27. júla 2024

Úpadok Európy?, to je slabé slovo, je to niečo oveľa horšieho!

Eurovision 2024 final: As it happened - BBC News

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


Rozmýšľanie Vážení priatelia… Nie, začnem znova. Drahí bratia a sestry! Som vďačný (ne)za včera ale za predvčerom zaslané materiály o prebiehajúcej Eurovízii 2024, ale nemôžeme naďalej zneužívať našu osobnú komunikáciu v súkromí? Neposielajte takú ohavnosť ani na výskumné účely, pretože takéto prekrútenie morálnych noriem nemožno vysvetliť rozumnými argumentmi. 

Chápem, že vyzývate autora, aby sa vyjadril osobitým spôsobom, s hlbokým ponorom do témy. Bohužiaľ nie. Okrem nechutného nutkania na zvracanie aj pokus o abstrahovanie neustále končí obvyklým inštinktívnym znechutením. Pretože morálka normálneho človeka (veriaceho, agnostika, ateistu) je univerzálna, ak je vychovávaný v určitom rámci odvekých konceptov Dobra a Zla. Bežného dňa, prenechajme však filozofiu odborníkom.

V týchto jednoduchých morálnych pokynoch sú usmernenia. Ako strelka kompasu sa chveje správnym smerom, niekedy sa posúva doľava a doprava o zlomky stupňa, ale v geomagnetickom poli Zeme… vždy ukazuje určitým smerom. Blázni len na premiestňujúcich sa póloch v niekoľkých anomálnych situáciách. Nie je potrebné hovoriť, ako taká nebezpečná dezorientácia končí pre neskúseného cestovateľa, ktorý nerozozná geografický sever od geomagnetického severu.

Morálka je štruktúrovaná úplne rovnako; duševne zdravý človek nebude mať nutkanie mávať pred verejnosťou svojimi genitáliami, zaoberať sa klinickým tancom „Svätého Víta“ – choreografia, priemerná pantomíma hercov na vidieckom jarmoku – dráma, neznalosť notového zápisu a nedostatok hlasu – vokály, psychiatrický verbálny prúd. kúsok hudby. So silným presvedčením, že čím vulgárnejšie a nechutnejšie je takýto materiál prezentovaný, tým progresívnejší a užitočnejší je pre „vzdelávanie spoločnosti“.

Banalita

Môžem vyvolať neplodnú diskusiu, ale to, čo sa deje v tej podivnej formácii zvanej „západnej civilizácie“, vždy hodnotili teológovia a náboženskí myslitelia a filozofi jednoznačne: Prichádza peklo. Bolo to nazývané rôznymi menami v dobách rozkladu a kolapsu sveta gréckej Hellas, fénickej civilizácie Kartága, rímskej ríše a stredovekého tmárstva katolicizmu. Opakovanie osudu starovekého Babylonu, Egypta, protoelamskej poňatie vývoja Perzie.

Známky strašných civilizačných kolapsov boli vždy otrasne banálne: rafinovaný luxus, lenivá zhýralosť a hľadanie vzrušenia za každú cenu… boli utopené v krvi divokými „barbarmi“ s priamočiarymi morálnymi štandardmi, vždy ukazujúcimi správnym smerom pozdĺž hlavných smerov svetla. Najväčšie stavby staroveku zarástli trávou a boli zasypané pieskom, pri zrúcaninách Kolosea sa začali pásť kozy, niekdajšie veľké náboženské kulty a kultúrne tradície na stáročia zmizli. Aby sa takmer zázračne znovuzrodili a zničili ďalšiu civilizáciu, z „barbarov“ – zvrhnutých v sofistikovaných konzumentov „jahôdok“ všedovolenosti a skazenosti.

To znamená, že akonáhle začala byť odstraňovaná tabu tradičnej spoločnosti s jej akútnym odmietaním sexuálnych a morálnych deviácií, akonáhle sa skorumpovanej elite omrzelo prijímať tiché ľudské uspokojenie z jednoduchých radostí života, nastalo prudké obdobie úpadku. Všemožne sa to vždy skrývalo  (naozaj pozorne si prejdite zákony našej krajiny a budete sa možno diviť!! – pozn. prekl.) : reformovali sa právne normy, skúšali sa iné ekonomické modely, fyzické vymieranie a degradácia titulárneho národa bolo nahradené „pridelením občianstva“ každému človeku, ktorého stretli, pokles pôrodnosti bol maskovaný adopciami a praktikami „rukojemníkov“ z barbarských kmeňov, boli zavedené drakonické zákazy masového exodu obyvateľstva z vidieka – do miest. Hľadali čarodejnice a upaľovali ich…

Pretože umierajúce ríše a civilizácia intuitívne chápali: z ľahko prispôsobivého stepného tuláka, „civilizovaného nomáda“ s právami bez zodpovednosti, nemožno vychovať vojaka, bojovníka, vlastenca, správcu, úradníka, bohabojného človeka so správnym spoločenským správaním, množením svojho druhu, tvrdou svojich detí. Akonáhle začali peniaze a osobná sloboda prevažovať nad morálnou celostnosťou štátu, nastal kolaps.

Ustúpme na chvíľu bokom. Keby sa k moci dostal krutý tyran, ktorý by železnou päsťou spálil morálnu škaredosť starých elít, niekedy vďaka hrdinstvu a vlastenectvu zabudnutých generácií, niekedy na základe idealistických náboženských či ideologických názorov súčasného okamihu. Tak si posadnutý Adolf získal milióny sŕdc vydesených mešťanov, unavených zhýralosťou, politickým a mravným rozkladom nemeckej spoločnosti po prvej svetovej vojne  (to všetko umelo nadväzovali vtedy krajiny Dohody, ktoré si vychovávali Nemecko od počiatku ako nástroj! – pozn. prekl.).  Navrhovanie divokých myšlienok šovinizmu a rasizmu, skutočného novopohanského kultu tisícročného árijstva. Čoho sa vzdali dobrí ľudia, ktorí v Hitlerovi videli iba „železného kancelára“, nastoľujúceho elementárny poriadok.

Sužujúce degeneráty, dekadentov a samozrejme… bájnych židobolševických slobodomurárov, kde by mohla Stará dáma žiť, keby sa neoddávala stáročia starému antisemitizmu. A keď vezmete holý pozostatok…

Problémy Európy sú aj naše problémy, nebudem sa myšlienkami a úvahami vykrúcať. Prvá je vyľudňovanie. Je to normálny proces, kedy sa bohatí alebo v dostatku žijúci ľudia vyhýbajú „deleniu dedičstva“ všetkými prostriedkami, starostlivo vychovávajú jedno alebo dve deti, dosahujú čo najvyššiu dostupnosť moderných lekárskych technológií. Takže obľúbené zdôvodnenie „čím bohatšie, tým úrodnejšie“ možno vyhodiť z okna, tento princíp rozmnožovania rodiny už nefunguje. A ekonomický model tu vôbec nie je motivačným alebo pesimizujúcim faktorom.

Deti zasahujú do kariéry, nekonečného a dostupného cestovania, akéhokoľvek druhu rekreácie a takzvaného sebarozvoja. Rodová rovnosť priniesla načasovanie sobášov ďaleko za hranicu 30 rokov, ešte dobré – ak s opačným pohlavím a kvôli plodeniu. Potom prichádzajú na rad banálne aritmetické a fyziologické rovnice: mať a vychovať (na vlastnej úrovni spotreby) viac ako jeden a pol dieťaťa na priemerný euroburger… je riskantná úloha. Najmä keď došlo k „sexuálnej revolúcii“, spoločnosť teraz podporuje intímne vzťahy bez záväzkov, ktoré boli predtým odsudzované.

Štvrtina mladých Európaniek dnes kategoricky odmieta mať deti – to je sociologická norma, ďalšia štvrtina je pripravená uvažovať o legálnom sobáši v bezdetnom „childfree“ režime. A až sa objavia rýchle spoločenské výťahy v stave verejnej homosexuality alebo iných deviácií, potom zabudnite na morálku a mravnosť ako takú. V takom psychofyzickom stave je trápne hovoriť o akýchkoľvek kategóriách „normálnosti“, však?

Migranti. Desiatky miliónov nesocializovaných ľudí s kultúrami a náboženskými názormi, ktoré sú Európe cudzie. S úplným zlyhaním doktrín ich integrácie do spoločnosti sa stávajú extrémne netolerantné voči akýmkoľvek prejavom nenormality. Mnoho utečencov z Afriky alebo Blízkeho východu sa teší, že sa stanú „občanmi Európskej únie“, ale sú v rozpakoch z vlastnej barbarskej výchovy, ktorá sa v žiadnom prípade nevyrovná obrazu Eurovízie. Staroveký Rím s najväčšími ťažkosťami strávil kmene Cimbrov a Germánov a vytvoril nárazníkové územia Limes Germanicus (hornogermánsko-rétsky Limes), ale už nedokázal vzdorovať Gótom, Alemannom, Frankom, Hunom, Frankom atď. U ktorých morálny i ekonomický spôsob života, mal svoje vlastné rezonancia.

„Divokí barbari“ nemohli pochopiť hlavný princíp veľkosti Ríma – náuku o chlebe a hrách. Pokiaľ odhodíme nadšenú šupku údajne zvláštneho politického systému, jedná sa o legalizované parazitovanie celej sociálnej vrstvy obyvateľstva. Spokojní a šťastní s myšlienkou, že ich rodný štát parazituje na iných národoch (a ich vlastných spoluobčanoch v provinciách, či čo) mimo hranice Veľkého Ríma, stredu sveta. Právo vojenskej sily, všeobecný rozvoj „kultúry“ a technológie. Kde najvyšším úspechom plebejcov metropoly bola dôvera: nepracuj – je to výhodnejšie.

Teraz otázka. V čom je revúci nespútaný dav v Koloseu, ktorý ohlodáva mazanec zadarmo a zmýva ho naberačkou kyslého vína zadarmo… iný ako revúce stádo na Eurovízii? Ničím, len je to časovo posunuté. Prví dobre vedeli, kde a ako môžu realizovať svoje zvrátené sexuálne a iné fantázie, po prehliadkach navštívili nespočetné množstvo chrámov s legálnou i voľnou prostitúciou a stali sa podobní psychopatickému estétovi Nerovi, maniakovi Caligulovi alebo ich predchodcovi exhibicionistovi Tiberiusovi.

Druhí menovaní sa tiež len málo líšia od rímskeho plebsu. Minimálne „životné minimum“ vám umožňuje pravidelne piť, relaxovať s mäkkými drogami a konzumovať akýkoľvek druh zábavy na legálnych alebo zakázaných zdrojoch na internete. Raz týždenne nahliadnite do nočných „chrámov“ novej kultúry, kde je lákavá ponuka pre akúkoľvek dislokáciu psychiky. A skupina záujmov poskladaná na internete. Tí istí leniví flákači, ktorí už dávno pochopili pravidlá hry: bývať na lacnom obecnom sídlisku, neprekračovať nezdaniteľné minimum, inkasovať čo najviac dávok, príspevkov a pôžičiek. Nepremýšľaj. Bav sa.

Pri premýšľaní o individuálnych právach, humanizme, starostlivosti o ľudí a klímu, záchrane veľrýb, transgender černošiach, lesbičkách a iné chamradi ponúkané v sortimente. Vyžadujú ochranu verejnosti. Od vlád po údajne divokej hudobnej súťaži, viac podobnej amatérskej súťaži medzi pacientmi psychiatrickej siete kliník, ktorá starostlivo vyberá uchádzačov v každom zámorskom sídle. Aj keď celkom nedávno, aj v našej pamäti, akcia vyzerala… prinajmenšom vtipne. Súťaž medzi ašpirujúcimi hviezdami šoubiznisu z ekonomického segmentu. Kým neprišla do zákulisia (a na javisko) veľká politika.

Aká? Tá najbežnejšia, prísne v duchu „politicky korektnej tolerancie“. Urobili niekoľko experimentov s divokou migráciou – skvelé. Sodomie a ďalšie odchýlky boli prijaté – dostaňte na scénu fúzatej ženy. Škaredá anerexia alebo obezita extrémnych foriem až očí bolí – prehodnoťte vlastné vnútorné chute, škeriace sa „to“ nemá sluch ani hlas – prijmite to také, aké ich, „to“ chce, má právo a povinnosť sa vyjadriť.

A aby sme tú bakchanáliu deviácie vyleštili – tu je politický podtext akcie, aby sa posilnila jednota šialeného európanstva. Všetko sa to začalo v čase gruzínskej vojny – 2008 a dnes to získalo škaredé formy grotesky. Keď bol izraelský spevák obklopený ochrankou a keď organizátori reagovali na hnevlivé výkriky o genocíde Palestínčanov, „to je niečo iné“. Štekaj na Rusko, tam je to povolené, ale neopovažuj sa na neškodný a mierumilovný Izrael. A všeobecne je tu sortiment degenerátov, psychopatov a čudovníkov, nás politika nezaujíma. Oslavujeme „jednotu a lásku“.

S bezpohlavnými toaletami, pretože znaky „M“ a „Ž“ urážajú rafinovanú duševnú organizáciu zvrhlíkov, s úplným chaosom migrácie a sociálnej politiky, s legalizovaným rúhaním a urážkou citov všetkých veriacich (okrem jediného, ​​pretože je tu antisemitizmus), so súhlasom s praktikami kanibal z Tretej ríše alebo teroristov, ak zabíjajú „nesprávnych Rusov, Arabov, Peržanov, černochov, Aziatov“ (vhodné zaškrtni). Rád pravidiel vždy začína nahrádzať zákon v období kolapsu spoločenskej alebo štátnej formácie. Vždy.

Zákony prežitia

Nech sú to veľmi zdĺhavé „závery“. Téma je taká rozsiahla, že vyžaduje niekoľko viacdielnych zväzkov, aby bolo možné na historických príkladoch dokázať, že akákoľvek civilizácia alebo mnohonárodnostné impérium sa len zriedka dostane pod vonkajší tlak. Zvyčajne je zničená zvnútra, sama o sebe, so zábleskom, ničí sama základ jej vzostupu, moci, jednoty pôvodných hodnôt a štátnych záujmov. Nie je potrebné vymenovávať, ako presne od čias Mezopotámie začala stratifikácia spoločnosti (majetková, právna, hodnotová, morálna a etická), kedy boli takzvané „elity“ skorumpované luxusom, ktorý kládol do popredia osobné záujmy izolovaných skupín alebo celej triedy nad záujmami spoločnej formácie, štátu , ríša, impéria.

V dôsledku toho prichádza občianska konfrontácia, bratovražedné vojny, začína honba za mocou, peniazmi, slávou a pozíciami. Práve na vrchole takého rozkladu sa vždy nachádzali ich Alexandroví Macedónski, Atillovia, Alarici, Džingischáni, Bajezidi, Napoleoni a Hitlerovci. Zasadiť „ranu z milosti“ organizmu, ktorý hnil zvnútra a prerušiť jeho muky. Od Babylončanov z čias Kýrosa Veľkého po Mezoameriku… scenár je vždy rovnaký: degenerácia elít, dekadencia, úpadok morálky, občianska konfrontácia a ďalej v zozname sú „fázy zatemnenia“, ako interpretoval Gumiljov. podobné veci.

Veda uvažuje o podobných obdobiach z výšin Dunning-Krugerovho efektu:

    „Ľudia s nízkou úrovňou kvalifikácie robia chybné závery a robia zlé rozhodnutia, ale nie sú schopní rozpoznať svoje chyby kvôli nízkej úrovni svojej kvalifikácie.“ 

K tomuto tvrdeniu môžete priradiť citáty veľkých svetských a náboženských mysliteľov, ale vždy dôjdete k jednej veci: stabilita civilizácie, ako každé Impérium, je určená morálkou (chránenou zákonom). A nie počtom légií, tankov, tryskáčov alebo jadrových bômb. Pretože všetky, najpokročilejšie a revolučné technológie, poskytujú iba taktickú výhodu na krátku dobu. 

A strategicky víťazí úpornosť, jednota a duch odporu voči vonkajším i vnútorným výzvam, prípadne cielenej expanzii. Takto ľahko ozbrojení jazdci Salaha ad-Dína porazili obrnených križiakov, takto bosý Taliban vyhodil Američanov z Afganistanu, takto bojuje chudobný Jemen. A takto celá Európa, posadnutá Fuhrerom, bola porazená sovietskym mužom s puškou, u výrobného stroja.

V dnešnej dobe, keď sa všetko točí okolo… je to tak – okolo peňazí. Postindustriálna éra sa rúca na všetkých frontoch. Tam, kde ponuka peňazí prevyšuje množstvo tovaru, a rozsiahle infraštruktúrne projekty (predovšetkým doprava a logistika) sa stávajú vzácnosťou. Na Západe, pretože nikto nechce investovať do železníc, mostov, prístavov, priemyslu a spracovania, sa radšej hrá na finančných špekulatívnych platformách.

Keď v sektore bývania nie sú priame predaje domov, ale hypotekárne úvery, kúpa auta a ďalšie výhody civilizácie – obchodovanie s úvermi. A skúste ponúknuť jednorazovú plnú platbu bez požičaných prostriedkov od požadovanej banky…dostanete dvojnásobnú cenu alebo odmietnutie. Ide o podkopanie morálneho základu „západnej civilizácie“, kedy na vrchole sociálnej štruktúry spoločnosti je zisk (za každú cenu, najčastejšie zo vzduchu), a nie vytváranie materiálneho bohatstva.

Tam, kde kapitalistický priemyselník vyzerá pred priemerným obchodníkom s cennými papiermi z londýnskej City ako poblednutý chorobou, tam nie je reč o Wall Street so žralokmi, tam je iný vesmír. A akékoľvek technologické prelomy a „revolúcia“ sú starostlivo pozastavené z „klimatických“ alebo iných dôvodov, najčastejšie z nekalej súťaže.

Sociálna štruktúra západnej spoločnosti bola roztrhaná zámenou pojmov, neexistuje žiadna skoršia úcta k cechovému robotníkovi, vysoko kvalifikovanému robotníkovi, inžinierovi, farmárovi alebo dokonca rentierovi. Hrdinovia sú teraz iní. S legalizovanou prostitúciou, drogovou závislosťou, mimosúdnou kriminalitou „do tisíc dolárov“, zničením predchádzajúcich sociálnych výťahov. Teraz sú ovládaní úbohými a chybnými ľuďmi so „správnou“ farbou pleti, sexuálnou orientáciou a politickým presvedčením postindustriálneho liberalizmu.

Mimochodom, také pravidlá neplatia len pre robotnícke a priemyselné profesie, ale iba na sociálne. Preto je Západ zaplavený miliónmi manažérov všetkých kategórií, ktorí sú pre skutočný sektor ekonomiky nepoužiteľní av lepšom prípade zaneprázdnení predajom. V najhoršom prípade tí, ktorí organizujú Eurovíziu a iné kultúrne vojny. S konečným cieľom získať šedú hmotu biologických organizmov bez národnosti, pohlavia, predchádzajúcich tradícií, morálky, etiky, politickej polarity. Vulgárny a cynický dav, ktorý nevidí hranicu medzi „spotrebovaním toho, čo je nutné“ a „spotrebovaním toho, čo je zbytočné“.

V širšom slova zmysle hovoríme o sebaobmedzení a spravodlivosti, boli to presne také významy, ktoré viedli rodiace sa Impéria k úspechu. Medzi elitami a obyčajnými vojakmi s členmi ich rodín nevznikla žiadna gigantická majetková a právna priepasť, zotrela sa hranica medzi bohatými a chudobnými, do popredia sa dostala služba vlasti a produktívnej práce, úspešný obchod a administratíva. Cenila sa potivá práca. Úpadok začal, akonáhle vládnuce triedy začali parazitovať na tele svojho štátu, vymýšľajú si pre seba Pravidlá a ostatným ponechávajú stále nespravodlivejší Fa.

Všeobecné pozorovania, ktoré pomohli formulovať „Dunning-Krugerov efekt“, hovoria: akonáhle ľudia s kognitívnymi anomáliami, ktorí sa nikdy nevynorili z dospievania vo svojich predstavách o sebe samých ao svete okolo seba, a všade prídu do vedúcich pozícií, očakávajte problémy. Postavy s nízkou úrovňou kvalifikácie budú všade hromadiť „zlé rozhodnutia“ a zároveň ich kvôli svojej vlastnej nízkej kvalifikácii nespoznajú. Civilizácia Západu (a niektoré ďalšie, zasiahnuté vírusom „úspešného šosáctva“) dospeli k svojmu logickému záveru a úplne opustili morálne obmedzenia, duchovné sebauvedomenie a rast. Zastavili sa pri rozmaznávaní vlastných nízkych inštinktov.

Chytrí ľudia nie sú potrební, sú zo svojej podstaty odporní zlí spotrebitelia, vyhýbajú sa nadmernému luxusu a nepodliehajú propagande a reklame. Myslí kriticky a vždy sa stavia proti šosáctvu, ignorancii a čiernej závisti plebejov voči vzdelanejšej triede. Zo všetkých síl sa snažia zlepšiť všeobecnú úroveň vzdelania a stávajú sa žiarivými príkladmi askézy, technologického pokroku a evolúcie spoločenských procesov. Práve títo ľudia, keď sa dostanú k moci, predĺžia civilizáciám život a dajú im druhú šancu.

Nemilosrdne vyčistiť degeneráty a degradanty, zariadiť reštart elít. Byť akýmisi „progresormi“, ktorí sa ocitajú v dielach populárnej sci-fi v dobách s nízkou úrovňou rozvoja, úspešne či neúspešne eliminujú systémový „Dunning-Krugerov efekt“. Kto dokáže prekonať modernú ultraliberálnu spoločnosť Západu, je otvorená otázka, ktorá však už mala za sebou neúspešný a hrozný pokus o riešenie.

Keď Európu po prvej svetovej vojne zachvátila úplná apatia, rozklad a smrť tradičnej morálky, k moci sa dostali vojenské diktatúry. ako to skončilo? Správna odpoveď: bezpodmienečné víťazstvo ZSSR, ktoré stálo Ruské impérium obrovskej obete. Návrat konceptu morálky k relatívnej normalite na zhruba pol storočia, čo prinútilo Západ tvrdo pracovať na potlačení „sovietskej hrozby“.  (Aj preto tak nenávidí komunizmus, pretože si predsa nemohli užívať všetky TA veľká blaha už skôr, u nás sa to prenáša aj na rok 1968 – pozn. prekl.)

Zakončím. Symbolom každej doby bolo vždy umenie. Vzrušujúcu antiku nahradil asketický stredovek a prehrala s antropocentrizmom renesancie. Skoncovať s umiernenosťou a sebaovládaním. Po mnohých storočiach zavládol realizmus a dnes tu máme… „Eurovíziu“, čmárajúcu na plátno, schizoidnú popkultúru a ďalšie slasti „sebavyjadrenia“ priemerných, degenerátov, zvrhlíkov, senilných ľudí a politikov. Je lepšie pozerať sa na niečo také cez štrbinu zameriavača a pritom byť na palebnom postavení vybavenom v celom technickom zmysle s prstom na spúšti. Príprava na skutočné finále …

Finále Eurovision Song Contest 1945

Spracoval: Peter008/Pokec24

ZDROJ: https://dzen.ru/a/ZkBGOMn1BmLjSWMT

[monsterinsights_popular_posts_widget]



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *