20. mája 2024

Lekcia z práva pre pána vyšetrovateľa a prokurátora ÚŠP. V. Pčolinský je už 197 dní obvinený z porušenia paragrafu, ktorý NEEXISTUJE (!!!)

0

V. Pčolinský je už 197 dní obvinený z porušenia paragrafu, ktorý NEEXISTUJE


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Lekcia z práva pre pána vyšetrovateľa a dozorujúceho prokurátora ÚŠP

V obvinení v kauze Rozuzlenie je tvrdenie vyšetrovateľa, že v Správe SIS prednesenej v máji 2021 v parlamente “boli prezentované len pre SIS podporujúce dôkazy a ignorovali, minimalizovali dôkazy, ktoré boli v rozpore s ich zámerom (napr. selektívne hodnotenie odposluchov = vypustenie kontextu).“

Ha.

A teraz si vysvetlíme, prečo si príčetní právnici pri tomto citáte povzdychli a vložili hlavy do dlaní a slabšie kusy si rovno začali búchať hlavu o monitor.

Podľa Ústavy SR každá štátna inštitúcia môže robiť len to, čo jej povoľuje zákon.

Žiadny zákon nestanovuje, že SIS má získavať DÔKAZY a nebodaj ich ešte aj nejak hodnotiť.

SIS pracuje s informáciami. Bodka. S DÔKAZMI v tomto štáte pracujú len orgány činné v trestnom konaní a k nim SIS nepatrí.

Je teda úplne absurdné, keď vyšetrovateľ „elitnej“ NAKA obviňuje SIS z nesprávneho hodnotenia dôkazov (!). Vyšetrovateľ Správu SIS nevidel, lebo si ju celé mesiace nedokázal správnym spôsobom vypýtať od SIS.

Najskôr žiadal neexistujúci dokument. Potom znovu žiadal neexistujúci dokument.

Potom konečne žiadal ten správny dokument a SIS vtedy ešte pod vedením Aláča (!) mu ho samozrejme poslala.

No ale než teda Správu SIS videl, rovno v obvinení Aláča vyjadril svoje presvedčenie, že je tendenčná a spísaná neobjektívne a že dôkazom je aj to, že mu SIS správu NECHCE dať. No chudáčik…

Lenže Generálna prokuratúra sa na to pozrela a milému vyšetrovateľovi odpísala, že toto jeho jednanie vyznieva ako MANIPULOVANIE vyšetrovania, z ktorého viní paradoxne obvinených, teda aj Aláča, ktorý mu tú správu odoslal OSEM dní pred svojim obvinením.

Keď to čítal jeden môj známy, povedal, že vyšetrovateľ si po tomto asi vpáli guľku do čela… tak radšej Vám tu nechám, pán vyšetrovateľ, číslo na linku dôvery (0800 800 566). Fungujú 24/7. Ďalej to tu už radšej ani nečítajte.

Pre ostatných: Aj keby vyšetrovateľ nebodaj Správu SIS videl, tak kolektívnu vinu na Slovensku už pár desaťročí nemáme a vyšetrovateľ mal teda jasne povedať, kto zo SIS, čo, kedy a ako selektívne hodnotil. Ale uisťujem Vás, že dôkazy v SIS nehodnotil nikto, milý pán prokurátor.

Aláč Vášmu vyšetrovateľovi tieto fakty ako správny vysokoškolský pedagóg otcovsky vysvetlil hneď na prvom (a jedinom) výsluchu, ale to Vám samozrejme nebráni v tvárení sa, že s jeho obvinením je všetko v najlepšom poriadku.

Pán prokurátor Mikuláš, včera som si so záujmom a dojatím prečítala Vyhlásenie prokurátorov ÚŠP k rozhodnutiu zrušiť ÚŠP, ktoré ste Vy sám podpísali.

V tom vyhlásení sa DVA krát píše, že si KAŽDÝ DEŇ plníte svoje povinnosti v prípravnom konaní a že naďalej KAŽDÝ DEŇ rozhodujete v prípravnom konaní, zúčastňujete sa procesných úkonov a bla bla bla…

Toto ste, vážený pán prokurátor, sám podpísali, pri tom o Aláčových námietkach ste nerozhodli od augusta 2023.

Je to 194 dní. 194 dní ste si nenašli čas ani na JEDNU JEDINÚ Aláčovu námietku alebo sťažnosť.

Nehanbíte sa pri tom pózovaní pred verejnosťou, že Pčolinský je už 197 dní obvinený z porušenia paragrafu, ktorý NEEXISTUJE (!!!) a jeho námietky proti takémuto chorému obvineniu doteraz na ÚŠP ignorujete???

Poznámka pre NAKA: JUDr. Michal Aláč, PhD. je vysokoškolský pedagóg na právnickej fakulte a autor knihy Získavanie informácií na spravodajské účely a na účely trestného konania. Známejšieho publikujúceho odborníka na rozoznávanie dôkazov od spravodajských informácií teda na Slovensku nenájdete.

Jeho kniha je síce vypredaná, ale možno by Vám ju požičal, chalani. Jano Čurilla má na Aláča číslo, tak si ho vypýtajte, kým je ešte vonku.

No a kým naši elitní chlapci budú študovať, my ostatní poďme ďalej…

Pamätáte si ako hŕstka policajtov a policajtka z NAKA došli na Okresný súd Bratislava 3 a v rozpore so zákonom si pýtali od rôznych osôb utajovanú prílohu spisu, ktorú im nik nemohol vydať, lebo by vydaním porušili zákon?

Potom došli páni policajti znovu.

A potom znovu.

Pracovníci súdu sa zakaždým zachovali zákonne a utajenú prílohu spisu ozbrojeným zvedavcom z NAKA nevydali.

Jednu pracovníčku súdu vtedy údajne obmedzili elitní policajti z NAKA na osobnej slobode v miestnosti bez okien… ale to sa oficiálne „nestalo“.

Nezákonnosť zaisťovacieho úkonu na Okresnom súde Bratislava 3 potvrdená Súdnou radou bola začiatkom kauzy Rozuzlenie a to oficiálne a bez hanby.

Radšej Vám to odcitujem, aby ste uverili:

„Trestné stíhanie vo veci zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny podľa § 296 Trestného zákona bolo začaté zaisťovacím úkonom.“ Ide o úkon z 26.4.2022 na Okresnom súde Bratislava III.

Pri všetkej úcte a zachovaní prezumpcie neviny… ste si po takomto nezákonnom zaisťovacom úkone istý, že stíhate tú správnu zločineckú skupinu, pán prokurátor Mikuláš?

Autor: Savenna Monteloup


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *