20. mája 2024

Generál Ševčík: Najvyšší čas DEČAPUTOVAŤ (VIDEO)

0

SLOVENSKO: Sociálnymi sieťami sa už nejaký čas šíria amatérske videá nahrané bežnými cestujúcimi na stanici vo Zvolene. Ministerstvo obrany kedysi o presunoch informovalo, nie len na sociálnych sieťach.

Generál Ivan Ševčík z Národnej koalície na Telegrame jedno z takýchto videí uverejnil s komentárom, čo všetko naša armáda transportuje na východ. Ak takto vyzerá denacifikácia Slovenska, tak Ševčík má tip, čo musíme urobiť my. Situáciu pozorne sledujú aj ruskí diplomati, ktorí argumentujú, že prevoz takejto techniky je nezákonný.

Bývalo dobrým zvykom…

Časy sa menia a dnes tak, tomu bývalo zvykom ešte pred rokom-dvoma, ministerstvo obrany už neinformuje o presune vojenskej techniky. Je možné, že takéto informácie odkedy v susednej krajine vojenský konflikt, podliehajú utajeniu. Očiam ľudí však neuniknú a internet čoraz viac zaplavujú videá o tom, ako sa našimi cestami a železnicami (prevažne na sever a východ) presúva vojenská technika.

Presun techniky po železnici

„Zvolen. Už aj laik vidí , že odchádzajú BVP a staré dobré PV3S, naše nezničiteľne „Vetriesky“. Podľa toho čo vidím, môže ísť o poľné kuchyne, pripadne aj pojazdné dielne,“komentuje generál Ševčík video na sociálnej sieti.

Keď už, tak poriadne

„Skrátka, keď nás chce naša vláda  denacifikovať, tak úplne do tla… Ale my musíme dečaputovať, dehegerovať, denaďovať,  dekačerovať, dematovičovať…,“uzatvára Ševčík.

Vidia to aj na ambasáde

„V Bratislave by si mali byť jasne vedomí toho, že stále aktívnejšia účasť na vojenskej podpore kyjevského režimu je spojená s nepredvídateľnou a nebezpečnou eskaláciou konfliktu, za ktorý budú plne zodpovedať iniciátori rozhodnutí,“ uviedla 18. marca ruská diplomatická misia na margo prevozu vojenskej techniky.

„Prevoz vojenskej techniky sovietskej/ruskej výroby Kyjevu je nezákonný aj z právneho hľadiska, keďže príslušné rusko-slovenské dohody jednoznačne vylučujú presun zbraní a vojenskej techniky do tretích štátov bez povolenia krajiny-výrobcu“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *