15. mája 2024

Neskutočný amaterizmus vrchnej veliteľky OS SR Zuzany Čaputovej

0

SLOVENSKO: Pavol Slota (Domov-Národná strana) s úžasom sledoval vyjadrenie Zuzany Čaputovej. Veliteľka OS (Ozbrojených síl) SR podľa neho predviedla neskutočný amaterizmus z hľadiska bezpečnosti štátu.

Zuzana Čaputová podľa Slotu počas návštevy generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga informovala svet o tom, že nemáme chránený vzdušný priestor. Slotovi to prekáža, pretože takéto vyhlásenia robí niekto, kto má previerku na dôverné informácie, nie nejaký radový populista. Mala by preto mať poradcov, ktorí jej povedia, čo nekomunikovať verejne. To, že náš vzdušný priestor urýchlene potrebuje ochranu, priznal aj prezidentkin minister obrany Sklenár.

Žena na správnom mieste

„Hlavná veliteľka o(d)zbrojených síl SR je očividne ženou na správnom mieste, minimálne pre zahraničné, resp. nepriateľské vojenské rozviedky. Lebo vykričať do celého sveta, že Slovensko nemá chránené nebo je fakt poriadny prešľap, a to nielen politický,“hovorí Pavol Slota a pripomína, že ide o slová hlavy štátu, veliteľky OS SR, nie radového politika bez previerok a teda informácií.

Keby bola radovým politikom, jej slová sa dajú vnímať ako populizmus, či nejaký dohad, no ako prezidentka má množstvo poradcov.

Načo ich má?

Podľa Slotu by sa s nimi pred tým, ako niečo vysloví, mala radiť a tí by jej určite neporadili informovať o takej podstatnej informácii, akou je obranyschopnosť slovenského vzdušného priestoru.

„Tento krok je mohli poradiť len takí vojenskí „experti“ ako ten domotaný progresívec Valášek alebo tá diverzantská hračkárska tlupa z Globsecu, pretože toto vyzradiť by jej neodporúčal ani vojak-bažant,“ poznamenáva Slota.

Hovorí o tom aj minister obrany

Prezidentkin minister obrany Sklenár na rokovaní partnerov z V4 so štátnou tajomníčkou nemeckého rezortu obrany Siemtje Möllerovou  v rámci prvého dňa rozhovorov nemeckú štátnu tajomníčku informoval o zámere rýchlo obstarať systém protivzdušnej obrany veľmi krátkeho a stredného dosahu. Vyzdvihol tiež darovanie dvoch systémov protivzdušnej obrany veľmi krátkeho dosahu MANTIS, ktoré dodatočne posilnia schopnosť Slovenska kontrolovať svoj vzdušný priestor.

ZDROJ:  FB Pavol Slota



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *