16. mája 2024

Lukašenko sľúbil bez najmenšieho zaváhania použiť jadrové zbrane v reakcii na agresiu

0

BIELORUSKO/RUSKO: Bieloruský prezident Alexander Lukašenko povedal, že nebude váhať s použitím taktických jadrových zbraní (TNW) v prípade agresie voči republike. Podľa bieloruského prezidenta „je nepravdepodobné, že by niekto chcel bojovať s krajinou, ktorá má takéto zbrane,“ pričom zdôraznil, že TNW je „odstrašujúca zbraň“.

Ruský prezident Vladimir Putin predtým povedal, že jadrové zbrane sa v Bielorusku začnú rozmiestňovať už budúci mesiac. Povedal to na stretnutí s Alexandrom Lukašenkom v Soči. Hlava ruského štátu spresnila, že príprava zariadení potrebných na rozmiestnenie jadrových zbraní na území republiky bude ukončená 7. až 8. júla, keď bude dokončená výstavba zariadení pre tieto zbrane.

“Prečo je toto (rozmiestnenie ruských taktických jadrových zbraní v Bielorusku) nevyhnutné? Aby na bieloruskú pôdu už nevkročila ani jedna noha nejakých bastardov. (…) Nedaj bože, aby som sa musel rozhodnúť použiť tieto zbrane v dnešnej dobe. Ale urobím to bez váhania, ak proti nám dôjde k nejakej agresii,“ povedal Lukašenko v utorok počas pracovnej cesty do Minskej oblasti. Cituje ho štátna agentúra BelTA.

Zdôraznil, že na použitie jadrových zbraní môže byť len jeden dôvod – a to je agresia voči Bielorusku. “Odpoveď bude okamžitá. Povedal som to už niekoľkokrát vopred,” zdôraznil bieloruský prezident.

Uviedol tiež, že plánované rozmiestnenie ruských taktických jadrových zbraní v republike bolo jeho naliehavou požiadavkou voči Rusku, „aby sa zaručila bezpečnosť našej krajiny“. “Rusko sa o nič nesnaží (nasadením taktických jadrových zbraní v Bielorusku). Nejde o Rusko,” zdôraznil Lukašenko.

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *