14. mája 2024

JUDr. Vyvadil cituje a komentuje nemecký Bild: „Rusi bojujú ďaleko nad očakávania dobre“

0

RUSKO/UKRAJINA: Jiří Vyvadil: Vymývanie mozgov ukrajinskou protiofenzívou našimi médiami takmer nevkusne pripomína časy propagandy Husák-Bilak. Neverili sme jej vtedy a neveríme tejto Fialovej ani dnes. Magazín Bild uverejnil 11.6. článok Juliana Röpckeho a Sebastiána Prenglera pod názvom Rusi bojujú ďaleko nad očakávania. Určite sa s ním radi stretnete…

Rozčarovanie na konci prvého týždňa ukrajinskej protiofenzívy na juhu krajiny.

Dôvod: Útoky na Welyk Nowosilk začiatkom tohto týždňa a útoky pri Orikhiwe od štvrtka doteraz neviedli k žiadnym oslobodeným mestám alebo dokonca dedinám. ALE: Toto pravdepodobne nebol primárny cieľ predchádzajúcich ukrajinských pozemných ofenzív, ako zistil BILD.

Niekoľko zdrojov z ukrajinských vojenských kruhov pre BILD uviedlo, že súčasné údery boli použité len na testovanie nepriateľských línií a monitorovanie ruských reakcií na ukrajinský postup. BILD sa tiež dozvedel, že súčasné útoky by mohli byť aj diverznými útokmi, ktoré by zamaskovali skutočný hlavný ťah protiofenzívy.

Ale jedna vec je už jasná: každý, kto očakáva, že Ukrajina rýchlo vyhrá, keď nasadí západné tanky a obrnené transportéry, sa teraz mýli.

Navyše to vyzerá, že Ukrajina NEUSKUTOČNÍ „masívnu ofenzívu“ so všetkými novými združeniami, ale použije ich cielene na veľmi odlišných miestach.

Je tiež čoraz jasnejšie, že „víťazstvo do konca roka“, ako sa hovorí o niektorých ukrajinských politikoch a dokonca aj západných vojenských expertoch, je nepravdepodobné.

Namiesto toho by sa ukrajinské útočné snahy o oslobodenie svojej krajiny mohli ťahať roky!

Pretože: Hoci Rusko v súčasnosti nie je schopné nových pozemných útokov na území Ukrajiny; Zatiaľ sa zdá, že obranné línie, ktoré Kremeľ vybudoval na juhu a východe okupovanej krajiny, sa držia.

Zdá sa, že napriek všetkým ukrajinským útokom na logistické a veliteľské centrá má Moskva stále dostatočnú vojenskú kapacitu na to, aby reagovala na miestne ukrajinské útoky masívnymi raketovými a delostreleckými salvami.

V piatok sa prvýkrát objavili fotografie nemeckých lietadiel Leopard 2A6 zo zásob Bundeswehru. Aj oni sú vraj blízko frontu v Záporoží

Vo štvrtok južne od mesta Orikhiv, kde ruská armáda podľa BILD spôsobila postupujúcej 47. mechanizovanej brigáde ukrajinskej armády ťažké straty.

Podľa zasvätených osôb brigáda stratila až 15 tankov západného typu a bojových vozidiel pechoty. Zatiaľ existujú len vizuálne dôkazy o zničenom Leopardovi 2A4, stratenom bojovom vozidle pechoty Bradley a vyradenom MaxxPro chránenom proti mínam.

Dokonca aj ukrajinské vojenské kruhy kritizovali kroky brigády pri postupe k ruským líniám.

Kritizuje sa, že postupoval bez mínoloviek a inžinierov, počas postupu nekontroloval vzdušný priestor a nakoniec sa zastavil v dvoch osiach, z ktorých každá bola dlhá iba 200 metrov. To uľahčilo ruskému raketovému delostrelectvu útok na postihnutú spoločnosť a zničenie niekoľkých vozidiel.

Videozáznam ukazuje, že Rusko viedlo ukrajinské útoky s neriadenými raketami Grad a napriek tomu zaznamenalo niekoľko zásahov, keď boli ukrajinské vozidlá pevne stlačené v slepej uličke niekoľkých radov stromov.

Jiří Vyvadil: My chceme mier, Západ a Ukrajina chcú vojnu. A tak môžeme zhrnúť, že veci sa nevyvíjajú zle.

Pekný deň, priatelia.

UVEREJNIL POUŽÍVATEĽ Jiří Vyvadil

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *