17. mája 2024

Tu totiž nie je právny štát. Tu sme na Slovensku…

0

Tu totiž nie je právny štát. Tu sme na Slovensku./ilustračné foto archív JNS


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Ex offo

Advokát ex offo je advokát, ktorého Vám pridelí súd, ak nemáte peniaze na právnika alebo ak ste si nezvolili právnika, ale podľa zákona nejakého obhajcu musíte mať.

Jedného dňa ráno mi dali vedieť tri mená zadržaných osôb. Potom som sa dozvedela, koho chlapci z NAKA chcú ako ich advokátov.

Áno, naozaj hovorím o tom, že si vyšetrovatelia z NAKA priali konkrétnych ex offo advokátov pre práve zadržané osoby…a v podvečer sa im to prianie zááázračne splnilo.

Súd náááhodne vybral ako ex offo vyšetrovateľmi vyvolenú trojicu advokátov. A takto si tu žijeme. A je to ešte šialenejšie.

Keď sa rozhodol pán W vo väzbe „spolupracovať“, rozumej vypovedať výmenou za prepustenie na slobodu, hneď aj zmenil advokáta.

Ale ten spôsob ako to urobil!

Poslal z väzby fax, ktorým vypovedal služby svojmu pôvodne dobrovoľne zvolenému advokátovi, a nezákonnne mu ustanovili súdom ex offo advokáta, o ktorého URÝCHLENE súd požiadal pán Ďurka.

Obvinený na faxovanom liste uviedol dátum 21.dňa v mesiaci. Fax bol preukázateľne odoslaný 21.dňa v mesiaci (kuk spodný okraj foto), ale na NAKA to orazili pečiatkou, do ktorej vpísali dátum 20.dňa v mesiaci.

Takže z väznice na NAKA dorazil list deň PRED jeho napísaním… Pri tom dátume „20.“ je krásny a zreteľný podpis „Ďurka“, takže možné je všetko…

Mimochodom, týmto faxom sa tento zadržiavaný pán stal zrejme prvým zadržaným v histórii Slovenska s prístupom k faxu priamo vo väzbe.

Ostatní zadržaní musia svojim advokátom krvopotne posielať listy väzenskou poštou a doručenie trvá aj niekoľko týždňov.

Ale keď pán Ďurka chce, môže list putovať z väznice aj do minulosti… Len sa divím, že tieto svoje Bohom dané schopnosti nevyužíva pán chránený oznamovateľ protispoločenskej činnosti Ďurka na niečo rozumnejšie…

Napríklad na premenu vody na víno alebo na chodenie po vode…Na písanie včerajších dátumov do spisov je jeho nadprirodzených schopností fakt škoda. Lenže pán W si pôvodne zvolil vo svojej trestnej veci dvoch obhajcov…

Jednému zo svojich dvoch obhajcov vypovedal plnú moc nezákonným spôsobom, keďže to adresoval faxom len na NAKA a nie na adresu advokáta. Na druhého obhajcu zabudli úplne.

Pán Ďurka, ktorý mal v spise informáciu o DVOCH zvolených obhajcoch, po faxe okamžite žiadal, aby bol pánovi W súdom ustanovený obhajca ex offo, čo sa aj stalo.

Len podotýkam, že v inom prípade pánovi Ďurkovi nevadilo ani keď človek z väzby nemohol volať svojej právničke, ale v tomto prípade si išiel nožičky dolámať, aby bol ustanovený advokát ex offo pomaly už včera. Asi už všetci chápeme prečo…

Ale tu nastáva VEĽKÝ problém: V danom prípade neprichádzala do úvahy možnosť použitia trestného poriadku na ustanovenie obhajcu ex offo, keďže pán W (druhého zvoleného) obhajcu stále mal, a tak všetky úkony, ktoré boli s obhajcom ex offo realizované, sú podľa môjho názoru nezákonné.

Hovoríme tu o pol roku výsluchov vo veľkej kauze s množstvom obvinených, ktoré neboli zrejme procesne platné a procesne použiteľné.

Ale nerušme pri práci morálne kompasy požadovaním dodržiavania práva. Tieto výpovede aj tak používajú veselo ďalej a vo veľkom. Tu totiž nie je právny štát. Tu sme na Slovensku.

Je už len groteskným faktom, že druhý zvolený advokát sa o tejto šialenej nezákonnej situácii dozvedel, až keď sa ho pokúsil pán Ďurka predvolať do tohto prípadu v pozícii SVEDKA.

(Pre poriadok podotýkam, že prikladám UPRAVENÚ foto dokumentu.

Dokument som totiž musela “vybieliť”, aby nebolo vidno text ďalšej strany spisu presvitajúci cez tenký papier faxu.)

Savenna Monteloup FB


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *