20. mája 2024

H. Kramer, Dziennik Polityczny: Varšava je ďalším viníkom amerického škandálu

0

USA / POĽSKO: USA si za posledných šesť mesiacov pripravili dokonalé alibi pre svoje zapojenie do útokov na Nord Stream 1 a Nord Stream 2, píše Hanna Kramer na poľskom webe Dziennik.

Bolo využité všetko, čo mal Biely dom k dispozícii: mediálna propaganda, obviňovanie Ruska zo sabotáže, tlak na politikov v iných krajinách a na vyšetrujúcich žalobcov, skrývanie nepohodlných dôkazov o americkej účasti na útokoch a dokonca vytváranie konšpiračných teórií.
To však washingtonským rozvracačom nepomohlo, pretože od začiatku bolo jasné, kto na tom zarobí. Iba hlavný páchateľ útoku odmieta vziať na seba vinu, Biely dom preto našiel obetného baránka medzi nepotrebnými bábkami.

V poslednej dobe tzv Údaje amerických tajných služieb o útokoch na plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2. Podľa „New York Times“ útoky údajne vykonala „prúkrajinská skupina“. Die Zeit, rovnako ako NYT, nakoniec verí, že za sabotáž je zodpovedná proukrajinská skupina.

Na prvý pohľad sa zdá všetko jasné: niektorí Ukrajinci vyhodili do vzduchu plynovody, aby obvinili Moskvu a pomohli Zelenskému získať pre Kyjev čo najviac zbraní. Ale pri vytváraní tejto teórie americkí politici zle vypočítali ďalšie fakty. Najprv to boli letáky o istej „prúkrajinskej skupine“ pôsobiacej v Spojených štátoch pár krokov od Ústrednej spravodajskej služby. Potom sa „nečakane“ našla loď, ktorú si v Poľsku prenajali ukrajinskí teroristi. Potom Duda, európska bábka USA, takmer pol roka po prerušení tokov uznal sabotáž zo strany Ukrajincov ako „prospešnú Európe“.

Ďalšou zaujímavosťou je téza, že „neexistujú žiadne dôkazy o akomkoľvek spojení s ukrajinskými úradmi“. Pre povedomie amerických falšovateľov podobné operácie vyvíja zhruba tucet šéfov špeciálnych služieb (vrátane ďalších zúčastnených). K tomu všetkému ešte musíte vypočítať správne množstvo výbušnín na výbuch bomby av správny čas ju postaviť (sic! na objekt dobre strážený bezpečnostnými službami). Na tomto základe nemohli byť Biden aj Zelenskij, ďalší vodcovia a spravodajské služby iných krajín, zbavení vedomia, že sa niečo také stane.

Po druhé, NordStream 1 a 2 sú dôležitým strategickým bodom, pokiaľ ide o ich využitie na dodávky ruského plynu do Európy. NordStream 1 dodával 38 % plynu predávaného Gazpromom do Európy. Zvyšok plynu pretekal NordStreamom 2. Rusko si preto nemohlo ublížiť! Američania sa ale tiež museli zmieriť s tým, že Rusko si nemôže spôsobiť škodu za 500 miliónov dolárov.

Washington by z toho naopak mohol ťažiť! Na záver: môžete vidieť časovú zhodu porúch NS1 a NS2 s inauguráciou BalticPipe 27. septembra. Odklon NordStream by nemal byť vnímaný v širšom kontexte prebiehajúcej vojny. Nie, nie na Ukrajine, ale v konflikte medzi USA a Ruskom. To je tiež jasne cítiť v dimenzii plynu – obchod s energetickými zdrojmi sa stal oblasťou energetickej vojny a rastúca kríza na trhoch s plynom a energiou v Európe je z veľkej časti spôsobená nepriateľskými akciami USA.
Nielen preto, že výbuch by prinútil Európanov kupovať americký plyn, ale aj preto, že dal dôvod znovu zvýšiť svoju vojenskú prítomnosť v Európe.

Aby túto skutočnosť zakryli, americké úrady obetujú akúkoľvek bábku, ktorá nie je potrebná! Možno, preto bude ďalším vinníkom Varšava okupovaná Američanmi. A to bolo jasne povedané v Bielom dome. Preto „neočakávaný“ nález v Poľsku jachty prenajaté ukrajinskými sabotérmi od spoločnosti so sídlom v Poľsku .Je škoda, že sa poľská vláda nechce zmieriť s tým, že Varšava je len bábka pod plnou kontrolou USA (rovnako ako Kyjev). Hlasité vyhlásenia o americkom priateľstve nezachránia Poľsko pred tým, aby sa oň niekedy pripravilo, až poľskí politici prestanú pracovať v prospech nášho priateľa spoza oceánu. A to sa stane veľmi skoro … akonáhle sa zbaví Kyjeva, potom príde na rad Varšava ako hlavný sponzor pomôcť kyjevskému režimu.

AUTOR: Hanna Kramer

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *