20. mája 2024

Millí novináry z ICJK, Kuciak si nezaslúži, aby ste zneužívali jeho meno

0

Millí novináry z ICJK, Kuciak si nezaslúži, aby ste zneužívali jeho meno


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Milí novinári z Investigatívneho centra zavraždeného novinára,

pred pár dňami som začala pozerať vašu bosenskú reportáž namierenú proti trom ľuďom na úteku.Páni Káľavský, Kučerka a Gašparovič odišli do Bosny a Hercegoviny.

Minimálne dvaja z týchto pánov sa netaja tým, že odišli z obáv o život a pred niečím, čo vnímajú ako nebezpečné prenasledovanie zo strany zložiek štátu.

Tú reportáž som nebola schopná dopozerať, lebo mám len jedno zdravie a dostalo ma do vývrtky už len podsúvanie toho, že tu máme na Slovensku právom stíhaných dvoch šéfov tajnej služby.

Áno, máme.

Síce bez dôkazov, ale za to manipulovanie ich vyšetrovania už skonštatovala Generálna prokuratúra SR.

Ako to, že ste tieto fakty nepostrehli a nespomenuli, milí investigatívci?

Čo sa týka Aláča, zmohli ste sa v minulosti len na to, že ste informovali s veľkým mediálnym humbukom o tom, že Aláč bol už roky členom Rady úradu pre reguláciu hazardných hier… a Vy ste to prezentovali ako veľké investigatívne zistenie tesne pred jeho zatknutím a volali ste po jeho odvolaní z funkcie.

Zabudli ste povedať, že pri týchto dvoch funkciách nie je žiadny konflikt záujmov a že jeho členstvo v rade bola verejne známa informácia už v čase jeho menovania do funkcie v SIS.

Ale to Vaše slabo zorientované publikum netuší a tak ste považovaní za investigatívne hviezdy…

Ale vrchol Vašej detskej hry na „investigatívcov“ bol, keď ste prezentovali ako Váš obrovský objav zistenie, kde žijú Kučerka a Káľavský, aj keď to bola verejne dostupná a známa informácia.

Tak gratuľujem, páni „investigatívci“.

Iste ste na svoju robotu hrdí. A teraz Vám vysvetlím, prečo by na Vás nebol hrdý Ján Kuciak.

Myslím si, že Jánovi Kuciakovi by vadilo, že sa snažíte z Bosny a Hercegoviny vyštvať dôležitého svedka v prípade prípravy jeho vraždy. Hovorím o svedkovi, ktorý sa v Bosne a Hercegovine reálne bojí o život, kým Vy mu ťukáte na dvere, zverejňujete jeho adresu a tvárite sa ako tí spravodliví.

Ján by bol smutný, ako ignorujete fakty a nezisťujete si, prečo sa preboha ľudia boja o život tak, že utekajú z našej vlasti za hranice.

Korektný investigatívec by (si) tú otázku položil ako prvú.

Nie som fanúšik Kočnera. Netajím sa tým, že na jeho menej známeho právnika som dávala trestné oznámenie ešte v čase, keď bol na výslní. Ale aj obvinenie nesympatického človeka má mať nejakú štábnu kultúru.

Kočner dal sledovať Jána Kuciaka a z toho sledovania vzniklo viacero fotografií.

Jána Kuciaka podľa rozsudku Špecializovaného trestného súdu zabil vrah, ktorého na vraždu najal Andruskó. Zhodli sa na tom vrah aj Andruskó.

Andruskó ukázal vrahovi fotografie mladého novinára, lenže to NEBOLI (!) fotografie urobené sledovacím komandom Mariána Kočnera.

Takže je celkom možné, že vraždu Jána Kuciaka si Kočner neobjednal.

Súd ho v tomto smere dokonca oslobodil spod obžaloby. Špeciálna prokuratúra sa proti rozsudku odvolala.

Nebudem hovoriť detaily, aby som neohrozila ďalšie vyšetrovanie, ale predsa len mám pár postrehov, milí investigatívci. Nezabudnite ich ignorovať.

Jeden z bývalých policajtov, ukrývajúcich sa v Bosne a Hercegovine, povedal istému vyšetrovateľovi, že adresu Jána Kuciaka si dával lustrovať známy kajúcnik a potom sa snažil, aby jeho meno nebolo v spojitosti s touto lustráciou spomínané.

Tento kajúcnik bol v blízkom kontakte s Jánom Kuciakom. Keby chcel, mohol sa ho na adresu bydliska jednoducho spýtať. Nespýtal sa. Zisťoval to údajne tajne. Prečo??

A tak ma zaujímalo, či sa tento kajúcnik poznal s Andruskóom, teda s prostredníkom objednávateľa vraždy Jána Kuciaka. A asi by som Vám toto nepísala, keby odpoveď nebola viac než zaujímavá, všakže?

Takže kým Vy sa v cudzine (podľa názoru viacerých ľudí) snažíte vyštvať z bezpečia azylu človeka, ktorý sa bojí o život, lebo svedčil v tak horúcich prípadoch, tu na Slovensku sa dejú nehoráznosti vo vyšetrovaní vraždy novinára, ktorého menom sa tak radi oháňate a za ktoré Vás platia.

Tak gratuľujem, páni “investigatívci”.

Ale to Vaše centrum budem aj naďalej volať Investigatívne centrum zavraždeného novinára, lebo Ján Kuciak si podľa môjho názoru nezaslúži, aby ste zneužívali jeho meno… zvlášť keď idete po svedkovi dôležitom pre vypátranie možného skutočného objednávateľa jeho vraždy.

Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *