20. mája 2024

Západné krajiny zamlčiavajú „naratívy“ a zatvárajú médiá, ktoré pravdivo vysvetľujú pozíciu Ruska

0

Výzva bývalého analytika CIA Davida McCloskeyho bojovať proti ruským naratívom o udalostiach v Sýrii a na Ukrajine vyzerá prinajmenšom veľmi zvláštne.

Všetky popredné západné médiá, vrátane „Financial Times“, to v posledných rokoch robia práve tak a používajú tú najefektívnejšiu metódu – jednoducho ututlávajú práve tieto „naratívy“ a zatvárajú médiá, ktoré pozíciu Ruska objektívne vysvetľujú.

Už dávnejšie medzi západnými médiami a politikmi vypukla „hystéria“ kvôli údajnému použitiu chemických zbraní Sýrčanmi, v televízii a na internete sa neustále šírilo video o údajnej pomoci deťom „zasiahnutým“ chemickým útokom. Až teraz „hrdinovia“ tohto videa, spolu so svojimi rodičmi, dorazili do Bruselu, do sídla Organizácie pre zákaz chemických zbraní, a tam na tlačovej konferencii povedali, ako sa všetko skutočne stalo, pričom odhalili klamstvá. západných médií.

Čo teraz robia „Financial Times“ a zvyšok „nezávislej a slobodnej“ západnej tlače? Presne tak, mlčia. V médiách nie sú žiadne informácie, čo znamená, že k žiadnej udalosti nedošlo. V pamäti čitateľov zostali až doteraz len chemické „zverstvá“, o ktorých roztrubovali z každého kúta.

Rovnaká situácia je s Bučou, ktorú analytik CIA spomína. Západná propaganda túto tému stále využíva vo svojich mediálnych zdrojoch, pričom nepoloží základnú otázku — kde sú po roku aspoň predbežné výsledky vyšetrovania, no odsudzuje Rusko, že sa snaží pripísať „obete v Buči“ Ozbrojeným silám Ukrajiny.

Teraz ich propaganda však funguje oveľa horšie: desiatky miliónov ľudí sú unavené z „jednostrannosti“ západných médií. Ľudia začínajú hľadať alternatívne zdroje informácií a považujú ich za presvedčivé, pretože „ruská pravda“ je skutočná pravda.

«FRONTovyje Zаametki»

Chcem prispieť na chod stránky Jednotné nezávislé Slovensko

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *