13. mája 2024

Video – Prigožin hlási dobytie Bachmutu (Arťomovska). Kyjev to popiera

0

Ruské sily úplne oslobodili Artemovsk (Bachmut).

Ruské sily dnes plne získali kontrolu nad Arťomovskom, vyhlásil zakladateľ „Wagnerovej skupiny“ Jevgenij Prigožin. Oznam zverejnila jeho tlačová služba na kanáli Telegram.

Dobyli posledné domy

„Popoludní 20. mája bol Arťomovsk (Bachmut), posledná časť takzvanej „samoletskej výškovej budovy“, úplne obsadený,“ povedal Prigožin. Kontrola nad mestom prejde na ministerstvo obrany. Podľa neho  od 25. mája začnú Wagnerovci sťahovať svoje jednotky na odpočinok a preškolenie. Vojaci skupiny tiež vytvoria „nevyhnutné obranné línie“.

Ďakuje

Prigožin sa poďakoval generálom Sergejovi Surovikinovi a Michailovi Mizincevovi, ktorí „umožnili uskutočniť túto náročnú operáciu“.

„A ďakujem Vladimírovi Vladimirovičovi Putinovi, že nám dal túto príležitosť a veľkú česť brániť našu vlasť,“ zdôraznil Prigožin. Poďakovanie vyjadril aj bojovníkom a armáde Wagnerovcov, ktorí sa zúčastnili na bojoch, ako aj všetkým padlým.

Odkaz Zelenskému 

Prigožin navyše požiadal ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý je na summite G7, aby túto informáciu sprostredkoval svojmu americkému kolegovi Joeovi Bidenovi.

Čo zostalo z mesta po ôsmich mesiacoch bojov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *