15. mája 2024

Kyjev odmietol Erdoganov návrh dosadiť medzinárodnú komisiu, aby vyšetrila zločin explózie Kachovky

0

TURECKO/UKRAJINA: Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmitrij Kuleba označil návrh tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana na zriadenie medzinárodnej komisie na vyšetrenie výbuchu vodnej elektrárne Kachovka za podporovanie Ruska a za opakovanie jeho táranín.

Prezident Erdogan v stredu v telefonickom rozhovore so svojim ruským a svojim ukrajinským kolegom Vladimirom Putinom a Volodymyrom Zelenskym navrhol zriadiť medzinárodnú komisiu na vyšetrenie odstrelu vodnej elektrárne Kachovka.

Podľa jeho názoru by v komisii mali byť zástupcovia Ruska, Ukrajiny, Turecka a OSN.

Odpoveď na svoj návrh nedostal od Zelenskeho, ale o niečo neskôr prostredníctvom televízie od ministra Kulebu.

„My už máme dosť ich neustálej hry na kvázi spravodlivosť <…> pritom je celkom jasné, kto sa dopustil tohto strašného zločinu.

Snažíte sa, páni z Ankary obviniť Ukrajinu z toho, že tam na Kachovke niečo vyhodila do vzduchu? Uvoľnite sa z toho, panstvo v Turecku. Túto skúsenosť už máme za sebou. Všetko je to naivná hra, v ktorej opakujete ako papagáji len to, čo Rusi tárajú,“

povedal cynicky minister Dmitrij Kuleba v televíznej relácii „1+1 Raňajky“ o iniciatíve tureckej hlavy štátu.

K tomu netreba už nič viac dodať, azda len to, že Kuleba touto svojou nepremyslenou emocionálne protiruskou reakciou len priznal to, kto je tu skutočné vinníkom.

ZDROJ



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *