10. mája 2024

Mikulcovo Ministerstvo vnútra SR rozhodlo, že tento rok si obyvatelia môžu tento štátny sviatok uctiť iba potichu, bez verejných prejavov a štátnej hymny.

1

Zákon o štátnych symboloch usvedčuje Káčera a Mikulca z protislovenského idiotizmu. do kedy budeme tolerovať týchto zločincov?

§ 13
Štátna hymna Slovenskej republiky
(1) Štátnou hymnou Slovenskej republiky (ďalej len „štátna hymna“) sú prvé dve slohy piesne Nad Tatrou sa blýska.7)

(2) Štátna hymna sa hrá alebo spieva pri príležitosti štátnych sviatkov, pamätných dní, výročí a pri iných významných príležitostiach celoštátneho alebo miestneho charakteru; štátna hymna iného štátu sa hrá, ak je prítomná jeho oficiálna delegácia. Predchádzajúcou vetou nie je dotknuté právo fyzických osôb a právnických osôb hrať alebo spievať štátnu hymnu iného štátu.

Všetkých naokolo označujú za fašistov, no keď prichádza deň osláv víťazstva nad fašizmom, tak zakazujú oslavy.

Mikulcovo Ministerstvo vnútra SR rozhodlo, že tento rok si obyvatelia môžu tento štátny sviatok uctiť iba potichu, bez verejných prejavov a štátnej hymny. Klásť vence sa síce môže, ale len v úplne tichosti, najlepšie rovno so zapchatými ústami. Týmto štýlom vraj vyjadríme solidaritu s Ukrajinou.

Nezabudnime, že len minulý týždeň bolo absurdným nariadením zakázané vztýčenie slovenskej vlajky na Devíne. Postup súčasných štátnych orgánov každý deň presvedčia všetkých o tom, že jeho záujmy sú vyslovene protinárodné. Toto, čo sa deje u nás nemá obdobu a v žiadnom štáte Európy by toto nebolo možné.

V každej inej krajine si totiž svoje tradície, históriu či štátne symboly hlboko vážia a je úplne jedno, či je tam garnitúra probruselská a proamerická, alebo nie. Všade považujú za úplne normálne, že zdravé národné povedomie sa musí pestovať a nie ubíjať. Každá krajina si svoju štátnosť ctí a chráni. Len na Slovensku je pomaly hanbou držať v rukách štátnu vlajku, v médiách označia zvyčajne takých ľudí za extrémistov. Ale tí, čo zakazujú štátne symboly a oslavy porážky fašizmu a čo na dennom poriadku porušujú zákony, ústavu i občianske práva, záhadne extrémistami nie sú…

JNS



1 thought on “Mikulcovo Ministerstvo vnútra SR rozhodlo, že tento rok si obyvatelia môžu tento štátny sviatok uctiť iba potichu, bez verejných prejavov a štátnej hymny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *