17. mája 2024

Európa sa začína správať ako africké štáty

0

Európa sa začína správať ako africké štáty/ilustrácia JNS


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Vedeli ste, ako v Číne privítali US ministra zahraničných vecí, Blinkena? Takmer nijako. Žiadny červený koberec, ruku podáva bezmenný úradník… Toto Číňania vedia. Bez toho, aby povedali jediné krivé slovo, predvedú vám, čo si o vás myslia. Nasledovalo stretnutie so Sitting Pingom (podľa vzoru Sitting Bull) a rozlúčka bola ešte ľadovejšia, než prijatie. Na letisko už Blinkena odprevadil len americký veľvyslanec.

Blinken prišiel Číňanom vysvetliť, že by mali obmedziť výrobu, nemali by prestať používať dolár pre medzinárodné platby, nemali by zásobovať Rusko materiálom, ktorý sa dá použiť na vojenské účely (čipy) a nemali by kupovať ropu od toho zlého Iránu.

Ono nie je divu… Číňania vyrábajú násobne viac lodí ako Spojené štáty. Keď máte doky na výrobu tankerov a veľkých kontajnerových lodí, bez problémov v nich vyrobíte aj lode vojnové. Aj keď… teraz sa ukazuje, že veľké vojnové lode majú problém, pretože je možné ich protivzdušnú obranu zahltiť lacnými dronami a potom po nich streliť niečo účinnejšie. Hútiové aj Ukrajinci by mohli rozprávať…

Číňania ďalej odchádzajú od dolára, systematicky sa zbavujú dolárových dlhopisov a hlavne, nenakupujú nové. Ilona Švihlíková nedávno upozornila na zaujímavý fakt. Americké zadlženie prekročilo 34 biliónov dolárov, ale ich súčasná situácia je taká, že každých sto dní sa zadlženie zvýši o ďalší bilión. Videli sme tiež pár grafov, ako vyzerá hospodárenie amerického FEDu a nie sú to veľmi pekné čísla.

Čína tiež nemôže nechať Rusko prehrať, pretože inak by sa stalo to, čím sa na Západne nikto netají. Po porážke Ruska by sa všetky sily zamerali práve na Čínu, pretože to by nešlo, aby predbehla Spojené štáty. Chvíľu pred vojnou uzavrel Putin so Sitting Pingom celý rad „zmlúv o priateľstve.“ Ja osobne neverím tomu, že tú vojnu nemali už dávno premyslenú.

Rovnako tak Čína ťažko opustí sankcionovaný iránsky trh, kde má takmer monopol, keď tam nikto iný zo Západu dodávať vlastne nesmie. Hodvábny chodník, vole!

Sitting Ping povedal Blinkenovi, že si Amerika musí vybrať, či je pre nich Čína partner alebo nepriateľ… Zdá sa, že sú tam v Pekingu pripravení na obe varianty.

Zachytil som veľa komentárov, že Amerika nemá už žiadne iné možnosti, než zažiť krach svojich financií alebo rozbehnúť veľkú vojnu. Ale úprimne… bola by to zhruba to isté harakiri, ktoré spáchali Japonci útokom na Pearl Harbor. Japonci vtedy zaútočili na továreň sveta a podľa toho to dopadlo. Američania by akoukoľvek konfrontáciou s Čínou dopadli rovnako. Ťažký priemysel sa presunul do Číny, rovnako tak sa tam presunula výroba takmer všetkých základných komponentov… Za Druhé svetové ubehol rok a Japonci už mali nedostatok všetkého… Ako robiť veľkú vojnu, keď len samotná Ukrajina žerie takmer celú vojenskú produkciu Západu?

Amerika ale má ešte jednu možnosť, ktorá nie je ani americký krach, ani tretia svetová vojna.

Môže sa postarať, aby to bola Európa, ktorá si za USA zláme nohy. Môže sa postarať, aby namiesto dolára skrachovalo euro, aby namiesto amerického priemyslu skolaboval ten európsky a aby americké dlhy zasanovala Európa.

Pardon, ono sa to už dva roky deje…

Od prvého dňa vojny na Ukrajine je to Európa, ktorá krvavo platí. Je to Európa, ktorá prišla o bilión euro vďaka nefunkčným sankciám. Je to Európa, ktorá kupuje ropu od Američanov, ktorí ju bez škrupulí kupujú od Rusov. Je to Európa, odkiaľ odchádza priemysel do USA. Predovšetkým ten najhodnotnejší priemysel – nemecký. Európa má zabaviť ruské aktíva na Západe (a riskovať zabavenie západných aktív v Rusku). Európa si má zničiť poľnohospodárstvo nákupom ukrajinskej produkcie, ktorú vlastní americké Black Rocky a Vanguardy. Samé pozitíva a sociálne istoty…

Európa kupuje americký obrnený šrot, Európa kupuje zbrane pre ukrajinskú vojnu, Európa sa pridáva do českej nábojovej iniciatívy, Európa nesie náklady a platí ich nie svojimi ziskami, ale svojim zadlžením. Európa je naočkovaná hodnotami, ktoré ju nútia podrezávať vetvu a strieľať sa dnes a denne do nôh.

Skrachovaná Európa zároveň tak nejako sama o sebe zneguje čínske iniciatívy s novým hodvábnym chodníkom. Kde nič nie je, ani čert neberie. Pokojne si, Číňan, kupuj európske prístavy, aby si mohol obchodovať. Skrahovaná Európa nebude mať čím platiť…

Keď sa na to pozriete, tak je to Európa, ktorá sa začína správať ako africké štáty niekedy v šesťdesiatych rokoch. Ľudia tam chcípali hladom, ale na delostrelectve to nebolo poznať. Bohužiaľ, Európa nemá ten kobalt, urán a ďalšie suroviny, kvôli ktorým stálo za to, tie africké krajiny držať. Sme ako Angola… bojovať sa musí, nič iné sa nemusí.

Až nastúpi Trump, bude už hotové. Donald si nechá predložiť čísla a potom jednoducho vystúpi z NATO… A vy si tu v Európe s tým nadelením nejako poraďte… Bude pár škaredých scén z kyjevského letiska (a potom možno aj z niektorých ďalších), jedného dňa u nás nebude Fiala ani Černochová k nájdeniu … Ja snáď radšej ani nebudem v týchto víziách pokračovať…

Ste pripravení? Ste nachystaní na veľmi zlé časy? Pripravujte sa!

AUTOR: Vidlák


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *