20. mája 2024

Útok na Izrael. Prečo?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Hypotézy o tom, prečo Hamas teraz brutálne zaútočil na Izrael. Asi miliardy dolárov pre Irán a hlavného amerického vyjednávača iránskej dohody, ktorý bol pravdepodobne agentom Iránu.

Závery tohto článku sú hypotézy zverejnené na sociálnych sieťach. Realita súčasnosti je taká, že nie sú o nič špekulatívnejšie ako akékoľvek iné správy. Médiá zverejňujú len to, čo im oficiálne vlády povedia, alebo čo unikne. Únik môže byť buď zorganizovaný samotnou vládou s cieľom, alebo to môže byť únik nepríjemných informácií pre vládu v pôvodnom zmysle slova. Je veľmi ťažké rozlíšiť, o aký prípad ide. Pre osobu, ktorá číta informácie, je to absolútne nemožné.

Napríklad podľa Huffington Post je Washington Post propagandistickým kanálom pre CIA. Washington Post vlastní majiteľ Amazonu Jeff Bezos. Huffington Post v roku 2014 uviedol, že Amazon má zmluvu so CIA v hodnote stoviek miliónov dolárov na cloudové služby. Na otázku novinára redaktor Washington Post povedal, že nejde o konflikt záujmov.

Zároveň majú všetky médiá obrovskú moc ovplyvňovať verejnú mienku tým, čo publikujú, ale ešte viac tým, čo nezverejňujú. Okrem toho, ak sa médium spolieha na jednoznačnú propagáciu jedného názoru, je takmer nemožné zverejniť informácie, ktoré sú v rozpore s predtým podporovaným stanoviskom v priebehu času.

Nie je to nič nové. Buď sa každý musí spoliehať na seba, aby si vytvoril svoj názor, alebo je jeho názor veľmi pravdepodobne výsledkom toho, čo nevidel.

Útok na Izrael. Prečo?

Prečo Hamas zaútočil na Izrael teraz, keď musí vedieť, že reakcia Izraela bude primeraná tomu, ako zaobchádza so svojím civilným obyvateľstvom?

Jedným z možných dôvodov útoku na Izrael sú prebiehajúce rokovania o mierovej dohode medzi Saudskou Arábiou a Izraelom. Sunnitská Saudská Arábia je najtvrdším protivníkom šiitského Iránu na Blízkom východe. Ak by existovala mierová dohoda medzi Arábiou a Izraelom, Irán a Hamas, ktoré podporuje, by boli výrazne oslabené.

Útok na Izrael, vrátane terorizovania civilného obyvateľstva, ktorý samotní teroristi zverejňujú na sociálnych sieťach, má vyvolať silnú izraelskú reakciu. Vo chvíli, keď počet obetí v pásme Gazy začne stúpať, svetové médiá začnú písať o genocíde. Potom bude oveľa ťažšie uzavrieť mierovú dohodu medzi Saudskou Arábiou a Izraelom. Alebo v eskalovanom scenári sa arabské krajiny zjednotia proti Izraelu.

Prečo teraz?

Hamas potvrdil, že peniaze a vybavenie poskytol Irán. Ak bol útok iniciovaný Iránom, teokratický režim mohol posúdiť načasovanie akcie ako najvhodnejšie z nasledujúcich dôvodov:

  • Americká vláda musí tlačiť peniaze ako blázon, aby financovala všetky svoje výdavky, vrátane Ukrajiny. Americký dlh vzrástol o 1000 miliárd dolárov za päť týždňov po júnovej dohode, ktorá zvýšila dlhový strop. Ďalší vojnový dlh ekonomicky oslabí Ameriku. Viac tu.
  • Prezident Biden v snahe znížiť ceny benzínu v USA po začiatku vojny na Ukrajine začal masívne predávať ropu zo strategických rezerv USA. Tie sú teraz na najnižšej úrovni od roku 1980. Prezident Biden zároveň dramaticky znížil produkciu ropy na území USA. Akékoľvek zvýšenie cien ropy na svetových trhoch v reakcii na udalosti v Izraeli tvrdo zasiahne USA.
  • NATO a USA sú na pokraji ponižujúcej porážky na Ukrajine. Konflikt na Ukrajine ich vyčerpal vojensky aj politicky. Rusko a Čína vychádzajú z konfliktu posilnené na medzinárodnej scéne. Západná podpora veľkých krajín ako Brazília a India je nižšia ako v minulosti.
  • Toto nie je prvé poníženie v poslednom čase. Útek americkej armády z Afganistanu k stredovekým bojovníkom s guľometmi nevzbudzuje dojem sily. Navyše, keď americká armáda zanechala zbrane v hodnote miliárd dolárov. Podľa afganských novín sa objavili v Gaze. Hamas sa na sociálnych sieťach chváli zbraňami z Ukrajiny.
  • Hlavným cieľom americkej armády je podľa jej najnovších vyhlásení boj proti klimatickým zmenám a inkluzívnosť. Toto je na smiech každému, kto niekedy videl konflikt aspoň vo filme.
  • Bidenova administratíva zvrátila Trumpovu politiku podpory Izraela. Obnovila finančné prevody palestínskym organizáciám. Voči novej izraelskej vláde Benjamina Netanjahua to bolo veľmi chladné.
  • Biely dom zmiernil sankcie voči Iránu, ktoré uvalila predchádzajúca administratíva Donalda Trumpa. To umožnilo Iránu zvýšiť vývoz ropy a príjmy do štátnej pokladnice.
  • Pred niekoľkými týždňami Amerika uzavrela dohodu o výmene väzňov s Iránom, na základe ktorej USA uvoľnili predtým zablokovaných 6 miliárd dolárov Iránu. Dohodu vyjednal v mene USA Robert Malley, ktorého v júni suspendovali pre podozrenie z úniku tajných informácií.
  • Minulý týždeň iránske opozičné noviny v Londýne informovali, že Robert Malley pomohol najmenej jednému iránskemu agentovi infiltrovať sa do najvyšších vrstiev americkej vlády.
  • Na otázku CNN, či Irán použije miliardy uvoľnené na financovanie terorizmu, hovorca vlády povedal, že je to možné, ale že USA budú brať Irán na zodpovednosť, ak tak urobia.
  • Izraelu môže chýbať munícia. Začiatkom tohto roka poslal Pentagon na Ukrajinu veľké zásoby munície uskladnenej v Izraeli. Izrael protestoval, ale bezvýsledne.
  • Celý svet vidí, že Joe Biden je dementný starý muž, ktorý nie je schopný povedať dve súvislé vety. Vidia to napriek zúfalému úsiliu spriatelených médií. Ak je táto osoba vodcom západnej civilizácie, teraz je čas na konfrontáciu.

Post Scriptum

  • V nedeľu minister zahraničných vecí Anthony Blinken odpovedal na otázku, či 6 miliárd dolárov pomohlo Iránu, slovami: „Bohužiaľ, Irán vždy používal peniaze na financovanie terorizmu.“

Takže Amerika poslala Iránu 6 miliárd dolárov, o ktorých vedela, že budú použité na financovanie terorizmu. Po tom, čo boli použité na financovanie útoku na Izrael, povedala, že dá Izraelu peniaze na jeho obranu.

Občania môžu ísť spať, pretože sa zdá, že to riadia ľudia, ktorí vedia, čo robia. Americký daňový poplatník nemôže ísť spať, musí ísť spať.

Jediná istota

Poznámka redakcie:

Isté je len jedno. Ak niekto schvaľuje brutálne zaobchádzanie s izraelskými civilistami vrátane žien a detí, určite nebude stíhaný za nenávistné prejavy alebo schvaľovanie násilia. Nikdy.

Ani demokratické médiá nebudú ničím pobúrené.

Niektoré násilie je jednoducho menej násilné ako iné násilie, aj keď sú obeťami deti. Toto je realita progresívnej demokracie.

Zdroj


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *