15. mája 2024

Ďalšie desivé napadnutie v Česku. Ženu surovo zbil “Hrdina z Azova,” politici stále mlčia!

0

Vrátia sa do našich krajín deväťdesiate roky? Tí, skôr narodení si iste pamätajú, čo sa dialo po nie celkom šťastných Havlových amnestiách. Ale aj na to, kedy si mafiánske gangy v uliciach vybavovali účty a na vysokú kriminalitu. Po vypuknutí vojny v Čechách ani na Slovensku nik nekontroloval, kto k nám z Ukrajiny prichádza. Kým opoziční politici v oboch krajinách upozorňovali na to, že okrem ľudí utekajúcich pred vojnou sa k nám mohli dostať zbrane, drogy a aj členovia ukrajinských gangov. Ale i ľudia, ktorí sa za pohostinnosť “odvďačujú.”

Azov

Česko sa ešte nespamätalo z hroznej vraždy rómskeho mladíka v Brne, mužom z Ukrajiny, a už riešia ďalší prípad. Tentoraz z mesta Plzeň. Kde “vyčíňal” “hrdina z Mariupolu. Ten bránil neonacistický pluk Azov, takže ak muž neklamal, je viac ako isté, že ide o jedného z členov.

Teraz už “bývalého neonacistického batalionu,” keďže podľa Zelenského sa “napravili.” Dovtedy sa hlásili k k odkazu masového vraha z obdobia 2. svetovej vojny Stepana Banderu.

Zároveň boli omilostení od všetkých svojich zverstiev. A minulý rok piatim veliteľom z tohto zoskupenia udelil Rad zlatej hviezdy a titul Hrdina Ukrajiny. Čo sa “napravenia” týka, je zrejme otázne, čo si má pod tým človek predstaviť.

Keďže v januári tohto roka sme boli svedkami verejných osláv Stepana Banderu na Ukrajine. Oslavoval prezident i parlament..

“Hrdina z Mariupolu”

Útočil v Plzni. Kde napadol dvoch ľudí, vrátane ženy. Informácie priniesol český portál Expres cz, pre ktorý tento čin potvrdila aj česká polícia.

Tá pani sedela pod stromom, keď k nej prišiel chlap a chcel po nej cigaretu. Keď mu ju odmietla dať, začal jej ukrajinsky nadávať a kopať do nej. Zastal sa jej jej známy, ale ten chlap ho zrazil na zem a bil ho päsťou do tváre,“ popísala svedkyňa pre Expres.

„Jedna pani na neho začala kričať, nech ho nechá, ale neprestával, tak privolala manžela a políciu,“ dodala.

Spitý pod obraz boží

Na miesto potom ako prvý dorazil manžel svedkyňe, ktorý agresívneho muža spacifikoval a kľačal na ňom až do príchodu policajtov. Situácia vraj ale bola vyhrotená aj naďalej.

“On bol drzý aj na policajtov, stále opakoval, že je hrdina od Mariupolu a že sa tam brodil po kolená v krvi, až po chvíli sa upokojil a začal spolupracovať,” popísala svedkyňa .

Prípad potvrdila Expresu aj hovorkyňa českej polície. Tá uviedla, že “hrdina” bol “totálne na mol.” Ani to, ale takéto konanie muža neospravedlňuje. “Muž narodený v roku 1983 podstúpil dychovú skúšku a bolo nameraných 3,56 promile. Následne bol prevezený do policajnej cely,“ uviedla.

Vrátia sa do našich krajín deväťdesiate roky?

Už po vražde mladíka Češi poukazovali na mlčanie proukrajinskej vlády Petra Fialu i prezidenta Petra Pavla. Politici sú ticho aj teraz. Čo náladu v spoločnosti môže len zhoršiť. Problémy nemajú len naši susedia.

V posledný januárový deň tohto roku zaútočili piati mladí Ukrajinci na muža v Bratislave. “Viacerými údermi zovretej päste, kopmi nôh a údermi kovovej tyče spôsobili rozbitie zadného okna a iné poškodenia. Následne jeden z páchateľov vybral zo svojho vozidla oceľovú tyč, ktorou udrel do dverí vodiča – poškodeného, následkom čoho sa rozbilo okno a črepiny poškodenému spôsobili drobné povrchové rezné zranenia,”uviedla vtedy hovorkyňa polície.

Vo februári tohto roku došlo k vražde vo Veľkom Bieli. Ukrajinec, ktorý k nám prišiel pozrieť svoju manželku, ju počas tejto návštevy zavraždil.

V apríli 2022 museli policajti zasahovať v priestoroch čerpacej stanice na ulici Cesta na Senec. 25- ročný Ukrajinec spolu so svojim 21- ročným kumpánom, napadli zákazníka.

Vrátia sa do našich krajín deväťdesiate roky? A prečo sú títo mladí muži na Slovensku i v Česku a nebránia svoju vlasť? A boli tí, ktorí útočili u nás, vyhostení? Prečo sa ani k jednému z týchto útokov nevyjadrili politici?

Alebo je toto zlo iné, lebo ide o ľudí, ktorí ušli z krajiny, kde sa bojuje? Samozrejme, uplatňovať princíp kolektívnej viny, nikomu a ničomu nepomôže. Nie všetci ľudia, ktorí prišli z Ukrajiny, sú rovnakí. Nepomôže nám ale ani zatvárať oči. Pred “hrdinami.”

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *