16. júna 2024

Kto je „odborník“ na bezpečnosť R. Bránik? Odborník na želanie?

Kto je "odborník" na bezpečnosť R. Bránik? Odborník na želanie?

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


PREČO MÉDIÁ ZOBRALI BRÁNIKA NA MILOSŤ? Po atentáte na premiéra Roberta Fica sa z Bránika opäť stáva bezpečnostný analytik

Takže si to zhrňme:

Bránik oficiálne priznal, že komunikoval s rodinou proukrajinského teroristu, fanúšika proukrajinskej Čaputovej Cintulu, ktorý chodil na protivládne protesty proti vláde Roberta Fica spolu s politikom Polonecom, bývalým straníckym kolegom Márie Kolíkovej v politickej strane Za Ľudí, za ktorej éry štátnej tajomníčky Ministerstvo spravodlivosti prispievalo na činnosť Bránikovho občianskeho združenia, ktorému prispela na činnosť aj vláda Ódora, aktuálne lídra strany Progresívne Slovensko do Eurovolieb. Tej strany, ktorej bola podpredsedníčkou aj Zuzana Čaputová, ktorú proukrajinský terorista Cintula vehementne podporoval.

Rudy


Sociálnymi sieťami koluje otázka Kto je odborník na bezpečnosť Radovan Bránik? Kto sleduje dianie v Slovenskej republike, nemusí dlho, stačí od roku 2018, kedy sa udiala vražda novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky, tomu meno Radovan Bránik niečo povie, resp. tento odborník je známym analytikom kritických situácií a jeho činnosť súvisí s pomocou po traumatických zážitkoch. Bránika možno pokojne označiť odborníkom na želanie, tento chlap, hrdina, dub a stroj rozumie doprave, psychike poškodených a páchateľa, empatiu ohýba podľa potreby a najmä za menom má napísané bezpečnostný analytik, jeho telefónne číslo je víťazstvom pre novinára, ktorému chýba respondent do reportáže.

Práve v roku 2018 po vražde novinára vydal Bránik sériu článkov, za ktoré ho kritizovali tí, ktorí mu dnes dávajú priestor. Bránik išiel po stope sudcov Najvyššieho súdu a po stope mafie na Podpoľaní, pričom séria článkov je do dnešného dňa otvorená. Dnes opäť bezpečnostný analytik sa dostal do sporu so šéfredaktorom Aktualít Petrom Bárdym a jeho vtedajšími komentátormi Marekom Vagovičom a Dagom Danišom, o ktorých tvrdil, a teraz mimoriadne v skratke, že o nebezpečenstve Kuciaka museli vedieť, keďže ich on na skutočnosti, do ktorých Kuciak nazrel, upozornil. Bárdy vtedy stretnutie s Bránikom poprel.

Od tejto udalosti už Bránik v médiách nebol, teda nevystupoval v nich ako bezpečnostný analytik, ale odborník na dopravu a krízovú intervenciu z organizácie Modrý anjel. Bránik ešte v roku 2018 čelil obvineniu, že obral mimovládky o peniaze, čo sa stalo koncom roka 2018, v ktorom odmietol pohľad na vraždu novinára, ktorý bol vo vtedajšom hlavnom prúde.

Po atentáte na premiéra Roberta Fica sa z Bránika opäť stáva bezpečnostný analytik. V čase keď časť spoločnosti prirovnáva atentát k vražde novinára a streľbe na Zámockej, ktorú klasifikovali ako teroristický čin, je Bránik pre novinárov opäť pokladom. Objektívne treba napísať, že Bránik svoju rétoriku nezmenil, keď v roku 2018 za vraždu novinára vinil najmä opatrenia v redakciách a po atentáte viní v prvom rade štátne orgány a strelca “ľudsky chápe”. Prečo, ale dnes tento naratív týmto médiám vyhovuje?

Ak dnes za atentát nemôže v prvom rade opozíciou a médiami rozoštvaná spoločnosť, tak za vraždu Kuciaka môže v prvom rade jeho šéfredaktor a redakcia, ktorá podľa Bránika nezabezpečila Kuciakovi dostatočnú ochranu, či dokonca Kuciak, ktorý v otázke bezpečnosti urobil chybu!

Nie je hlavným problémom kto je Bránik, hoci jeho kontakt s rodinou strelca pôsobí mimoriadne rušivo a už samotný kontakt z neho robí neobjektívneho odborníka, ale problém je v tom, že po 6 rokoch dokázali médiá vytiahnuť niekoho s kým nesúhlasili, aby opakoval svoje videnie “krízových situácií”, ktoré bolo pre nich pred 6 rokmi chorým videním, keď bolo dokonca považované za snahu viniť obeť zo samotného činu.

Po vražde Kuciaka a jeho priateľky mali názory Bránika vyhovovať páchateľovi, komu vyhovujú po atentáte na premiéra Fica?

Roman Martiška


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *