už iná téma, ktorej som sa venoval v poslednom článku. Kto má záujem, nájde to tam.

Povetrie tejto jesene je v Európe na Blízkom východe cítiť od pušného prachu a dymu. Výbušná jeseň. Ktovie, ako sa bojová atmosféra bude ďalej vyvíjať a ktovie čoho ešte tento rok budeme svedkami. Dúfajme len, že napriek všetkému prídu aj tento rok Vianoce a budeme si môcť zaželať šťastnejší a lepší nový rok 2024…



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.