20. mája 2024

List Miriam Lexmann EU je predvolebná kampaň do EP

0

publicista Juraj Hrabko v tasr tv


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Bratislava 20. apríla (Teraz.sk) – Európska únia nemá možnosť a ani nesmie namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členskej krajine zmenami v podpore formou eurofondov. Môže však reagovať na konkrétne kroky, ktoré nová vláda po nástupe do funkcie robí. V TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

Európska únia (EÚ) je postavená na princípoch demokracie a právneho štátu, kde rešpektovanie výsledkov volieb je základným kameňom. V súlade s týmito princípmi, EÚ nemá právomoc ani možnosť namietať proti výsledkom parlamentných volieb v členských krajinách prostredníctvom zmeny podpory formou eurofondov. Tieto fondy sú určené na podporu ekonomického rozvoja a sociálnej súdržnosti v rámci EÚ a ich distribúcia je založená na predom stanovených kritériách, nie na politických rozhodnutiach jednotlivých vlád.

Tento postoj bol vyjadrený publicistom Jurajom Hrabkom v rozhovore pre TASR TV, kde zdôraznil, že EÚ musí reagovať opatrne a v súlade so svojimi záväzkami a hodnotami. Je dôležité, aby EÚ zostala verná svojim princípom a zároveň rešpektovala suverenitu svojich členských štátov. Reakcia EÚ na vnútroštátne udalosti musí byť vždy premyslená a založená na objektívnych kritériách, nie na politických sympatiách alebo antipatiách.

Špinavé triky KDH
Reagoval tým na vyjadrenie europoslankyne Miriam Lexmann, podľa ktorej KDH nechce, aby boli slovenskí občania trestaní za zvolenie vlády Roberta Fica (Smer-SD) odobraním eurofondov. V tomto zmysle KDH zaslalo aj list predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyen. Podľa Hrabka sa však nedá vylúčiť, že KDH list zaslalo aj v súvislosti s rozbiehajúcou sa kampaňou pred voľbami do Európskeho parlamentu (EP).

TASRTV

Reagoval tým na vyjadrenie europoslankyne Miriam Lexmann, podľa ktorej KDH nechce, aby boli slovenskí občania trestaní za zvolenie vlády Roberta Fica odobraním eurofondov. V tomto zmysle KDH zaslalo aj list predsedníčke Európskej komisie Ursule von der Leyen.

TASRTV/JNS


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *