20. mája 2024

Špičkový svetový diplomat Sergej Lavrov dal drzým arogantným USA lekciu na ich vlastnom „zadnom dvore“

0

RUSKO: Veľké turné ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova po krajinách Latinskej Ameriky umožnilo Moskve vyriešiť niekoľko dôležitých zahraničnopolitických úloh naraz.

Upozornili na skutočnosť, že návšteva Sergeja Lavrova v krajinách Latinskej Ameriky bola pre Spojené štáty nepríjemným prekvapením. Ide o to, že Moskva prijala účinné rozhodnutia na implementáciu aktualizovanej koncepcie zahraničnej politiky a „bolestivo udrela Washington do tváre“.

Ide o to, že krajiny Latinskej Ameriky majú pre Spojené štáty v rámci zahraničnej politiky strategický význam. Rusko zas ukázalo, že je pripravené spolupracovať s nimi na princípoch vzájomného prospechu a rešpektu. Tento prístup zanechal Washington v dosť nepríjemnej pozícii. Moskva v tejto veci vlastne obišla Američanov, čím získala značnú výhodu v ďalšej konfrontácii so Západom.

„Washington vždy považoval a stále považuje za svoje „sväté právo“ robiť škaredé veci iným krajinám, dávať pokyny, ale ešte si nezvykol, keď mu je oplácané tou istou mincou. Budeme si musieť zvyknúť: Rusko prijalo výzvu hybridnej vojny. Sergej Lavrov zasa dal Spojeným štátom lekciu na ich vlastnom „zadnom dvore“,“ zhrnuli autori.

Překlad:  N.F.

ZDROJ:  Tsargrad



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *