14. mája 2024

Videa-Raketové sily Ruskej federácie pripravili na odpálenie nosnú raketu s hypersonickým klzákom Avantgard schopným niesť jadrové hlavice.

0

Raketové sily Ruskej federácie pripravili na odpálenie nosnú raketu s hypersonickým klzákom Avantgard schopným niesť jadrové hlavice.


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Avantgard dokáže až 27-násobne prekročiť rýchlosť zvuku (34.000 kilometrov za hodinu) a prudko manévrovať po odpojení od nosnej rakety mimo jej trajektórie.

Raketové sily Ruskej federácie na juhu Ruska pripravili na odpálenie nosnú raketu s hypersonickým klzákom Avantgard schopným niesť jadrové hlavice. Vo štvrtok to vo vysielaní uviedla televízia ministerstva obrany. TASR správu prebrala z agentúry Reuters.

Avantgard dokáže až 27-násobne prekročiť rýchlosť zvuku (34.000 kilometrov za hodinu) a prudko manévrovať po odpojení od nosnej rakety mimo jej trajektórie. Ruský prezident Vladimír Putin ohlásil jeho úspešné použitie v roku 2018. Údajne má byť schopný preniknúť aj cez nové systémi protiraketovej obrany Spojených štátov.

Zábery odvysielané televíziou Zvezda ukazujú prepravu balistickej strely, jej vzpriamenie a následné spustenie do raketového sila v Orenburskej oblasti neďaleko hraníc s Kazachstanom. Prvá raketa s klzákom Avantgard bola umiestnená na tej istej základni už v roku 2019.

Viac vo videách:

Prvá raketa s klzákom Avantgard bola umiestnená na tej istej základni už v roku 2019.

Rusko a USA ako dve najväčšie jadrové mocnosti zhodne vyjadrili poľutovanie nad postupným rozkladom dohôd regulujúcich preteky v zbrojení z čias studenej vojny. Rusko, USA a Čína však zároveň vyvíjajú nové zbraňové systémy vrátane hypersonických.

Spojené štáty považujú za svojho najväčšieho konkurenta Čínu, kým Rusko považujú za najväčšiu hrozbu svojej národnej bezpečnosti.

Ruský prezident Vladimir Putin v apríli roku 2022 varoval iné krajiny pred zasahovaním do situácie na Ukrajine a v prípade ohrozenia Ruska útokmi prisľúbil bleskovú odpoveď: „Máme na to všetky prostriedky, a to také, akými sa nemôže v súčasnosti pochváliť nikto. Nebudeme sa vychvaľovať, no použijeme ich, ak to bude potrebné“:

Rusko v apríli roku 2022 otestovalo svoju neporaziteľnú superzbraň – medzikontinetálnu raketu Sarmat, ktorá podľa vyhlásenia prezidenta Putina „prinúti zamyslieť sa tých, ktorí sa v zápale agresívnej rétoriky snažia ohrozovať našu krajinu“.

Raketa Sarmat – v kódovaní NATO označovaná ako Satan 2 – patrí podľa ruského prezidenta Vladimira Putina do generácie „neporaziteľných“ zbraní spolu s hypersonickými strelami Kinžal a Avangard:

Roskosmos vlani pred summitom NATO v Madride zverejnil satelitné snímky a súradnice rozhodovacích centier Západu

Ruská vesmírna agentúra koncom júna 2022 zverejnením satelitných snímok a súradníc západných mocenských sídiel oslávila začiatok kľúčového samitu lídrov NATO v Madride.

„Roskosmos zverejňuje satelitné snímky povestných ‚rozhodovacích centier‘, ktoré podporujú ukrajinských nacionalistov,“ uviedla agentúra v príspevku na sociálnych sieťach, ktorý obsahoval fotografie. „Uvádzame súradnice týchto miest. Pre každý prípad.“

Išlo o nie príliš tajné súradnice Bieleho domu a Pentagónu v USA, sídlo britského premiéra na Downing Street č. 10 v Londýne, Elyzejského paláca v Paríži, úrad nemeckého kancelára v Berlíne a centrála NATO v Bruseli.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev vtedy pre televíziu Al-Džazíra povedal, že Moskva zasiahne „centrá rozhodovania“, ak Kyjev použije zbrane, ktoré dostal od Spojených štátov, na útok na ruské územie.

„Je zrejmé, aké sú tieto rozhodovacie centrá: ministerstvo obrany, generálny štáb a tak ďalej,“ dodal. „Ale treba si uvedomiť, že v tomto prípade sa konečné rozhodovacie centrá bohužiaľ nenachádzajú ani na území Kyjeva.“

ZDROJ: Hnonline / InfoVojna


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *