20. mája 2024

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

0

Je na čase, aby sme na Slovensku začalo rozprávať o možnosti našej neutrality vážne a je potrebné,


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Ale začnem tak trochu „netradične“!

Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou.

Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO!

Čaputová sa k tomu vyjadrila takto – „Toto naše rozhodnutie spred 20 rokov považujem za najdôležitejšie, pokiaľ ide o zabezpečenie istôt bezpečnosti a prosperity našej krajiny. Pretože sme v klube, ktorý nám poskytuje ochranu v súčasnosti aj do budúcna“ – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/704720-caputova-clenstvo-v-klube-nato-nam-poskytuje-ochranu-teraz-aj-do-buducna/

Nuž teda nech mi je dovolené na toto jej tvrdenie, vysoko manipulatívne, absolútne nepravdivé zareagovať.

S formuláciou „Toto bolo naše rozhodnutie“, prezidentka Zuzana Čaputová poukazuje na kolektívny charakter daného rozhodnutia. Termín „naše“ môže implikovať, že rozhodnutie bolo učinené v spolupráci s inými subjektmi alebo aktérmi, alebo že rozhodnutie má podporu skupiny ľudí, ktorú Čaputová reprezentuje alebo ktorej je súčasťou.

V kontexte politiky sa takéto vyjadrenie často využíva na zdôraznenie tímovej práce a spolupatričnosti s vládou, parlamentom alebo s právnickými orgánmi štátu. Taktiež môže naznačovať, že rozhodnutie bolo prijaté po dôkladnej konzultácii s poradcami, ďalšími politickými predstaviteľmi alebo dokonca s občanmi prostredníctvom referenda či verejnej diskusie.

Priamo v slovenskom politickom systéme môže „naše rozhodnutie“ odrážať stanovisko celého štátu, ako napríklad výsledok deliberačných procesov, ktoré zahŕňajú rôzne vládne zložky a ministerstvá, alebo rozhodnutia prijaté v spolupráci s medzinárodnými partnermi.

Ja si teda nepamätám, žeby sa nás občanov vtedajšej Slovenskej republiky tu žijúcich s trvalým pobytom, bol niekto opýtal na to, či chceme do NATO!

Nuž veru NIKTO!

Rozhodla o tom „vláda“ Mikuláša Dzurindu a hlavne sám Dzurinda! Takže prvé Čaputovej klamstvo a zavádzanie o „našom“ členstve v NATO!

Čaputová ďalej vo svojom vyjadrení o tom, že sme, teda ona je, členom NATO tvrdí, že tento akt, rýdzo politický a na základe rozhodnutia zopár vtedajších „vládnych“ slovenských resp. „slovenských“ politikov, bol ten najdôležitejší, čo sa našej bezpečnosti týka.

Nuž teda aj toto označujem za blud a totálnu dezinformačnú manipuláciu tých obyvateľov SR, ktorí si pri svojej mladosti toho o vtedajších bezpečnostných pomeroch v Európe nemôžu nič pamätať a teda Čaputovej aj veria.

Takže niekoľko faktov. 21. júna 1991 Slovensko, vtedy ešte v rámci Česko-Slovenska, opustil posledný ruský vojak.

Ruské vojská opustili našu zem bez násilia!

Jednoducho po dohode sa zobrali, pekne zbalili a v kľude odišli! (odídu takto kľudne a bez výhrad zo Slovenska aj U.S.ARMY a NATO, keď ich o to slušne požiadame?)

Ja si nepamätám, žeby nám niekto z týchto ruských vojakov z odchádzajúceho vlaku smerom na východ (a oni nezostali vtedy ani na Ukrajine!), hrozil ukazovákom a vyhrážal sa nám, že – „Toto Vám nikdy nezabudneme!“, ako to urobil jeden kandidát na prezidenta SR v tú pamätnú volebnú noc, keď sa dozvedel, že neuspel v demokratických voľbách.

Vtedy sme nečelili žiadnej bezpečnostnej hrozbe?

NIE!

Lebo Rusi odišli, my sme mali svoje vojsko, vtedy ešte s povinnou vojenskou službou a všetko bolo v poriadku.

Avšak bol tu iný, čo sa chcel na našom území vojensky usadiť!

Varšavská zmluva zanikla, ale NATO NIE!

A tak si USA a spol. povedali, že ak nás nejakým, aj keď pokútnym spôsobom, nedotiahnu do ich vojnovo-štváčskeho paktu pod názvom NATO, tak nám bude hroziť bezpečnostné riziko!

ÁNO?

A od koho?

Keď Rusi len toť nedávno odišli a odvtedy tu ani len ekonomicky nepáchli lebo, čo sa našej socialistickej ekonomiky týkalo, tak o tú mali obrovský záujem všetci veľkokapitalisti západného „demokratického“ sveta!

Takže ja vnímam fakt, že bezpečnostné riziko nám začalo hroziť a od vtedy sa len znásobuje, od chvíle, keď nás USA dotiahli skrze vtedajších slovenských kolaborantov s nimi, do vojnovo-štváčskeho spolku – NATO!

Odvtedy to s našou bezpečnosťou ide nie dole vodou, ale priam strmhlav dole vodopádom!

Čaputová ďalej zavádza a našou mladou generáciou vedome manipuluje aj tým, že tvrdí, že odkedy sme, teda ona je, členom/mi NATO, tak jej akási bezmenná krajina prosperuje.

Naozaj?

A nie náhodou sa našim, teda jej, vstupom do NATO naša armáda totálne zdecimovala, hlavne keď bezhlavo všetko bojaschopné zariadenie od 24.2.2022 poposielali na isté zničenie na Ukrajinu a zároveň od tej chvíle začali bohatnúť, USA a Západne zbrojovky?!

A nie náhodou sa od chvíle, kedy tu začal bašovať a bačovať Dzurinda a spol. sa naša „prosperita“ preniesla do rúk USA a západných štátov vtedajšej „starej“ EÚ, keď im za babku odovzdal všetky naše ekonomické zlaté nosnice?!

Toto je tá prosperita, ktorá tu nastala od vstupu do NATO? Jednoducho povedané – NATO – je bezpečnostná hrozba pre každého, kto  je jej členom!

A žiaľ, dnes sme to aj my!

Iste, teraz zavádzajú a klamú, že ak by sme neboli v NATO, tak by nás bezpečnostne ohrozovalo Rusko lebo už je na Ukrajine a vraj má namierené ďalej na Západ!

Naozaj? A nie je to náhodou úplne, aleže úplne naopak?

Nie je to náhodou tak, že NATO je to vojnovo-štváčske spoločenstvo pod jasnou kuratelou a velením USA, ktoré svojou rozpínavosťou až na samotné hranice s RF, spravilo celú Európu najohrozenejším miestom na svete?!

Prečo mali USA a ich vojenský pakt NATO, takú potrebu nezaniknúť po zániku Varšavskej zmluvy, ale sa naopak ešte posilňovať o nových členov a takto si vojensky zvyšovať svoje militantné postavenie v Európe?!

Koho Rusi chceli v Európe napadnúť, keď doslova zo dňa na deň stratili všetkých dovtedajších  vojenských spojencov po 1991, po zániku Varšavskej zmluvy a ich armáda bola na úrovni, jemne povedané, v pozícii a na úrovni – post II. svetovej vojny?!

Nuž nikoho!

A zbrojiť ich naučili práve USA a ich európski lokaji z NATO, kde nás dostalo zopár slovenských kolaborantov s USA a NATO, na čele s Dzurindom!

Takže toľko k nezmyslom, bludom dezinformáciám hoaxom, ktoré vyslovila Čaputová vo vzťahu k našej, bohužiaľ už 20 ročnej poddajnej a lokajskej prítomnosti v militantných pazúroch USA a ich NATO!

Ja by som dnes navrhoval Vláde SR, aby napísali dve depeše rovnakého znenia.

Kde by sa jasne písalo resp. by tam bola jasná otázka – „Ak by sme sa ako suverénna samostatná Slovenská republika, na základe celoštátneho referenda, rozhodli stať neutrálnym štátom, garantovali by ste nám z Vašej strany bezpečnosť?“

A tieto poslali na východ do Moskvy, do Kremľa a na západ do Washingtonu, do Bieleho domu.

Naozaj by ma zaujímala ich odpoveď!

Myslím si, že je na čase, aby sme na Slovensku začalo rozprávať o možnosti našej neutrality vážne a je potrebné, aby sa niektorý z politických subjektov (SNS, HNUTIE REPUBLIKA, K-ĽSNS, Slovenské hnutie obrody…) chopil iniciatívy a zorganizoval by tu u nás na Slovensku celoštátne Referendum o možnosti našej vojensko-bezpečnostnej neutrality.

Otázka by bola stručná a jasná – „Ste za neutralitu Slovenskej republiky?“

A odpoveď by bola len „ÁNO“ alebo „NIE“. Slováci poďme do toho!

P.S. I.:

A čo je neutralita? Pozri TU – https://sk.wikipedia.org/wiki/Neutralita

P.S. II.

Najlepšie by bolo, ak by o neutralitu požiadala celá EÚ!

A požiadali by o štatút neutrality vojensko-bezpečnostne garantovanú ako Ruskou federáciou, tak aj Spojenými štátmi americkými!

Autor: ferro


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *