5. októbra 2024

Podlý útok PS na Žilinku kvôli Šúrekovi, ten im vracia úder!

Podlý útok PS na Žilinku kvôli Šúrekovi, ten im vracia úder!

Zdielajte....
  • Kritika Progresívneho Slovenska: Predstavitelia PS opätovne kritizujú generálneho prokurátora Maroša Žilinku za jeho rozhodnutie dočasne pozastaviť funkciu obvinenému prokurátorovi Michalovi Šúrekovi.
  • Obvinenia voči Šúrekovi: Michal Šúrek je obvinený zo zneužívania právomocí spolu s exvyšetrovateľmi NAKA.
  • Reakcia Žilinku: Maroš Žilinka sa dôrazne ohradil voči obvineniam a zdôraznil, že koná v súlade so zákonom a nezávisle od politických vplyvov.

Predstavitelia hnutia Progresívne Slovensko opätovne kritizujú generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Dôvodom je jeho rozhodnutie, v súlade so zákonom a povinnosťami, dočasne pozastaviť funkciu obvinenému prokurátorovi Michalovi Šúrekovi. Obviňujú ho z toho, že slúži záujmom vládnej moci.

Šúrek figuruje spolu s exvyšetrovateľmi NAKA tzv. čurillovcami, vo viacerých kauzách. Sú podozriví zo zneužívania svojich právomocí. Hrozí im za to dlhoročné väzenie.

Maroš Žilinka: KTO KONÁ V SÚLADE SO ZÁKONOM, KONÁ SLOBODNE

K dnešným vyhláseniam politického hnutia PS k môjmu rozhodnutiu o dočasnom pozastavení výkonu funkcie prokurátora JUDr. M. Š., trestne stíhaného pre úmyselný trestný čin v súvislosti s výkonom funkcie prokurátora:

Dnešné vyjadrenia politikov PS nie sú ničím iným, ako hrubo urážajúcim útokom na generálneho prokurátora. Ide o politický útok na najvyššieho predstaviteľa slovenskej prokuratúry pre personálne rozhodnutie, ktorým bolo urobené zadosť zákonu, a ktorý bol nevyhnutný pre zachovanie dôveryhodnosti prokuratúry. O útok bez akejkoľvek znalosti príslušného spisu a relevantných podkladov, teda o útok nekorektný.

Musím sa dôrazne ohradiť voči spájaniu mojej osoby s akoukoľvek politickou stranou a voči sústavnému, až nedôstojnému očierňovaniu. Výroky, že „konám ako nástroj smeráckej pomsty a ako nástroj na zmarenie dôležitých káuz v prospech politických špičiek Smeru“, a že „slúžim politikom a zločincom“, považujem nielen za ničím nepodložené hrubé urážky, ale priam až za podlosť a bezočivosť.

Podsúvanie tvrdenia, že „nekonám slobodne“, považujem rovnako za nepatričné. Každému z predstaviteľov verejnej moci by som doprial toľko slobody, nestrannosti a objektivity, ktorou disponujem pri výkone funkcie generálneho prokurátora. Lebo, kto koná v súlade so zákonom, koná slobodne.

Môžete na mňa útočiť, môžete ma aj urážať, nezmení to však môj prístup k plneniu zákonných povinností. A ten nikdy neovplyvní ani verejná mienka, ani médiá a ani politici.

Maroš Žilinka – generálny prokurátor SR



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.