12. mája 2024

PRÁVNA ANALÝZA ALIAS NAĎOVE PRÁVNE BLUDY.

0

PRÁVNE BLUDY. Aj tak sa dá nazvať zverejnenie tzv. analýzy. Už pri pohľade na dokument je vidieť, že bol spracovaný bez patričnej kultúry. Skonštatoval to v príspevku na sociálnej sieti generál Jozef Viktorín (Republika).

V rozpore s Chartou OSN

Viktorín pripomína, že darovanie vojenského materiálu sa robí vtedy, keď už neslúži svojmu účelu. Celý proces je postavený na základe vládnych zmlúv, ktoré Slovensko podpísalo. To je forma, ktorá pri realizácii nesmie ohrozovať napr. obranyschopnosť a nesmie byť v rozpore s inými medzinárodnými zmluvami.

„Čo myslíte? Aká asi je tá obranyschopnosť? Myslím, že zverejnený dokument potvrdzuje, že takto ten Naď nezmýšľal. Len daroval. Darovanie však v žiadnom prípade nie je vojenská pomoc štátu druhému štátu v konflikte, a to ani formou poskytnutia vojenského materiálu. Vtedy už ide logicky o kolektívnu obranu, ktorá vyžaduje príslušnú medzinárodnú zmluvu vojenskej povahy. Ak to absentuje, je to v rozpore s Chartou OSN,“ upozorňuje generál vo výslužbe.

Neviem či rozumie „demokrat“ Naď

„Skôr by som povedal, že nie, lebo by musel priznať, že konal v rozpore s našimi bezpečnostnými záujmami. Vie vôbec čo sú bezpečnostné záujmy? Keby to vedel, tak by také rozhodnutie asi neurobil,“ pripomína Viktorín.

Uveril, že môže všetko

Ak by aj Naď urobil takéto rozhodnutie, tak by si podľa Viktorína chránil chrbát rozhodnutím NR SR. „Lenže uveril sám v seba a hlavne uveril, že môže všetko. Ale tak systém nefunguje. Ani s podporou tútorov spoza oceána. A to už nevravím do akého svetla svojim rozhodnutím dostal Slovensko z hľadiska dodržiavania medzinárodných zmluvných záväzkov,“ konštatuje.

Ex-minister vojny

Podľa generála jednoducho aj zverejnený dokument potvrdzuje, že najprv bol záver a nepodpísaní „autori“ mali len dotvoriť cestu k nemu. „Potvrdzuje, že ex-minister vojny je zahľadený do seba a do priateľov za mlákou.“

Podľa Viktorína Naďovou povinnosťou bolo konať v záujme Slovenska a jeho občanov. „To neurobil. Toto občania vedeli a vedia. Preto sa tento omyl hádam po voľbách nezopakuje,“ uzavrel Viktorín.

General Viktorín



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *