27. júla 2024

Drvivá väčšina Rakúšanov odmietla vstup krajiny do NATO, preferuje neutralitu

Zdielajte

RAKÚSKO: V čase, keď transatlantisti a ideológovia „západnej civilizácie“ sa snažia zatiahnuť čo najviac neutrálnych krajín do NATO, dokonca aj v samotnom strede transatlantickej Európskej únie sa nachádzajú krajiny, občania ktorých si neželajú, aby sa stali súčasťou agresívnej organizácie, ale aby ich štát zostal neutrálny.  

Rakúsky Výskumný ústav INSA v období od 6. do 9. marca uskutočnil prieskum medzi rakúskymi občanmi o jej potenciálnom členstve v NATO. Ukázalo sa, že väčšina opýtaných Rakúšanov bola proti vstupu krajiny do Severoatlantickej aliancie. Informovalo o tom miestne vydanie Exxpress. Výsledky prieskumu ukázali, že 84 percent rakúskych občanov podporuje zachovanie neutrality svojho štátu. Iba sedem percent respondentov bolo za členstvo v NATO. Iní buď povedali, že im je to jedno, alebo odmietli odpovedať.

Rakúski novinári podotkli, že počet priaznivcov neutrality v krajine sa od začiatku ozbrojeného konfliktu na Ukrajine výrazne zvýšil. Ešte v máji minulého roka bolo 19 percent Rakúšanov zástancami členstva v Severoatlantickej aliancii a 71 percent bolo proti vstupu do NATO. Exxpress upozorňuje na skutočnosť, že názor drvivej väčšiny Rakúšanov sa zhoduje s pozíciou kancelára krajiny Karla Nehammera, ktorý má v úmysle pokračovať v politike neutrality. Občania Rakúska prijímajú takúto politickú líniu pozitívne.

Je zaujímavé, že krátko predtým sa rakúsky opozičný predstaviteľ Erwin Angeger obrátil na rakúske úrady s návrhom usporiadať referendum o postoji obyvateľstva k sankciám proti Rusku. Podľa jeho názoru by ich Európska únia mala zrušiť, pretože preukázali neefektívnosť a iba poškodzujú samotné členské štáty EÚ.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *