13. mája 2024

Takže Irán sa nenechal vyprovokovať k nevyprovokovanej agresii..

0

Takže Irán sa nenechal vyprovokovať k nevyprovokovanej agresii..


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Takže Irán sa nenechal vyprovokovať k nevyprovokovanej agresii… V noci zo soboty na nedeľu poslali „šialení ajatolláhovia“ do Izraela množstvo dronov a rakiet, ale nechápali to ako útok vo chvíli prekvapenia, ale skôr ako televíznu šou, keď v podstate oficiálne oznámili všetko ihneď po štarte, čím dali Izraelčanom dostatok času na prípravu a celému svetu dostatok priestoru na pohodlné sedenie pred televízormi s popcornom a Coca-Colou.

Tí istí „šialení ajatolláhovia“, ktorí, ak by mali jadrovú zbraň, by ju neváhali použiť, tiež oznámili, že to bola odveta za bombardovanie veľvyslanectva v Damasku a že skóre bolo vyrovnané, a ak by sa Izrael neodplatil za odvetu, bol by to koniec. Už vieme, že väčšina dronov a rakiet bola zostrelená, pravdepodobne došlo k nejakému zásahu, ale nie významnému. Ani jeden vojak nebol zabitý, ale niekoľko nezúčastnených (beduínskych) detí bolo zranených, pretože každá zábava má svoju cenu.

Izraelská vláda však prostredníctvom svojho premiéra už vopred povedala, že na akýkoľvek útok odpovie ešte väčším útokom… Teraz všetci čakajú, či to Izraelčania skutočne urobia, aj keď to Biden neodporúča.

Na ilustráciu ešte jeden zaujímavý detail… Irán zaplatil za zbrane na útok na Izrael približne 60 miliónov dolárov. Izrael zaplatil asi miliardu dolárov na obranu proti týmto raketám.

V súčasnosti sa história začína včera… Alebo možno predvčerom, ale minulý týždeň, to je stredovek. Rusko by preto mohlo „nevyprovokovane“ zaútočiť na Ukrajinu. Doneck nebol ostreľovaný. Nedošlo k násilnému rozohnaniu demonštrácií ostrou paľbou. Neexistoval žiadny jazykový zákon, neexistoval násilný Majdan, neexistovala žiadna dohoda medzi Janukovyčom a opozíciou, ktorú garantovali západné štáty. Neuskutočnili sa žiadne oranžové revolúcie a v roku 2008 neprišla žiadna pozvánka pre Ukrajinu na vstup do NATO. Došlo len k ruskej anexii Krymu a potom k invázii na Ukrajinu.

Presne to isté je tu na Blízkom východe. História začína, keď to vyhovuje propagandistickej pointe. V skutočnosti Irán zaútočil na Izrael bez akéhokoľvek dôvodu… Nedošlo k bombardovaniu iránskeho veľvyslanectva v Sýrii. Predtým Hizballáh nevyhlásil, že by zakorenil svojich sunnitských bratov z Hamasu a nepáčilo sa mu, že ich tam Izraelčania bombardujú v Gaze, ale že kvôli tomu nezačnú vojnu. Predtým bol len úplne nevyprovokovaný útok Hamasu = útok Arabov = útok Iránu = Moskva je určite za tým všetkým. Nič iné sa nestalo. Osemdesiat rokov vzájomného zabíjania sa dá preškrtnúť.

Ak sa na to pozriem trochu triezvo, vidím rovnaký modus operandi ako v prípade Ukrajiny. Len to postupne horí a vzlietne, pretože niekto to potrebuje, aby sa rozbehol. Je potrebné vyprovokovať nevyprovokovanú agresiu niečím. Je potrebné podniknúť kroky, ktoré nemajú iný účel ako zhoršiť situáciu. Ako zvyčajne, vždy sa nájde niekto, kto má rád vojnu a považuje ju za jediné správne politické riešenie.

Rovnako nie je problém nájsť dostatok užitočných idiotov, ktorí by tlieskali a radi sa pridali.

Hovorí sa (a verím), že Hizballáh, ako rozšírenie Iránu, má k dispozícii desaťtisíce rakiet a rakiet, s ktorými je schopný vážne ostreľovať najhustejšie obývaný severný Izrael. Áno, niekedy odtiaľ lietajú nejaké rakety, ale je to ďaleko od schopností Hizballáhu. Skutočný úder Iránu ešte neprišiel. Súčasný nočný letecký útok mal skôr vplyv na vlastné obyvateľstvo Iránu, ktoré si už celkom otvorene začalo robiť srandu z Chameneího.

Osobne čítam tak, že Irán (zatiaľ) nemá záujem o totálnu vojnu. Ale stále viac sa obávam, že som mal pravdu a Netanjahu (alebo niekto iný v izraelskej administratíve) potrebuje vojnu s Iránom, pretože „špeciálna vojenská operácia“ v Gaze neprebieha veľmi dobre. Je to už najdlhšia vojna v Izraeli, majú proti sebe malú enklávu a odtiaľ sa na Izrael stále strieľajú rakety. Napriek desaťtisícom úmrtí. Už včera niektorí izraelskí predstavitelia hovorili o tom, že iránsky útok je vyhlásením vojny.

Je to príliš podobné situácii na Ukrajine. Musíme vyvolať ďalšiu nevyprovokovanú agresiu, otvorí srdcia a peňaženky daňových poplatníkov a potom vyhráme… Nefungovalo to v Afganistane, nefungovalo to na Ukrajine, ale tu na Blízkom východe to určite bude fungovať. Nič sa nevyrovná Izraelu s 10 miliónmi obyvateľov, ktorý bojuje proti Iránu s 90 miliónmi obyvateľov. Čo by sa na tom mohlo pokaziť, však?

Samozrejme, Izraelčania majú super hyper mega chytré zbrane. Rovnako ako F-35. Všetka moderná technológia na Ukrajine zlyhala, takže tam bojujú s primitívnymi dronmi a primitívnymi delostrelectvom a primitívnymi pešiakmi, ale v Izraeli to bude určite iné. Tam malý počet pokročilých zbraní určite porazí znásobený počet zastaraných rakiet, hoci všade inde to bolo skôr naopak.

Teraz je to konečne ten pravý. Konečne sme našli správneho súpera tu na Západe, aby sme ukázali našu veľkosť, silu a zrelosť. Irán by mohol urobiť to, čo neurobila ani Ukrajina, ani Afganistan. Sme veľkí a silní, len sme mali párkrát smolu. Neznamená to, že už ani zďaleka nie sme veľkí a silní…

Nie, netušil som, že koniec Západu bude taká zábavná…

podľa Vidlák/spracoval JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *