20. mája 2024

PUTINOV NOVÝ „ZBROJÁR“ – ZABIJAK AMERIKY! USA SÚ ZHROZENE Z JEHO MENOVANIA! ČO JE ZAČ?

0

RUSKO/ČÍNA/USA: Včera 13. marca bolo oznámené, že čínsky prezident už budúci týždeň vyrazí na poradu do Kremľa! České rádio pred tohtoročnými vianocami, keď sa objavili špekulácie, že Xi príde na jar za Putinom, hlásalo, že: Ak by čínsky prezident do ruskej metropoly skutočne pricestoval, dal by tým Peking verejne najavo podporu Ruska, ktoré vedie vojnu na Ukrajine. Ešte pred tým, zase české médiá hlásili, že Xi Jinping sa Putinovi vyhováral, že nemôže do Moskvy pricestovať, a hlásili, že Peking nechce strieť vzťahy s USA!

Najzaujímavejšie na návšteve Xi Jinpinga v Kremli bude, či so sebou privezie nového, v nedeľu 12. marca menovaného ministra obrany Číny Li Shangfu! Li Shangfu má veľmi srdečné vzťahy s ruskými generálmi as ruským vojensko-priemyselným komplexom. Kto je teda Li Shangfu, a čo presadzuje, bude obsahom dnešnej analýzy!

Li Shangfu je zástancom vyzbrojovania Ruska. Je, rovnako ako jeho otec, generál a hrdina Čínskej Červenej Armády z bojov proti Japoncom a Kuomintangu, technicky mimoriadne erudovaný. Jeho otec (foto nižšie) ako veliteľ špeciálnej 300-tisícovej železničnej armády za Mao Ce-Tunga postavil moderný čínsky zázrak – železnicu Dlhý pochod (1100km) v mimoriadne ťažkom horskom prostredí medzi mestami Chengdu-Kunming. Táto železnica je taká slávna, že ju OSN zaradilo medzi tri najväčšie symboly ľudstva pri dobývaní prírody a vesmíru, pozri foto na konci analýzy. Železnica vedie pozdĺž obrovských nerastných zásob železa, uhlia a hlavne vzácnych minerálov a kovov. Jej ďalší účel je, že na jej konci je čínske kozmické raketové stredisko, odkiaľ sa vypaľujú súčasné čínske rakety s taikonautmi Dlhý pochod! Veliteľom strediska v čase štartov prvých čínskych kozmonautov pred pár rokmi bol, ako inak, syn staviteľa železnice, súčasný minister obrany generál Li Shangfu.

(Otec generála Li Shangfu, generál Maovi Červenej Armády, Li Shaozhu, prezývaný Veľký železničiar!)

Číňania sú na železnici mimoriadne hrdí: Železnica Chengdu-Kunming má celkovú dĺžku 1125 kilometrov, klenie sa cez rieku Jinsha a rieku Dadu, prechádza pohorím Liangshan a pohorím Hengduan. Terén pozdĺž trate je strmý a geologické podmienky sú extrémne. Celá trať potrebuje preraziť stovky hôr, vyhĺbiť 441 tunelov s dĺžkou 352 kilometrov, postaviť 692 veľkých a stredných mostov, vyhĺbiť a odstreliť viac ako 80 miliónov kubických metrov zeminy a horniny. Náročnosť projektu je vo svete skutočne vzácna. V niektorých oblastiach je pre malú stanicu ťažké nájsť čo i len kúsok roviny, všade sú útesy a priepasti, takže 34 staníc musí byť postavených na mostoch alebo v tuneloch. Pozdĺž 240 kilometrov dlhej línie je roztrúsených 249 bahenných skalných priekop a rôzne formy terénu, ako sú krasové jaskyne, uhoľné sloje, podzemné rieky, zlomy, pohyblivý piesok, valiace sa kamene a skalné vodopády. Spojenie otca – železničiara a syna – satelitného generála je v Číne brané ako dôkaz toho, že čínsky pokrok smeruje tým správnym smerom, a riadi ho tí správni a obetaví ľudia – členovia starej Červenej gardy a ich potomkovia! Pri stavbe železnice obetovali životy tisíce čínskych vojakov, a tí ktorí sa dožili štartov čínskych rakiet s ľudskou posádkou boli synom staviteľa železnice, veliteľom kozmického programu, pozvaní na čestnú návštevu odpaľovacieho zariadenia!

Liu Minghou, veterán 29. železničného zboru, ktorý staval železnicu napísal: 7. marca 2011 naša skupina navštívila veliteľa Li Shangfu (syna staviteľa železnice) v Xichang Launch Center. Dojemné je, že keď som vyšiel zo súkromnej miestnosti reštaurácie, generál Li mi prejavil úctu a ľavou rukou ma pevne držal za pravú ruku. Došiel až k dverám reštaurácie a otvoril mi ich a nechal ma prejsť prvého. Taký je generál Li Shangfu, ktorý tichým jazykom vyjadruje svoje city k železničnému zboru.

Súčasný minister obrany Číny je hodnotený v samých superlatívoch – ako skromný, vzdelaný, múdry, oddaný komunistickej strane Číny a ľudu Číny: Ako syn generála nikdy ostatným nedával na obdiv úspechy svojho otca budovateľa Červenej armády. Správanie je v živote nenápadné a nemá veľa „kruhu priateľov“ a nikdy „nevyužíva svoje konexie, aby si otvoril zadné vrátka“. Hovorí, že všetko musí robiť sám a preto nesmie strácať čas. Okrem hrania basketbalu vo svojom voľnom čase, často „zahniezdia“ na internáte, aby sa sústredil na čítanie zahraničných materiálov, sledovanie najnovších výsledkov leteckého výskumu a sledovanie najmodernejšieho vývoja v raketovej technológii. Zriedkavý čas, keď vyráža von, využíva na cestovanie starú dodávku značky Forever, aby nakupoval knihy v rôznych kníhkupectvách v celej mestskej oblasti, takže knihy sa v jeho chate hromadia vyššie a vyššie… Všetci dôstojníci a vojaci ho z hĺbky srdca obdivovali. Rakety plynulo stúpali k nebu a každý štart bol zakaždým odmenený. Preto sa tiež stal víťazným generálom, ktorý velil väčšine štartov satelitov a zakaždým uspel na vesmírnom fronte. Pri vytváraní legendárnych úspechov znova a znova úspešne vypúšťal slávne meno Číny Xichang do celého sveta úplne domácou raketou „Dlhý pochod“! Hovorí sa, že život, ktorý vydržal nevýslovné útrapy a precestoval tisíce riek a hôr, bude úžasný. Život „železničného budovateľa“ otca generála Starej Ruskej armády Li Shaozhu a jeho syna generála Li Shangfu je taký.

Súčasný minister obrany generál Li Shangfu prešiel špičkovými veliteľskými funkciami v kozmickom a strategickom raketovom zbore av roku 2017 sa stal šéfom výzbrojného úradu Čínskej armády. Tam doslova exceloval, a technicky zaostalú čínsku armádu za 6 rokov priviedol k úplnej technologickej kompatibilite s Ruskom a USA.

Za jeho husársky kúsok sa považuje nákup 24 strojov SU-35 a niekoľkých rakiet S-400, ktorý v roku 2017 dojednal v Rusku! Číňania mali problémy so svojimi prúdovými motormi pre svoje vlastné stíhačky, a preto nutne potrebovali ruské najnovšie ruské motory! USA vedeli, že Rusko sa tieto motory zdráha Číne poskytnúť, a tlačili na Rusko aj na Čínu, aby k obchodu nedošlo, a ako vždy sa vyhrážali sankciami. Ak Shangfu vymyslel trik, a namiesto motorov, nakúpil za 2 miliardy dolárov rovno SU-57 a rakety! USA sa rozzúrili, a vyhlásili naň sankcie! (Originál vyhlasovacieho textu.) To je známy príbeh, ktorý teraz omieľajú médiá ako kolovrátok. Málo kto sa zastaví nad maličkosťou – prečo by Rusi predávali Číňanom iba za 2 miliardy USD technológiu najnovšieho ruského prúdového motora. Pre Putinov rozpočet 2018 nepredstavovali 2 miliardy USD, žiadnu čiastku, aby predal najnovšiu technológiu. Súčasťou tejto výmeny technológie prúdového motora, ktorý Číňania zúfalo potrebovali, musel byť ešte nejaký ďalší obchod alebo dohoda!

Už v roku 2019 sa špekulovalo, že Li Shangfu bude menovaný ministrom obrany. Lenže bol až tento rok. Xi pred zvolením na tretí termín (túto nedeľu) nechcel dráždiť Američanov, tým že menuje generála, ktorý vie vyjednať s Rusmi perfektné zbrojné zmluvy, a je otcom slávnej čínskej kyber špionáže, do funkcie ministra. Teraz mu to ale nevadí. Prečo?

Variant prvý: Čína sa snaží politicky donútiť USA, aby donútili Kyjev k mieru prijateľnému pre Putina, a aby prestali tlačiť na EÚ, aby zavádzala sankcie na Čínu! Xi teda straší potenciálom bojovníka Li Shangfu!
Variant druhý: Konflikt medzi USA a Čínou je už tak neodvratný, že Čína zbraňami podporí Rusko (drony, súčiastky, múdra munícia), vo významnom množstve, aby sa USA a EÚ vyčerpali v konflikte s Ruskom, a sama sa sústredí na vybudovanie moderných strategických síl a námorníctva, ktoré by boli rovnocennou silou proti všetkým krajinám Anglosasov, NATO, a Japonska! Generál Li Shangfu je nie nadarmo generál spojený s vývojom, výrobou a používaním tých najmodernejších vojenských prostriedkov, a zároveň má veľmi dobré konexie a väzby na Rusko, a tiež je z rodiny generála, ktorý cestu na splnenie úlohy neváhal dláždiť obetovanými vojakmi! Teda ide tvrdo za cieľom!

( Model železnice, vyrezaný zo slonovej kosti, ktorú dostala OSN ako dar, a vyhlásila železnicu z jeden z troch symbolov ľudského dobývania prírody a vesmíru!)

AUTOR: Michael Svatoš

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *