20. mája 2024

Primátor Poltára Matovičovi z OČÍ DO OČÍ (VIDEO+GALÉRIA)

0

Predvolebné stretnutia predsedu OĽaNO Igora Matoviča, ktoré nazval Bez ochranky, pokračovali v Poltári. Na tomto stretnutí vystúpil aj primátor mesta, Peter Sitor. Toho si mainstream v polovici januára všimol, že sa na oslavách oslobodenia mesta fotil s ruskou vlajkou. Na stretnutie však neprišiel ako provýchodný, prozápadný, proeurópsky politik, ale ako občan a ako občan využil možnosť povedať Matovičovi z očí do očí to, čo si myslí množstvo občanov.

Sitor všeobecne slovenským politikom vytkol, že sa starajú o každého iného, len slovenských občanov majú na poslednom mieste a keď ten protestuje, tak sa proti nemu právne zakročí, čo Sitor nazval šikanou občana. Matovičovi pripomenul, že zlyhal ako premiér, aj ako minister financií a nakoniec sa mu rozpadá aj hnutie a uzavrel to pripomenutím, ako sa politici starajú o občanov iných krajín viac, ako o tých, čo im doma dali silný mandát. Napriek varovaniam pred stretnutím v Poltári si Matovič pochvaľoval. Aj keď dostal slovnú nakladačku podobnú, ako tú v Námestove.

Facebook / Igor Matovič

Budúci volič? Medzi Rómami má Matovič silnú voličskú podporu

Budúci volič? Medzi Rómami má Matovič silnú voličskú podporu

Facebook / Igor Matovič

Fanúšikovia už do Poltára tušim prišli… možno prídu aj odporcovia," skonštatoval Matovič pri pohľade na mikrobusy s logom inej strany

Fanúšikovia už do Poltára tušim prišli… možno prídu aj odporcovia,“ skonštatoval Matovič pri pohľade na mikrobusy s logom inej strany

Facebook / Igor Matovič

Primátor Peter Sitor Matovičovi z očí do očí povedal pár veľmi nepríjemných právd

Primátor Peter Sitor Matovičovi z očí do očí povedal pár veľmi nepríjemných právd

Facebook / Igor Matovič

Facebook / Igor Matovič

Facebook / Igor Matovič

Namiesto protestov núdzový stav

„Slovenskí politici si dnes uctievajú všetky iné vlajky, len nie slovenskú. Neprišiel som vás sem urážať, ani vás vítať. Prišiel som vyjadriť svoj názor ako občan,“začína Sitor svoju reč. Matoviča si pamätá, keď ako opozičný poslanec tvrdil, že jediný spôsob, ako prejaviť nesúhlas s vládou, sú protesty. Keď však protesty už počas tejto vlády začali, boli zakázané.

„Boli tam aj provokatéri, ale to, ako bolo zaobchádzané so slušne protestujúcimi, prišli tam ťažkoodenci, vodné delá doslova odpálkovať tých slušných ľudí. A tých, čo tam vyskakovali po plotoch, tých natočili a spravili sa z toho aféry,“ rekapituloval dianie Sitor a pokračoval tým, že v reakcii vláda zaviedla núdzový stav, lockdowny.

Covidová šikana

„V tom by mal byť rešpekt voči inému názoru. Čo ale vzniklo pod vašou taktovkou, že sa neskutočne rozvrátila spoločnosť, pretože ľudia sa odcudzili. Rodiny sa nemohli navštevovať. Nehovoriac o tom, čo sa dialo s deťmi v školách,“ pokračuje Sitor vo vyratúvaní opatrení, ktoré v konečnom dôsledku nemali žiadny prínos.

„Bola taká šikana, ako nikdy a to sa dialo pod vašim vedením,“ konštatuje primátor priamo voči Matovičovi a uvádza príklad človeka, ktorý potreboval akútne ošetrenie a zdravotníkov zaujímalo len, či je testovaný a či je pozitívny.

Rozpad, rozklad, likvidácia

„Hovoríte, že treba akceptovať iné názory. Lenže vy ste iné názory neakceptovali. Čo všetci tí živnostníci, podnikatelia, ktorí skrachovali, ľudia prišli o živobytie, rozpadli sa rodiny, jednoducho – pod vašim vedením sa rozvrátila spoločnosť,“ hovorí Sitor Matovičovi z očí do očí a zožína súhlasný potlesk.

„Vy ste dostali silný mandát. Stali ste sa premiérom, s prehľadom ste voľby vyhrali, stali ste sa premiérom. Svojim prístupom a správaním ste o premiérsku stoličku prišli,“ vyčíta Sitor a pokračuje, ako sa človek, ktorému sa o financie stará manželka, stal ministrom financií.

O slobode prejavu

„Nech si politik nadáva politikovi. Ale nie občanom. My sme si 13. januára uctili podľa histórie a Naď, minister obrany povie, že Poltárčania sú fašisti? Nezastávam si žiadnu politickú stranu, ale to, čo ste dosiahli vy, respektíve čo sa udialo pod vašim vedením, nemá nič spoločné s demokraciou, so slobodou prejavu,“ vyčíta Matovičovi Sitor.

„To, aký silný mandát ste dostali a vy ste ho naopak zneužili. To, ako sa staviate k slovenskému národu, všetky ostatné krajiny, občania iných krajín sú vám prvoradí, ale na Slovákov jednoducho kašlete,“ zduplikoval Sitor a publikum mu dalo za pravdu.

Ideme z Poltára a bolo perfektne

„Strašili nás mnohí, ale Poltárčania boli skvelí. Bolo tam cítiť, že veľa ľudí tam má iné názory, dosť mnohí aj proruské názory, ale dokázali sme tú debatu spoločne zvládnuť so cťou, porozprávali sme si, čo sme mali na srdci,“ zverejnil Matovič na sociálnej sieti video a podobné stretnutia s občanmi odporúča aj iným politikom. Pred stretnutím si všimol aj autá logom strany, ktorá má v tomto regióne podľa mnohých silnú voličskú základňu.

V pondelok Námestovo

Matovič by zrejme na covidové obdobie zrejme najradšej zabudol, no ľudia ho stále nemajú doriešené. Krivdy cítia voči svojim rodičom, ale hlavne voči deťom, čo rezonovalo aj na stretnutí v Námestove.

„Vy ste bránili našim deťom chodiť do školy a bránili ste matkám, aby deti zaviedli do škôlky. Nemohli vstúpiť do budovy škôlky, pokiaľ neboli testované, alebo zaočkované, pokiaľ si nedali pichnúť tú vašu „šmakcínu“, po ktorej aj Lauterbach (nemecký minister zdravotníctva, pozn. red.) povedal, že poškodzuje srdce a mozog,“ vytkla žena z Oravy popri inom Matovičovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *