24. októbra 2024

GP Maroš Žilinka: PRAVDA ZOSTANE VŽDY LEN PRAVDOU

Kritické slová Žilinku majú pointu

Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR

Zdielajte....

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Spomínate si, aké ÚTOKY zo strany niektorých mienkotvorných médií a politikov sprevádzali rozhodnutia generálneho prokurátora, ktorými došlo podľa § 363 Trestného poriadku k zrušeniu nezákonných rozhodnutí o trestnom stíhaní obvinených v kauze „obchodovanie s informáciami zo spisu Gorila“ a v kauze „Súmrak“?

Zdôrazňujem, že ÚTOKY bez vecných a právnych argumentov, úplne ignorujúce zistené zásadné porušenia zákona v postupoch a rozhodnutiach OČTK (rozhodnutia sme jasne a zrozumiteľne vysvetlili a sú zverejnené na webe Generálnej prokuratúry SR) a vedené sústavne a s jasným cieľom – spochybňovať, diskreditovať a manipulovať.

Tieto dve kauzy nemajú spoločné len to, že postupy a rozhodnutia OČTK boli nezákonné, že nezákonnosť väzobného stíhania obvinených konštatoval Najvyšší súd SR a nezákonné trestné stíhania obvinených boli reparované až postupom podľa § 363 Trestného poriadku. Spája ich aj to, že ZA NEZÁKONNÉ TRESTNÉ STÍHANIE a VӒZBU sa obvineným Jaroslavovi H. a Robertovi K. musel OSPRAVEDLNIŤ ŠTÁT prostredníctvom Ministerstva spravodlivosti SR (stalo sa tak v októbri 2022, resp. októbri 2023).

Aj keď metóda informovania verejnosti v štýle „tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou“ je lákavou, UBEZPEČUJEM všetkých, že „lož ostane vždy len lžou“, „pravda zostane vždy len pravdou“ a „porušenie zákona porušením zákona“.

Môžem len zopakovať, že „PRANIEROVANÝ MUSÍ BYŤ TEN, KTO PORUŠIL ZÁKON A NIE TEN, KTO NA TAKÉ PORUŠENIE ZÁKONA POUKÁŽE A PRIJME OPATRENIA NA JEHO ODSTRÁNENIE!“.

Aj tieto dva prípady umocňujú moje presvedčenie, že tak ako doposiaľ, budeme spolu s kolegyňami a kolegami z Generálnej prokuratúry SR dôsledne reagovať na zistené zásadné porušenia zákona v postupoch a rozhodnutiach OČTK postupom podľa § 363 Trestného poriadku a to BEZ OHĽADU NA POZITÍVNE ALEBO NEGATÍVNE REAKCIE VEREJNOSTI, MÉDIÍ, ALEBO ICH ČASTI.



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.