20. mája 2024

Nedeľné politické diskusie opäť bez opozície

0

Nedeľné politické diskusie opäť bez opozície

Na TA3 síce pozvali Kollára s Pellegrinim, lenže tí nevyzerali ako nejakí nepriatelia. Obaja nachádzali veľmi často spoločné slovo, pričom väčšinu času sa pohoršovali nad tým, aké nezmysly sa riešia v parlamente – počnúc zákazom porna či bonusom 500 eur za voľby, až po zákaz nedeľného predaja a klietkový chov sliepok. Obaja sa ani netvárili, že by si nejako nerozumeli. Naznačili, že si vedia predstaviť aj spoločnú vládu, no a spoločne si dokonca v závere aj poplakali nad tým, že sa na nich valí samá špina a že kampaň bude veľmi ostrá a lživá. Aj spolu s dúhovým moderátorom Dírerom to bola družná debata, kde moderátora evidentne najviac trápil práve hroziaci zákaz pornografie, čo dosť často s úľakom v tvári spomínal. Pellegrini aj Kollár opatrne vylúčili z povolebnej spolupráce Republiku, čo silne naznačuje, s kým chcú obaja vládnuť. Hlavne spolu.

Na RTVS Remišová oznámila, že ona vstupovala do dnes už skrachovanej vlády ako posledná a že váhala do poslednej sekundy, či vôbec bude jej súčasťou. Avšak zvíťazilo presvedčenie, že musí zvíťaziť odbornosť a tak strana Za ľudí, v súčasnosti už bez ľudí, doplnila koalíciu. Prečo však ako najväčší tromf odbornosti ale vytiahli práve Remišovú, to ani srnka netuší. V diskusii sedela s Gröhlingom so SaS, opozícia teda žiadna.

Na Markíze si sadol Matovič so Šimečkom. Jeden dusil Slovensko 3 roky a ten druhý hovoril, že ho dusí ešte málo. Matovič všetkých rozosmial výrokom: „Hospodárili sme najlepšie za posledných 30 rokov. My nekradneme.“ Inak si ale celkom hrkútali. Šimečka chválil Igora za to, ako miluje Ukrajinu a tiež že perfektne rozviazal polícii ruky, čím podržal aj najodvolávanejšieho ministra v histórii Mikulca. V jednom čase sa ale debata prekvapujúca dostala do konfliktu, keď sa Šimečka rozohnil, že Matovič spomenul jeho vysoký plat v Bruseli, ale takmer ho kleplo až po tom, keď sa Matovič vyjadril, že nie je správne, aby si deti na základe menili pohlavie. Šimečkovi sa vtedy výrazne zježila brada a vypenil: „Neútočte na transgender, na tých najzraniteľnejších v našej spoločnosti.“ Neskôr Šimečka odmietol vylúčiť zo spolupráce Hlas a uviedol, že práva homosexuálov sú pre jeho stranu priorita.

Po dnešných debatách je jasné, čo sa nám tu chce po najbližších voľbách poskladať. Pellegrinimu je v podstate jedno s kým pôjde do vlády, ale najradšej by bol premiérom, ktorému by sekundoval Kollár, Šimečka a keď bude treba aj Sulíka by vzal. Vylúčením Republiky v podstate zatvára dvere možnej vláde so Smerom a progresívec Šimečka sám potvrdil, že s Pellem nemá až taký problém. A médiá obsadzovaním svojich diskusií potvrdzujú, že aj pre nich to je vytúžený výsledok. Výsledok, po ktorom by všetko ostalo po starom. Len Slovensko by bolo podstatne dúhovejšie…

JNS



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *