13. mája 2024

Video-Spor Texasu s Bidenovou vládou o hranicu odhalil klinickú smrť mainstreamových médií

0

Spor Texasu s Bidenovou vládou o hranicu odhalil klinickú smrť mainstreamových médií


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Ten, kto na Slovensku sleduje len správy mainstreamových médií (MSM), pravdepodobne nemá tušenia, že v USA, konkrétne v Texase, práve prebieha kompetenčný spor medzi guvernérom Texasu a federálnou vládou Joe Bidena o hranicu.

V žiadnom z našich „najčítanejších“ médií som nevidel popis toho, o čo v Texase ide, alebo úplne skreslene. Hlavné jadro sporu je o spôsob, akým sa americkí pohraničiari majú správať k ilegálnym imigrantom, ktorí doputovali zo všetkých krajín Latinskej Ameriky a prevažne pešo prechádzajú hranicu na miestach, kde nie sú oficiálne hraničné priechody. Federálna ostraha hranice (CBP) má od federálnej vlády pokyny nebrániť imigrantom v príchode a usmerniť ich do vnútrozemia. Naproti tomu guvernér Texasu Abbott mobilizoval národnú gardu, nariadil všetkými prostriedkami zabrániť vstupu imigrantov na nelegálnych miestach a chytených nelegálnych narušiteľov vrátiť na druhú stranu hranice. Materiálne sa v spore najčastejšie skloňuje ostnatý drôt, ktorý Texaská národná garda umiestňuje na hraniciach, a ktorý CBP zas začali odstraňovať.

Henry Lee

V skutočnosti Texas pred niekoľkými dňami uspel na súde s presadením predbežného opatrenia, ktoré zakazovalo, aby CBP odstraňovali ostnatý drôt z hranice, až do rozhodnutia súdu o veci (Texas má záujem o legálne riešenie). Najvyšší súd USA len zrušil tento predbežný zákaz, ale nevydal žiadne rozhodnutie o tom, že Texas nesmie na hraniciach montovať ostnatý drôt, ani nerozhodol v kompetenčnom spore. Generálny prokurátor Texasu je plne na strane guvernéra a odmietol vydať rozhodnutie o priorite CBP na hranici. V právnej rovine je spor stále otvorený. (A teda ešte sa nestalo nič, čo by pripomínalo vyhlásenie nezávislosti Texasu.)

Na sociálnej sieti X som našiel viaceré komentáre, že médiá to robia zámerne kvôli tomu, aby v očiach verejnosti očiernili guvernéra Abbotta. V tej súvislosti nie sú bez zaujímavosti správy (Fox news) o George Sorosovi (áno, presne o tom senilno dedkovi, ktorý si už len vyhrieva kosti na slniečku), že v uplynulom roku daroval milióny na podporu niektorých skupín aktivistov v Texase v úsilí preklopiť väčšinu voličov v Texase od Republikánov k Demokratom.

JNS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *