13. mája 2024

Video-Nový policajný Prezident a ako Matovič zablokoval Eštóka! Martin Daňo spravil poriadok

0

Nový policajný Prezident a ako Matovič zablokoval Eštóka! Martin Daňo spravil poriadok


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Včera som bol v parlamente a hneď som natrafil na kritickú situáciu – Igor Matovič dlho blokoval vstup Ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka na tlačovku, kde predstavii nového Prezidenta Policajného zboru pána Soláka… Tak som sa okamžite podujal a vyriešil som to – veď ako hovorí velikán psychoanalýz Carl Jung – poznanie vlastnej temnoty nám pomáha poznať temnutu iných – takže niet väčšieho experta, ako som JA na tohto človeka…

V stredu 29 novembra 2023 zablokoval Igor Matovič tlačovkovú miestnosť ministrovi Matušovi Šutajovi Eštokovi a tak Martin Daňo spravil nápravu a ďakujeme za podporu https.//www.ginn.press/podpora
Ľubomír Solák bude vymenovaný do funkcie policajného prezidenta od piatka 1. decembra. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) to uviedol po stredajšom vypočutí Soláka pred Výborom Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť. Aktuálne Solák pôsobí na poste šéfa polície na základe dočasného poverenia.
Proti Solákovi hlasoval Jaroslav Spišiak z PS a Gábor Grendel (hnutie Slovensko, predtým OĽaNO), zdržali sa Juraj Krúpa z SaS a Alena Turčanová z KDH.
Vyjadrenie Šutaja Eštoka
„Som presvedčený o tom, že pán Solák bude tou správnou osobnosťou na čele Policajného zboru. Je to človek, ktorý je policajtom telom aj dušou, ktorému nesmrdí policajná uniforma, ktorý sa bude vždy zastávať zákona, spravodlivosti aj svojich policajných kolegov,“ vyhlásil Šutaj Eštok.
Nový šéf polície je podľa ministra od prvého dňa pripravený riešiť problémy polície, ako sú personálny podstav, materiálno-technické zabezpečenie či infraštruktúra. Za dôležité považuje, že zákon bude platiť pre každého.
Vyjadrenie opozície
Opozícia sa obáva, že kandidát na policajného prezidenta Ľubomír Solák bude konať v jednej línii s vládnou koalíciou a ministerstvom vnútra. Ako skonštatovali predstavitelia SaS a hnutia Slovensko, kandidát nekonkretizoval svoju víziu. Koaliční poslanci zo Smeru a Hlasu v Solákovi problém nevidia. Uviedli to po stredajšom verejnom vypočutí kandidáta pred Výborom Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť.
Všetko bolo v súlade so zákonom
Predseda výboru Tibor Gašpar (Smer-SD) skonštatoval, že vypočutie sa uskutočnilo v súlade so zákonom. Ohradil sa však voči správaniu sa poslanca Igora Matoviča (Slovensko, Za ľudí, KÚ). „Ak niekto nevie zaujať obsahom, musí zaujať formou,“ komentoval. Solákovi zaželal, nech sa mu vo funkcii darí. Poznamenal, že pôjde o ťažkú prácu. Verím, že s jeho vedením budú všetci spokojní.
Podpredsedu výboru Samuela Migaľa (Hlas-SD) kandidát na šéfa polície presvedčil. „V dnešnej dobe nájsť takto vybaveného, morálne schopného človeka, ktorý verím, že bude požívať aj autoritu medzi samotnými policajtami, nie je vôbec jednoduché,“ ocenil s tým, že novému šéfovi polície drží palce.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *