23. júna 2024

Festival Topfest zrušený, pre „nepredvídané udalosti“

Festival Topfest zrušený, pre „nepredvídané udalosti“

Zdielajte

Zdá sa, že organizátori festivalu Topfest oznámili zrušenie tohtoročného ročníka, ktorý sa mal konať na letisku v Žiline. Podľa dostupných informácií, ktoré som našiel, boli hlavnými dôvodmi nepredvídané udalosti a problémy s účasťou niektorých interpretov. Organizátori sľúbili, že do 14. júna poskytnú informácie o možnostiach vrátenia zakúpených vstupeniek.

Je to určite sklamanie pre fanúšikov, ale zdá sa, že organizátori sa snažia situáciu riešiť čo najlepšie pre všetkých zúčastnených. Ak máte zakúpené vstupenky, odporúčam sledovať oficiálne kanály festivalu pre ďalšie aktualizácie a pokyny týkajúce sa refundácie.


„Milí naši fanúšikovia, v najbližších dňoch sa vyjadríme k súčasnej situácii. Momentálne sa k nej vyjadriť nemôžeme, nakoľko stále prebiehajú rokovania s interpretmi a obchodnými partnermi. Na základe nepredvídaných udalostí, ktoré sa stali v predchádzajúcich týždňoch, sme však nútení podľa dnešného rozhodnutia festival na rok 2024 zrušiť. Usilovne pracujeme na tom, aby sme danú situáciu vyriešili hlavne v prospech vás. O všetkých aktualitách vás budeme informovať do 14. júna, kedy zverejníme možnosti vrátenia zakúpených vstupeniek. Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.“

Hlavné dôvody zrušenia
Organizátori podujatia nešpecifikovali konkrétne príčiny, ktoré viedli k zrušeniu festivalu. V oznámení sa však uvádza, že ide o „nepredvídané udalosti“, ktoré zasiahli prípravy festivalu. Tieto udalosti môžu zahŕňať logistické problémy, finančné ťažkosti alebo iné komplikácie, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť a plynulý priebeh festivalu.

Kapely rušili svoju účasť

Festival od začiatku zápasil s mnohými problémami. Známe kapely ako Annihilator, Eclipse, P.O.D. a Angry rušili svoju účasť. Ako uvádza portál Žilinak, napriek tomu organizátori neustále uisťovali fanúšikov, že festival sa určite uskutoční. Organizačný tím sa snažil upokojiť situáciu a udržať pozitívnu náladu, aby festival mohol prebehnúť podľa plánu.

Už v nedeľu 9. júna česká rocková kapela Wanastowi Vjecy naznačila zrušenie festivalu. Na svojom webe napísali, že „po zrušenom Topfeste ich čakajú len tri letné festivaly“.

Dve rôzne podujatia pod rovnakým názvom

Minulý rok značka Topfest vyvolala veľa kontroverzií, čo si fanúšikovia určite pamätajú. Vznikli dve rôzne podujatia pod rovnakým názvom – jedno na Zelenej vode a druhé na letisku Abrahám. Tento rok sa však nekoná ani jedno z nich.

Koncom mája sa malo rozhodnúť, ktorej agentúre značka Topfest patrí. Túto informáciu zverejnila skupina organizátorov podujatia na Zelenej vode, čím sa snažili vniesť viac svetla do situácie.

„Licenčný súd rozhodol v prospech Dušana Drobneho, ten je ochotný to predať Topfest Managmentu,“ uviedli na sociálnej sieti.

Nie je jasné, či táto situácia prispela k zrušeniu podujatia. Aktuálne nie sú k dispozícii konkrétne informácie, ktoré by to potvrdzovali alebo vyvracali.

Zdroje:
(1) Známy slovenský festival Topfest nečakane zrušili. Vystúpiť tam …. https://refresher.sk/161588-Oblubeny-slovensky-festival-Topfest-necakane-zrusili-Vystupit-tam-mala-legendarna-rockova-skupina.
(2) AKTUÁLNE Známy slovenský festival zrušili dva týždne pred …. https://brainee.hnonline.sk/notsorry/news/kultura/hudba/96153864-aktualne-znamy-slovensky-festival-zrusili-dva-tyzdne-pred-konanim-kapely-postupne-odhlasovali-svoju-ucast.
(3) Slovensko sa stalo prvou krajinou, ktorá zrušila Chucka Norrisa …. https://www.interez.sk/slovensko-sa-stalo-prvou-krajinou-ktora-zrusila-chucka-norissa-festival-na-ktorom-mal-vystupit-nebude/.
(4) Festival Topfest na letisku Žilina je zrušený. Tento rok nebude ani …. https://www.zilinak.sk/clanky/29110/minuly-rok-dva-tento-rok-ani-jeden-festival-topfest-na-zilinskom-letisku-je-zruseny.
(5) Obľúbený slovenský festival nebude: Náhle ho zrušili len pár …. https://www.interez.sk/oblubeny-slovensky-festival-nebude-nahle-ho-zrusili-len-par-dni-pred-zaciatkom-ocakavane-legendy-na-slovensko-nepridu/.


Veľa ľudí si pletie Topfest a Festival Pohoda ten sa bude konať 11. až 13. júla na letisku v Trenčíne.

Ak máte záujem o návštevu festivalu Pohoda 2024, odporúčam vám sledovať oficiálne kanály pre najnovšie aktualizácie a informácie o vstupenkách.

Zdroje:
(1) POHODA FESTIVAL, 11 — 13 July 2024, Letisko Trenčín. https://www.pohodafestival.sk/en/.
(2) POHODA FESTIVAL, 11 — 13 júl 2024, Letisko Trenčín. https://www.pohodafestival.sk/sk.
(3) Pohoda Festival 2024 — Festivaly.eu. https://festivaly.eu/pohoda-festival-2024.
(4) Pohoda festival 2024 ️ program, lineup, kde kúpiť lístky. https://www.co-to-je.sk/pohoda-festival/.
(5) Pohoda Festival 2024 — Festivaly.eu. https://festivaly.eu/sk/pohoda-festival-2024.


Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *