11. mája 2024

Žeby sa doktorandská práca pána Šimečku stratila? Dodnes som nedostal odpoveď

0
Stratená doktorandská práca pána Šimečku?

Stratená doktorandská práca pána Šimečku?


👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈


Po zhliadnutí krátkej výmeny medzi pánom Dankom a Šimečkom vo veci záverčných prác, ktorú
PS využíva ako reklamný šot (alebo shot, ak chceme byť Oxfordskí) ma napadlo, že by bolo mohlo byť interesantné prečítať si prácu pána Šimečku.

Ak by ste sa chceli dozvedieť niečo viac o pánovi Šimečkovi, ktorý sa chystá na veľkú politickú kariéru, mohli by ste si prečítať jeho diplomovú prácu. Alebo aspoň jej názov, pretože celá práca je príliš nudná a zložitá na pochopenie. Pán Šimečka sa totiž venoval analýze vplyvu globálneho otepľovania na rozvoj ekonomiky v strednej Európe. Znie to síce dôležito, ale je to taká suchá téma, že by ste ju museli zalievať litrami vody, aby ste ju prežili. A to by zas bolo proti ekológii, čo by sa pánovi Šimečkovi určite nepáčilo. Preto je lepšie nechať jeho prácu v pokoji a radšej sa zamerať na jeho súčasné činy a slová. Napríklad na to, ako si „našliapuje“ do politiky, čo je výraz, ktorý som si požičal od pani Moniky „Misery“ Kozelovej. Táto dáma je známa svojou ostrou kritikou všetkého a všetkých, a tak sa jej podarilo vymyslieť také pekné prezývky pre politikov, ako napríklad „Šimečka na štíku“, „Fico na figu“ alebo „Matovič na matraci“. No nie sú to skvelé slovné hračky? Ja si myslím, že áno. A možno by sa pani Kozelovej zišla aj diplomová práca o tom, ako vytvárať originálne a vtipné názvy pre politické články. To by bola určite zábavnejšia téma ako globálne otepľovanie, nemyslíte?

Pred pár dňami som sa rozhodol, že by som si rád prečítal diplomovú prácu pána Šimečku, ktorá sa zaoberá zaujímavou témou homo curiousus. Zistil som, že ju napísal na Oxfordskej univerzite, tak som im napísal e-mail s otázkou, kde ju môžem zohnať (áno, toto je spisovný ekvivalent slovka stiahnuť). Čakal som, že mi odpovedia hneď, veď predsa ide o prestížnu inštitúciu s vysokým akademickým štandardom. Ale nič. Už je to niekoľko dní a stále nič. Myslíte si, že majú nejaký problém s poštou? Alebo sa boja, že by som im ukradol nejaké tajné informácie o homo curiousus? Alebo sa len hanbia priznať, že prácu pána Šimečku stratili alebo zničili? Neviem, čo si mám o tom myslieť, ale začínam byť frustrovaný. Chcem si prečítať tú prácu!

Žeby začiatok ďalšej kauzy súvisiacej so vzdelaním a politikou?
Len čas ukáže, lebo len On vie, kam máme všetci našliapnuté.
Nevrdím, že práci sú priamo odpovede, ale tretí inštinkt štvrtého druhu mi našeptáva, že tam nájdeme aspoň nejaké indície o vývoji ľudstva smerom o otvorenej spoločnosti.
Spoločnosti otvorenej každej absurdnosti, aká človeka len môže napadnúť.

Rudy/JNS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *