10. mája 2024

Svatopluk Otava: Takto si to nové Československo nepredstavujeme! Hlúpučké divadlo tandemu Pavel – Čaputová

0

ČESKO/SLOVENSKO: Hlúpučké divadlo, aké predviedol prezidentský tandem Pavel – Čaputová pri zrežírovanom výlete do Kyjeva, vzbudzuje veselie aj znechutenie. Humorný je takmer detailne okopírovaný scenár o vlakovom vandri, čo nám predviedli poľskí, slovinskí a českí fialenkovia z údajnej návštevy ukrajinskej metropoly (už mimochodom za ukrajinskú metropolu určil v r. 1934 Stalin, pozn. aut.) takmer pred rokom. Znechucujúcie sa však javia médiami spomínané odkazy súvisiace so vznikom Českej Družiny ako predchodcu Československých légií na Rusi. Veľmi by sme ich dnes potrebovali, naozaj veľa.

Je pravda, že už 12. augusta 1914 bola z Čechov a Slovákov žijúcich na území Rusi založená vojenská družina, neskôr pluk, légia. Je pravda, že už 11. októbra (podľa pravoslávneho kalendára, teda 28. septembra na Deň Svätého Václava) 1914 bola nasadená do aktívnych bojov na fronte. Tiež je pravda, že posledný z asi 60 000 zaprášených a pre slobodu Československa horujúcich granátnikov sa vrátili do vlasti až po ôsmich rokoch, v priebehu roku 1922.

Český marketingový, fotogenický, prezidentský produkt Pavel (Bože volili ho aj matky!) spoločne so slovenskou, prezidentskou marionetou Čaputovou vraj uctili pamiatku vzniku armády skutočných hrdinov, ktorým bola bojová zástava udelená práve v Kyjeve pred 109 rokmi. No, tak to je v čase, keď americké protektoráty Česko a Slovensko aktívne zásobujú pučistický, fašistický, kyjevský režim zbraňami slúžiacimi na likvidáciu ako pôvodného ukrajinského obyvateľstva, tak aj oslobodeneckých ruských trup, skutočne gól!

Vzhľadom k vyššie uvedenému sa dá celkom oprávnene domnievať, že ak by československí legionári dnes vyšli z hrobov, odtlačky ich topánok by nepochybne zakrátko ozdobili ako vysportované pozadie protektorátneho miestodržiteľa Pavla, tak aj ladnejšími krivkami vybavený koniec chrbta aspenskej frekventantky Čaputovej.

Čo slovo, to perla.

Slovenská prezidentka sa aspoň obmedzila na svoje nič nehovoriace frázy, čo jej pripravuje tím marketérov a mediálnych veliteľov (pardón,… poradcov samozrejme). Kde český feldmaršál, už druhýkrát v úlohe najvyššieho z najvyšších svetových vojvodcov, kedy prvýkrát „velil“ (čiže dával ksicht…) vojenskému výboru NATO a teraz „velí“ (zase dáva ksicht) četníckemu zboru Svetového policajta nazývaného akosi zo zotrvačnosti , ten svoje postrehy a hlboké myšlienky vzal skutočne onačejším štýlom. Niektoré z výrokov pána prezidenta možno podľa vzoru českého i slovenského mainstreamu citovať a potom doplniť miestami aj pozoruhodnými paralelami na jednej strane, či súcitným úsmevom nad myšlienkovými limitmi „hlavy“ „štátu“ na strane druhej.

„Z tohto počtu útokov na civilné ciele sa nedá vyvodiť nič iné, než že je to zámer….. A ten plán je celkom jasný, vyvolať chaos, hrôzu medzi civilným obyvateľstvom a na základe toho vytvoriť tlak na vládu k ústupkom.“ Tak del pán prezident Pavol. K tomu sa dá len podotknúť, že skutočným terorom proti civilistom sa Rusko nikdy neprevinilo ani sa na to nechystalo. Jeho bojové operácie početne slabšieho, ale technicky oveľa pokročilejšieho korpusu sa naopak civilným cieľom vyhýbajú. Zato existujú mnohé podozrenia proti nacistickým kohortám pučistov z Haliče, kedy sa náhodne objavené a neidentifikované mŕtvoly civilistov začali objavovať a „dokumentovať“ až niekoľko dní po odchode Rusov a po „návšteve“ „oslobodeného“ miesta tajnou službou Ukrajiny. Napríklad v Buči, že áno?

A komu potom príde vhod očierňovanie Ruska v západných médiách? Moskve snáď? Na koho možno namieriť podozrenie verejnosti v jasnozrivom pohľade, ako ho definoval Cicero? Cui predať, cui bono? Komu to prospeje? Kto z toho bude mať úžitok? Moskva alebo Kyjev? Inak mal totiž generalizmus Pavol pravdu. Je to zámer. Má to vyvolať chaos a hrôzu. Ale hrôzu oblbovaného civilného obyvateľstva odchovaného bezduchými hollywoodskymi produkciami na Západe. Tak – a čo tu máme ďalej?

„V mene civilizácie“ sa už počítame aj medzi gangsterské krajiny.

Zničené mesto Borodjanka vraj pripomína Pavlovi skazu z iných dejísk dlhotrvajúcich konfliktov, ako je Afganistan a krajina bývalej Juhoslávie. No výborne! Správny postreh. Mimochodom – neboli sme svojím súhlasom k „humanitárnemu“ bombardovaniu Srbska sami zúčastňujú agresie bez mandátu OSN a za porušovanie chimérického medzinárodného práva? Ale však, boli! A boli za to americkí prezidenti Bush, Clinton, Obama a teraz aj českí správcovia Zeman a Pavel hnaní na zodpovednosť, ako aj za masakre civilného obyvateľstva v Afganistane? Napríklad „medzinárodným trestným tribunálom“ v Haagu, čo mal tú nebetyčnú drzosť vydať akýsi „medzinárodný“ glejt na zadržanie ruského prezidenta Putina? Ale nie! Americkí a im slúžiaci politickí zločinci predsa nemôžu byť stíhaní. Konali totiž „v záujme civilizácie“, chce sa blíť s Janom Werichom pri známej sprisahaneckej scéne z filmu Cisárov pekár…

„Ukrajincov to našťastie nezlomilo a som rád, že to nezlomilo ani ostatné štáty. Myslím, že Rusko ukázalo toľko inklinácie k barbarstvu, že ma to už ani neprekvapuje,“ uviedol ďalej vraj pán prezident Pavel, ako ho cituje ČTK, čo je potom citovaná zase mainstreamom a dokonca aj obskurní web Fórum 24 xanaxista Šafra citácie. Pre konzumenta takýchto správ je potom efekt dokonalý. Stačí však pozmeniť „Ukrajincov“ za „Srbov a Afgancov“ správne prehodiť namiesto „Rusko“ za „USA“ a zrazu to sedí, ako ony zadok na nádobe, pravda…

„Dôstojne“ prekonali „letecký poplach“. Tak to je na Banderov rád…!!!

A to viete, že prezidentský pár Čaputová – Pavol …, ééé, počkať, to by bolo možno zavádzajúce, radšej snáď teda párik prezidentov, bol v akútnom nebezpečenstve? Ale iste, krátko po tom, čo je poľské režisérske štúdio v Przemysle (možno s americkým režisérom, pretože hlúpe to všetko bolo dosť) dopravilo vo vlakovom kupé s vypnutými telefónmi do Kyjeva, vypukol totiž letecký poplach!!! Razom mali českí a slovenskí ochrankári aj ukrajinskí vojaci plné ruky logisticky náročné práce. Len je zvláštne, že akcia „Šup s nimi hneď do krytu a čo tam sa dialo….“ prebehla vraj v popoludňajších hodinách, kým útok ruských leteckých a kozmických síl prebehol asi o 3,30 ráno nášho času. Vysvetlil by to niekto? A prečo vlastne…?

No a čo sa dialo? Tak napríklad tam prebehli skutočne podzemné rokovania s predstaviteľmi tatarínskej delegácie, ako (asi) jediné oprávnené politické reprezentácie Krymského chanátu. Možno budú aj diplomatické vzťahy? A pretože spomínaný chanát je a bude v Ruskej federácii, dáme mu sídlo napríklad v Prahe? Alebo Bratislave, keď do Prahy Rusi už natlačili haličskú Ukrajinu? A bude sídliť pán prezident Zelenský na Pražskom hrade?

Za pár dní zrejme Petro Fialenko nechá vyhostiť posledného ruského aj čínskeho diplomata a Rusko aj Čína zase vyhosťou tie české. Netreba však ničoho želieť, pretože namiesto Číny nám zaistila diplomatické styky predsedníčka snemovne Pekarová s Taivanom a Rusko nahradí práve ten Krymský chanát a vysťahovaná Halič. Takže ani naši diplomati svetového, pretože Lipavského formátu, tak o robotu neprídu. Tí, čo boli v číne, odídu do ostrovnej provincie a tí z Ruska napríklad do Prahy alebo Bratislavy, to podľa toho, kam ich naše „hodnoty“ a „spôsob života“ zavedú. A čo si takto ešte založiť aj nejaké to trpasličie, ale hodnotovo orientované OSN so sídlom v tej režisérskej Mekke Przemyslu a doživotnou predsedníčkou by mohla byť napríklad Bidenovic kuchárka?

Pán Bože zmiluj sa nad Československom. A pošli tých 60 000 legionárov!!! Že si ich musíme nájsť sami…? No, jo…, to jo…, to musíme holt sami….

AUTOR: Svatopluk Otava Preklad JNS



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *