10. mája 2024

SNS o Čaputovej úradníckej vláde: Chceme slovenskú vládu, nie liberálny sorosovský gang z paláca!

0

Mimoparlamentná opozičná Slovenská národná strana (SNS) nie je spokojná s medializovanými nomináciami prezidentky SR Zuzany Čaputovej na pozície v novej úradníckej vláde. Tá by mala Slovensko viesť až do predčasných parlamentných volieb.

Čaputovej jedinečnú príležitosť poskytli koaliční lídri Eduard Heger (Demokrati) a Igor Matovič (OĽANO). Nedokázali zabezpečiť prežitie vlády a vládnej koalície nielen do riadneho termínu volieb, ale ani do toho predčasného. Opozícia už pri mene nového premiéra a viceguvernéra NBS Ľudovíta Ódora avizovala, že nová vláda bude jasne proamerická a ekonomicky neoliberálna.

Napojenia na Nadáciu otvorenej spoločnosti
O napojeniach jednotlivých predstaviteľov na politiku, na prozápadné organizácie, mimovládne organizácia, alebo priamo na Sorosovu Nadáciu otvorenej spoločnosti informovala už opozičná strana Smer-SD. Vychádzala pritom predovšetkým z otvorených a dohľadateľných zdrojov a informácií.

„Do predčasných volieb mala Slovensko viesť slovenská úradnícka vláda, nie liberálny sorosovský gang z prezidentského paláca,“ vyjadrila svoje jednoznačné stanovisko podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová.

Wlachovského návšteva v USA
V strede týždňa dokonca vyšlo na povrch, že avizovaný minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský spolupracuje s mimovládnou organizáciou Globsec. A v týchto dňoch absolvuje zahraničnú cestu do USA, kde sa má rozprávať aj o svojej budúcej funkcii. To viacmenej len posilnilo argumentáciu, že prichádzajúca „Čaputovej“ vláda rozhodne nemá za úlohu len svietiť a kúriť.

„Žiadame prezidentku o vymenovanie skutočne úradníckej vlády s jedinou úlohou – zorganizovať čo najskôr predčasné voľby. Za Slovensko,“ uzavrela Kramplová.



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *