13. mája 2024

Peter Staněk 4. díl: Elity s námi mohou dělat jen to, co jim dovolíme. O svém osudu si rozhodneme my

0

Peter Staněk 4. díl: Elity s námi mohou dělat jen to, co jim dovolíme


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


„Nedrážděme přírodu bosou nohou. Příroda nám to spočítá, a jestliže nám to spočítá příroda, nebude úniku, nezachrání se ani elita, ani digitální otroci. Právě proto je příroda laskavá, jako laskavá máma v tom, že vás varuje, dá vám nějaký pohlavek, po zadečku, ale ještě vám dává možnost,“ říká profesor Peter Staněk v rozhovoru pro pořad Kupředu do minulosti.

Hlavní je přežít! To si opakovali vězni koncentračních táborů i zajatí Němci u Stalingradu – základní heslo existence jakéhokoli živočišného druhu. Homo sapiens se stal dominantním tvorem ne proto, že by byl nejsilnější, nebo nejrychlejší, ale protože se uměl přizpůsobit různým prostředím, i nepříznivým podmínkám jako druh. Mnohé druhy to nedokázaly. Na obzoru před námi vyvstávají rozsáhlé nárazové změny v souvislosti se slunečními cykly a proměnou pozemského klimatu. Jsme nadále schopni se přizpůsobit? I dnes jsou ve světě přítomny různé strategie přežití, a bohužel se zdá, že právě naše civilizace někde sešla z cesty, a dostává na zadek. Zaštiťujeme se vědou, ale nerespektujeme ji, vychvalujeme demokracii, ale obcházíme ji, a svobodu máme nejspíš kvůli jejímu okrajování. Náš host profesor Peter Staněk říká, že sice přibývá nespokojených ovcí, ale stále chybí silní berani. Přežije stádo?

Rádio Universum


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *