28. marca 2024

Kollár si už zostavuje svoju vládu s KDH a PS a potichu sa ráta s jamkatým dúhovým chameleonom Pellem. Potichu preto, aby nestrácal hlasy sklamaných voličov

0
Kollár ostro reaguje na zásah NAKA: Je to absolútny cirkus! Chcú prekryť svoje zlyhania

Kollár ostro reaguje na zásah NAKA: Je to absolútny cirkus! Chcú prekryť svoje zlyhania

SLOVENSKO: Hnutie Sme rodina si vie predstaviť byť súčasťou konzervatívno-liberálnej koalície, no záležalo by to od obsahu programového vyhlásenia vlády (PVV). Program vlády by nemal obsahovať kultúrno-etické otázky. Vyhlásil to predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár. Ak nemá vládnuť Smer-SD a Republika, budú musieť podľa neho spolu vládnuť subjekty ako KDH a Progresívne Slovensko (PS) a dohodnúť sa.

„Záleží to od toho, aké by bolo programové vyhlásenie vlády, pokiaľ by sa tam dostali veci, ktoré sa tam majú dostať a nebolo by to postavené na kultúrno-etických otázkach, kde v našej strane máme voľné hlasovanie,“ povedal Kollár na piatkovej tlačovej konferencii. Dodal, že takáto vláda by mohla vydržať, pokiaľ by v PVV neboli kultúrno-etické otázky.

KDH a PS v hre

Podľa Kollára sa vláda asi nebude môcť zostaviť bez KDH a PS. Musia sa preto dohodnúť na tom, že sa nebudú predkladať žiadne kultúrno-etické otázky na jednu ani druhú stranu. „Inak tie dve strany nebudú môcť ísť spolu do vlády. A keď to neurobia, tak sa to rozpadne. Behom pol roka bude znova pád vlády,“ povedal.

Stále podľa Kollára platí, že voľby do Národnej rady SR vyhlási o týždeň, 9. júna. Tvrdí, že ak by bol egoistický, vyhlásil by ich skôr, no chcel dať každej zo strán možnosť rokovať a spojiť sa. Parlamentné voľby majú byť 30. septembra.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *