14. mája 2024

Európsky parlament včera väčšinou hlasov hlasoval za vylúčenie Maďarska z predsedníctva. Pozrite sa, ako hlasovali Česi a Slováci

0

EÚ: A nakoniec, samozrejme, ako vždy, zistíte, kto hlasoval.

Uznesenie, ktoré navrhol Európsky parlament, nie je záväzné, ale dá sa predpokladať, že EÚ ho bude dodržiavať. Za uznesenie hlasovalo 442 poslancov, 144 proti a 33 sa zdržalo hlasovania.

Uznesenie odsudzuje systémovú korupciu (ktorá skrz-naskrz preniká samotným Európskym parlamentom), potláčanie práv LGBTQI osôb (čo však Európsky parlament v prípade ich moslimských favoritov neobťažuje) a prax vládnutia dekrétmi (to vadí diktátorskej EÚ, ktorá zavádza prax drakonickej cenzúry).

V uznesení sa ďalej uvádza, že „Parlament spochybňuje schopnosť Maďarska dôveryhodne vykonávať túto úlohu v roku 2024 vzhľadom na jeho nerešpektovanie práva a hodnôt EÚ“.

Maďarsko má prevziať šesťmesačné predsedníctvo od júla do decembra 2024 po Belgicku a Poľsku, ale teraz nie je jasné, či sa tak skutočne stane.

A ako kto hlasoval?

Za uznesenie a vylúčenie Maďarska z predsedníctva hlasovali: Niedermayer (TOP09/STAN), Pospíšil (TOP09/STAN), Šojdrová (KDU), Zdechovský (KDU), Charanzová (ANO), Maxová (ČSSD, zvolená za ANO), Gregorová (Piráti), Kolaja (Piráti), Peksa (Piráti)

Proti uzneseniu: Vondra (ODS), Zahradil (ODS), Blaško (SPD), David (SPD)

Zdržali sa hlasovania: Tošenovský (ODS), Vrecionová (ODS), Hlaváček (ANO), Knotek (ANO), Kovařík (ANO)

A ako hlasovali Slováci?

Za: Bilčík, Štefanec, Wiezik, Ďuriš Nicholsonová, Hojsík, Šimečka,

Proti: Radačovský, Uhrík, Beňová, Hajšel, Roth Nevedaľová

Zdržali sa hlasovania: Jurzyca

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *