8. júla 2024

Martina Šimkovičová odmieta ďalšiu bezdôvodnú opozičnú šikanu

Martina Šimkovičová odmieta ďalšiu bezdôvodnú opozičnú šikanu

Zdielajte

  • Odmietnutie obvinení: Ministerka kultúry SR, Martina Šimkovičová, odmieta obvinenia z bezdôvodnej šikany a tvrdí, že neporušila trestný zákon.
  • Problematický výrok: Trestné oznámenie bolo podané na základe výroku ministerky, ktorý bol interpretovaný ako podpora rasizmu a antisemitizmu.
  • Právna obrana: Ministerka Martina Šimkovičová zvažuje občianskoprávne a trestnoprávne kroky proti neoprávneným zásahom do jej osobnej integrity.
  • Kritika obvinení: Výroky obviňujúcich sú označené za scestné a manipulatívne, pričom sa zvažuje porušenie práv ministerky na slobodu prejavu.

Ministerka kultúry Slovenskej republiky Martina Šimkovičová odmieta ďalšiu bezdôvodnú šikanu voči jej osobe. Vyjadrenie odboru komunikácie Ministerstva kultúry (MK) SR: Ministerka kultúry Martina Šimkovičová žiadnym výrokom úmyselne ani z nedbanlivosti neporušila trestný zákon. Je to človek so silným humánnym cítením a empatiou, preto zvažuje občianskoprávne aj trestnoprávne kroky voči neoprávneným zásahom do jej osobnej integrity.

Problematický výrok ministerky

Pán Peter Weisenbacher z mimovládnej organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) podal trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR pre podozrenie, že sa ministerka výrokmi v rozhovore pre portál topky.sk z 3. júla dopustila šírenia a podpory rasizmu a antisemitizmu. Údajne má byť problematický výrok ministerky, v ktorom tvrdí, že: ,,Európa vymiera, nerodia sa nové deti, pretože je tu pretlak LGBTI a zvláštne je, že pri „bielej rase“. Ešte ďalej zašiel pri „analýze“ výroku právnik IĽP Daniel Grejták, ktorý tvrdí, že „je nepochopiteľné, ako môže členka vlády SR hovoriť v takýchto intenciách o „bielej rase“, akoby židovské alebo rómske deti boli neželané, akoby Slovensko nebola republika svojich občanov a občianok, ale akési kmeňové spoločenstvo postavené na etnickej a rasovej príslušnosti.“

Výroky pána Weisenbachera a Grejtáka sú absolútne scestné

Hraničia s porušovaním ľudských a občianskych práv ministerky kultúry. Jednak bezprecedentným spôsobom napádajú ústavné právo občianky Slovenskej republiky na slobodu prejavu a manipulujú verejnú mienku nekvalifikovanou právnou analýzou subjektívnej aj objektívnej stránky trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Je neprípustné, aby bol ústavný činiteľ štvanou zverou, ktorú sa mimovládne organizácie podporované rôznymi zahraničnými investormi snažia uloviť len preto, lebo vyjadruje svoj slobodný a legitímny názor, ktorým nikoho neuráža ani neponižuje.

Zdroj: tasr/eReport



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading