10. mája 2024

Luboš Blaha: Už ani divá sviňa nevie, čo chce Peter Pellegrini

0

SLOVENSKO: Hlas definitívne opustil ľavicový priestor a stal sa liberálnou pravicovou stranou. Peter Pellegrini urobil svoju najväčšiu politickú chybu, odkedy založil Hlas. Skonštatoval to vo svojom statuse na sociálnej sieti podpredseda Smeru – SSD Ľuboš Blaha.

„Spojenie s Dobrou voľbou je facka pre všetkých ľavicových voličov Hlasu. Tomáš Drucker je ťažký pravičiar, ktorý nenávidí Rusko a miluje Ameriku,“ varuje Blaha.

Smerák upozorňuje na to, že v Dobrej voľbe pôsobia také „neoliberálne kreatúry“ ako Rado Baťo, ktorý verne slúžil „gaunerovi“ Kiskovi a celé roky vulgárne kopal do ľavičiarov. „Baťo narovinu vyhlásil, že Dobrá voľba sa zlúči s Hlasom iba vtedy, keď Hlas vylúči Smer zo spolupráce. Pochybuje ešte niekto, že sa tu pečie ťažko pravicová liberálna koalícia Hlas-PS-SaS?,“ pýta sa opozičný politik.

Podľa Blahu sa Hlas v piatok tvrdo posunul doprava. Drucker, Baťo, Csefalvayová či Kresák, to sú liberálni a atlantickí extrémisti, to už si do strany mohli hlasisti rovno zobrať aj Naďa a Čaputovú, hovorí.

Čo si o tomto má myslieť bežný člen Hlasu?

„Kým on dole poctivo maká, na poslanecké posty sa posúvajú rôzni biznismeni, pravičiari a predstavitelia z iných strán – mne to môže byť srdečne jedno, ale čisto ľudsky je to totálne nefér. Fajn, je to ich vec. Ale poprosím kolegov z Hlasu, keby prestali šíriť hoaxy o Smere, že sme dvojtvárni – vždy sme jasne vystupovali proti vstupu Ukrajiny do NATO a vždy aj budeme. To skôr Hlas by sa mal zamyslieť, čo vlastne chce. Najskôr boli proti obrannej dohode s USA, odrazu sú za. Najskôr nechceli posielať zbrane na Ukrajinu, odrazu so zbraňami nemajú problém. Už ani divá sviňa nevie, čo chce Peter Pellegrini. Po piatkovom zlúčení s liberálnou Dobrou voľbou sa však veci, začínajú vyjasňovať,“ myslí si smerák.

Hlas podľa neho oficiálne prestal byť sociálnodemokratickou stranou a stal sa typickou rusofóbnou stredopravou stranou, na nerozoznanie od Progresívneho Slovenska. Slováci tak podľa Blahu majú na výber už iba jednu relevantnú ľavicovú stranu.

Smer napriek tomu nepovažuje Hlas za súpera

Smer je presvedčený, že súperom, ktorého treba poraziť, je súčasná pravicová vláda, ktorá priviedla Slovensko za posledné roky do nešťastia, uvádza najsilnejšia opozičná strana vo svojom vyhlásení.

SMER deklaroval, že nepovažuje Hlas za svojho súpera, ale za politickú stranu, v spolupráci s ktorou má záujem ponúknuť Slovensku zmysluplnú sociálno-demokratickú alternatívu. Aj to bol hlavný dôvod, prečo SMER ako plnoprávny člen Strany európskych socialistov (PES) na osobnú žiadosť P. Pellegriniho podporil pridružené členstvo Hlasu v tejto významnej medzinárodnej ľavicovej politickej štruktúre, zdôrazňuje sa vo vyhlásení.

„SMER si kladie legitímnu otázku, prečo sa majú dve strany tvoriace ešte v roku 2020 jeden subjekt a ktoré sú v jednej politickej rodine, porážať a súperiť?“

SMER – SSD je naďalej presvedčený, že životaschopná sociálna alternatíva pre Slovensko prichádza po parlamentných voľbách do úvahy len na základe spolupráce sociálno-demokratických strán. Účasť súčasných vládnych strán, alebo pravicových novotvarov v novej vláde, bude len garanciou pokračovania chaosu a rozkladu štátu a spoločnosti, ktorý tu sledujeme od volieb v roku 2020, tvrdí stanovisko strany Smer-SSD.

ZDROJ: Telegram Luboš Blaha



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *