9. mája 2024

Slovo mier sa dostalo do zakázaného zoznamu slov diplomacie

0

Slovo mier sa dostalo zakázaného zoznamu slovdiplomacie

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


UKRAJINA, HROB SVETOVEJ DIPLOMACIE!

Tvrdenie, že Ukrajina porazí Rusko môže hlásať len akcionár v zbrojárskej firme. Volodymyr Zelenský už začína posledné kolo žobrania, ale už nežiada o útočné zbrane, ale o systémy protivzdušnej obrany. Ukrajina, ktorá víťazí už cez dva roky stráca deň čo deň kilometre územia a zároveň sa zmenšuje aj víťazstvo za diplomatickým stolom. Na hracej konzole by už dnes svietilo “game over”, žiaľ, toto nie je hra, ale skutočná vojna.

Zisky firiem vyrábajúcich zbrane budú ďaleko vyššie ako tie farmafiriem počas rokov tzv. pandémie. Zbrojí celá Európa veď v mene boja proti Kremľu sú muničné sklady prázdne, teda prázdne a prázdnejšie, podľa diletanstva vedení štátov v čase entuziazmu pomoci pre Ukrajinu. Miliardy, ktoré lietali vo vzduchu v podobe rakiet a granátov už prakticky Ukrajinu ako štát pochovali. Ukrajina bude svojim “spojencom” dlžná na veky!

Na krvavé jatky posledných Ukrajincov ochotných bojovať za administratívu Zelenského, nie za krajinu, posielajú miliardy Spojené štáty, česká vláda robí celosvetovú zbierku, do ktorej sa zapojili aktivisti zo Slovenska a poľský minister obrany pritvrdzuje rétoriku a chce migrantov z Ukrajiny poslať bojovať, lebo “Poliaci sú pobúrení, keď vidia mladých Ukrajincov vysedávať v kaviarňach”, pobúrení nie sú len Poliaci a väčšina Európanov s triezvym úsudkom, ktorí v médiách počúvajú o hrdinskom národe bojujúcom za našu slobodu. Ktorý je to národ? Slováci, ktorých v mene Ukrajiny odzbrojila nimi zvolená vlády, a ktorí dnes budú musieť platiť vyššie dane, odvody, aby mali aspoň ako tak bojaschopnú armádu! Áno, Slováci sú hrdinami, nie tí, ktorí posielajú peniaze na zbrane, ale tí, ktorí už dávno hovoria o nutnosti rokovať o mieri.

“S agresorom sa nevyjednáva,” tvrdia podporovatelia vojny v domnení, že Ukrajinci vyhrajú, ale naozaj sú títo aktivisti až tak bezcitní, že sú ochotní Ukrajincov, ktorých sme údajne zachránili pred vojnou, poslať na front na istú smrť?

Zbierka munícia pre Ukrajinu, ktorá na Slovensku nie je oficiálne registrovaná!, zatiaľ zamrzla tesne pod sumou 4 milióny eur. Čo za tieto milióny dokáže česká vláda vo svete nakúpiť? Informácie z frontu hovoria o strategických chybách veliteľov na Ukrajine, poznáme prípady nedobre riadených rakiet, ktorým si zdemolovali vlastné paneláky, tak o akej pomoci ešte, niektorí hovoria? A najmä komu je táto pomoc, hoc o vyzbieranej sume môžeme pochybovať, určená?

“Pekelné vozidlá z USA” ako označovali analytici tanky Abrams už Ukrajina stiahla z frontu. V polovici septembra mala byť ich dodávka v počte kusov 31, nevieme koľko ich naozaj prišlo, ale 5 týchto tankov už patrí do šrotu, nestíhali na ruské drony, z ktorých si mnohí robili srandu, že fungujú na čipy z chladničiek. Dlhoočakávané bomby GLSDB na Ukrajine tiež nefungujú a pohoreli tu aj kamikadze drony Switchblade. Čo ešte nebolo na Ukrajine vyskúšané? Praky? S dávkou cynizmu, hoci ten tu nie je na mieste, možno opäť Dávid porazí Goliáša…

Slovo mier sa dostalo zakázaného zoznamu slov svetovej diplomacie, kto vyzýva na rokovania je všetkým možným v negatívnom zmysle slova, vďaka čomu sa z Ukrajiny stáva pomník svetovej diplomacie. Kedy bola reálna snaha zvolať znepriatelené strany k okrúhlemu stolu? Posledné takéto rokovania, dokonca tesne pred podaním rúk zhodil zo stola strapatý Boris Johnson, ktoré sa uskutočnili krátko po vypuknutí vojenského konfliktu! Cez dva roky sa nerokuje len sa prilieva olej do ohňa, čoho následkom malo byť hladujúce Rusko, ktoré namiesto toho získava ďalšie a ďalšie územia na Ukrajine. Dokedy? Kým neprídu do Kyjeva?

Ako dokáže pochovaná svetová diplomacia na Ukrajine upokojiť konflikt na Blízkom východe?

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *