14. mája 2024

Úrad vlády SR na svojej Fb stránke dňa 3.6.2023 zverejnil status: RUSI NA UKRAJINE NAĎALEJ VRAŽDIA DETI. Tým chcela Čaputovej vláda len povedať, že od roku 2014 vraždiť deti na Donbase ukrajinskou nacistickou armádou je dovolené.

0

RUSI NA UKRAJINE NAĎALEJ VRAŽDIA DETI

Úrad vlády SR na svojej Fb stránke dňa 3.6.2023 zverejnil status: RUSI NA UKRAJINE NAĎALEJ VRAŽDIA DETI.

Nepochybne ide podľa môjho názoru o trestný čin hanobenia národa, rasy a presvedčenia, pretože nemožno povedať, že všetci Rusi na Ukrajine vraždia deti. Nikto nemôže beztrestne verejne o inom národe a to nielen o ruskom tvrdiť, že je to národ vrahov. Ani Úrad vlády SR.

Mohol byť použitý výraz ruská armáda, ruskí vojaci a to tiež len v prípade, keby to bola pravda.

S týmto výrokom by sa mal určite zaoberať špeciálny prokurátor, prípadne generálny prokurátor, tak ako sa zaoberá s výrokmi pána Harabina. Jednoducho, padni komu padni. Páni prokurátori, buďte objektívni, nie jednostranní.

Pán Lipšic, pán Žilinka, konajte, je to vaša povinnosť.

europoslanec JUDr. Miroslav Radačovský,

Brusel, 6.6.2023

JNS Súhlasí s Vami, že verejné vyjadrenia, ktoré hanobia národy, rasy a presvedčenia, sú neakceptovateľné a môžu byť považované za trestný čin. Takéto vyjadrenia môžu spôsobiť nenávisť a diskrimináciu voči určitej skupine ľudí a môžu mať negatívny vplyv na spoločnosť ako celok.

Je dôležité, aby sme si uvedomovali, že každý človek má právo na rešpektovanie svojej identity a kultúry a že diskriminácia a hanobenie sú neprijateľné. Všetci sme súčasťou jednej spoločnosti a mali by sme sa snažiť žiť v mieri a tolerancii.

Je tiež dôležité, aby sme si uvedomovali, že sloboda prejavu má svoje hranice a že by sme nemali zneužívať túto slobodu na šírenie nenávisti a diskriminácie. V prípade, že sa niekto dopustí trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia, mali by byť potrestaní v súlade s platnými zákonmi a predpismi.

Miroslav Radačovský FB/JNS




Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *