27. júla 2024

RADŠEJ SA MÝLIŤ S UZNÁVANÝMI EXPERTMI AKO KLAMAŤ S VOJNOVÝMI ZLOČINCAMI

Zdielajte


Milí priatelia, k prvému výročiu vojny na Ukrajine sa vyjadrím tak trochu prekvapujúco zajtra, teda v piatok o 20.00 hod. v relácii „Pozrime sa na to“ na TA3. Dnes však chcem upriamiť vašu pozornosť na tému, ktorej som sa nechcel pôvodne vôbec venovať, ale keďže za posledný týždeň nadobudla rozmery cielenej masívnej propagandy, musíme si vyjasniť zopár vecí.
Už som si zvykol na to, že trollie farmy ako Infosecurity.sk (ktorú založil poradca ministra obrany Victor Breiner), rôzne hejterské stránky (za ktorými sa zbabelo skrýva štátny tajomník ministerstva životného prostredia Juraj Smatana) či vplyvoví agenti ako Vladimír Šnídl a podobní hystericky napádajú všetkých, ktorí vybočujú z rámca vládnuceho propagandistického diskurzu. Títo najatí žoldnieri informačnej vojny neponúkajú žiadne racionálne argumenty, iba osobné útoky, primitívne urážky, diskreditačné kampane a nepríčetné osočovanie založené na takej miere lží, zavádzajúcich tvrdení a osobnostne nezvládnutej nenávisti, že nemá význam strácať s nimi čas a energiu. Keďže však v poslednom období sústredili všetko svoje úsilie na rozširovanie jednej účelovej lži o mojej osobe, dokonca si nedali ani toľko námahy, aby zmenili grafiku a nepreberali tie nezmysly z toho istého zdroja, uveďme veci raz a navždy na pravú mieru.
Po internete koluje jeden môj výrok, ktorý som vyslovil osem dní pred ruskou inváziou a v ktorom som sa vyjadril, že neverím, že Rusi zaútočia. Na základe toho ma trollovia vyzývajú, aby som odsúdil vojnu na Ukrajine a aby som sa za svoje názory ospravedlnil. Môžem týmto úbohým tvorom odkázať iba to, že keby mali IQ čo i len o trochu vyššie ako je hodnota izbovej teploty, nenechávali sa tak ľahkovážne zneužívať na spravodajské hry a neovládali iba copy paste, vedeli by, že Putinov postup som odsúdil už tri dni pred samotnou inváziou, keď sa rozhodol uznať nezávislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky a vyslať do odštiepeneckých regiónov ruskú armádu. Samotnú inváziu som odsúdil okamžite ešte v to ráno: https://www.facebook.com/photo/?fbid=5193044557394061&set=a.328767897155109 Svoju chybu v úsudku som priznal hneď na druhý deň: https://casopisargument.cz/?p=41109 A odvtedy vari stokrát. Ale keďže sa z toho stala medzičasom nechutná štvavá kampaň, nevidím najmenší dôvod, aby som to robil na povel rozzúreného davu ako cvičená opica. Tým skôr, že týmto ľuďom nejde o korektnú diskusiu a nájdenie efektívneho riešenia zo zložitej situácie – sú najímaní na to, aby legitímne názory, ktoré nezodpovedajú zámerom centrály NATO, napádali, zosmiešňovali a umlčiavali.
Za chyby sa neospravedlňujeme, chyby uznávame. Ospravedlňujeme sa za klamstvá. Napríklad za tie, ktoré istí politici verejne šírili presne pred 20 rokmi, ktoré viedli k protiprávnej invázii do Iraku a k státisícom mŕtvych. A nie je náhodné, že práve tí darebáci, ktorí sa za svoje klamstvá doteraz neospravedlnili, dnes najviac vrieskajú s penou na ústach, aby sa ospravedlnili niektorí ľudia, na ktorých ukážu prstom, za svoje omyly. To je priehľadná propagandistická hra. Všetci sa zmýlili. Od generálneho tajomníka OSN cez európskych lídrov až po našich najvyšších ústavných predstaviteľov. Dokonca aj prezidentka Čaputová včera zopakovala, že nikto neočakával, že sa takto Rusi zachovajú. Napokon, mýlili sa aj samotní Ukrajinci, keď sa prezidentská kancelária Volodymyra Zelenského ešte v polovici marca minulého roka dušovala, že vojna sa skončí najneskôr do začiatku mája. https://www.startitup.sk/vojna-s-ruskom-by-sa-mohla…/ Nikto nepredpokladal takýto iracionálny konflikt. Ale keď už nastal, je dôležité ho ukončiť, nie ukameňovať tých, ktorí volajú po mieri ako doktor Galén v Bílé nemoci. Ak to myslíte úprimne, zamerajte svoju energiu iným smerom. Lebo ľudia sa mýlia denno-denne (politológovi Radoslavovi Štefančíkovi nevychádza takmer nič a Marián Leško sa so svojou prognózou, že Maroš Žilinka bude „na 95 %“ kandidátom Smeru, tiež dokonale zosmiešnil), ale nikto z toho nevyrába takú nenávistnú účelovú propagandistickú kampaň ako v tomto prípade, ktorá má prehlušiť podstatu veci.
To, že nikto nezosmiešňuje alebo nevyčíta chybu v úsudku predsedníčke Európskej komisie, nemeckému kancelárovi alebo slovenskej prezidentke má teda jasný dôvod: propagandistom neprekáža vtedajší omyl, ale dnešná pravda tých, ktorí volajú po mierových rokovaniach a narúšajú vojnové plány Západu. Generál Andor Šándor bol náčelníkom Vojenskej spravodajskej služby Českej republiky a napriek svojej nepochybnej vysokej kompetentnosti a dôverným informáciám neveril, že Rusi urobia takú strategickú chybu a zaútočia. Aj preto mi je cťou, že som sa mýlil s generálnym tajomníkom OSN, poprednými svetovými štátnikmi, nositeľmi Nobelových cien za mier a špičkovými odborníkmi od Henryho Kissingera a Jeffreyho Sachsa, cez Jürgena Habermasa a Johna Mearsheimera až po Oskara Krejčího a Petra Druláka – akoby som mal klamať spolu s Georgom Bushom, Tonym Blairom, Silviom Berlusconim, Mikulášom Dzurindom a ďalšími vojnovými zločincami, ktorí rozpútali zničujúcu vojnu v Iraku. Lebo svetový poriadok nerozbilo Rusko svojou inváziou na Ukrajinu (ako včera v RTVS zavádzal Peter Weiss), ale už Spojené štáty svojou rovnako protiprávnou inváziou do Juhoslávie, Iraku či Líbye a ulúpením Kosova, ktorým sa vytvoril precedens pre ďalšie separatistické aktivity či už v Južnom Osetsku, v Abcházsku alebo na Kryme. A čo je najdôležitejšie, v predvídaní všetkých týchto trendov a dôsledkov agresívnych imperiálnych vojen za posledných 25 rokov som sa nielenže nemýlil, ale bol som presný ako málokto, takže vyčítať mi dnes a umelo nafukovať jednu chybu je účelové, demagogické a vskutku trápne. Tým skôr, že ja som nikdy žiadnu vojnu nechcel, ani nepodporoval – či už tie minulé alebo tie súčasné, vrátane genocídy v Jemene, ktorú ešte aj dnes ticho podporujú západné krajiny dodávkami zbraní.
Napokon musím povedať, že mám veľmi slabú mienku o úrovni propagandistov, ktorí sú ochotní vyrábať takéto bludy. Zvlášť, keď sa pozerám na výstupy trollej farmy Infosecurity.sk. Čo sa deje, keď pri tej štedrej finančnej dotácii zo štátnych zdrojov USA neviete vyprodukovať ani také ľudské zdroje, ktoré ovládajú základné analytické pravidlá a postupy? Je mi cťou, že kraľujem rebríčku „Top 10 komunikačných aktérov vojny na Ukrajine“, podľa ktorého som efektívnejší v komunikácii danej témy ako Zuzana Čaputová, Denník N alebo TA3, ale čo sú to, preboha, za subjektívne závery bez čo i len minimálnej odbornej relevancie? https://voxukraine.org/…/russian-disinformation-in…/ Na základe čoho si autori (mimochodom, anonymní) dovoľujú o niekom tvrdiť, že je „proruský“ alebo že uvádza „nepravdivé tvrdenia“, keď na ich vyvrátenie neposkytujú žiadne exaktné dôkazy? Keby odovzdal takýto dojmologický výstup zamestnanec nejakého výskumného inštitútu, tak letí na hodinu. Neprekvapovalo by ma, keby takéto drísty produkovali nejakí nedoštudovaní 20-roční brigádnici. Bolo by to smiešne, keby to nebolo také ohavne manipulatívne. A tak mi dovoľte na záver jedno usmernenie. Chcel by som tých, ktorí ma spravodajsky rozpracovávajú, upozorniť, že nie som proruský, ale pročínsky, pretože to nie je Rusko, ale Čína, ktorá dnes robí najkoncepčnejšiu a najperspektívnejšiu mierovú politiku. Nepredpokladám, že by ste tento sarkazmus pochopili, ale aspoň sa nad ním potrápte, hlupáčikovia.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *