27. júla 2024

Čo ukázal Rozhovor Tuckera Carlsona s Putinom?

Tucker Carlson s Putinom

Zdielajte

👉 Snažíme byť s Vami neustále v kontakte. Sledujte nás tiež na telegrame👈

👉Sledujte nás tiež na X. com 👈


O rozhovor Tuckera Carlsona s Vladimírom Putinom bol veľký záujem. Vo viacerých médiách z neho (kvôli dĺžke) uviedli len súhrny. Pre záujemcov odporúčam tento zdroj, lebo je neskreslený prekladom. No verím, že pre väčšinu našich čitateľov, ktorí už nie sú závislí na mainstreamových médiách, nepovedal Vladimír Putin nič prekvapujúce, neočakávané ani šokujúce. Všetko sme vedeli, alebo vieme už dlhší čas.

Prečo je teda namieste tvrdenie, že týmto rozhovorom sa odhalilo úplné morálne bahno Západu?
Podľa prvých reakcií vlajkových lodí propagandy Západu.


John Kirby, oficiálny hovorca Bieleho domu, prehlásil: „Neverte ničomu, čo Putin (v tomto rozhovore) povedal.“
To myslí vážne?
Putin dlho rozprával o histórii Ruska. Väčšinu z toho poznáme z dejepisu. A ničomu nemáme veriť? Lebo Rusko už čoskoro nebude a všetky dejepisy sa aj tak prepíšu a vydajú znova? Alebo nedajbože nesmieme uveriť, že Putin sa už od svojho prvého nástupu do funkcie prezidenta v roku 1999 pokúša nejako dohodnúť so Západom? Že sa roky pokúšal dohodnúť aj po Majdane v roku 2014, ale Západ ho podviedol fingovanými Minskými dohodami? Nesmieme uveriť, že zástupca Ukrajiny podpísal na jar 2022 v Istanbule náčrt mierovej dohody s Ruskom, ale na pokyn USA a priamy zásah Borisa Johnsona prezident Zelenskij zmietol dohodu zo stola?
Alebo nesmieme uveriť Putinovej osobnej skúsenosti, že sa na niečom (na formálnom zblížení NATO a Ruska) dohodol s prezidentom USA, ale ten mu po nejakom čase vyhýbavo odpovedal, že „to neprešlo cez jeho tím“?
Nesmieme Putinovi uveriť ani slovo, lebo to je asi jediná možnosť, ako si Biely dom zachová „dekor“ a nebude musieť svoje kroky vysvetľovať… Lebo normálne a ľudsky sa vysvetliť nedajú.

Vlajkovými loďami západnej propagandy sú aj tzv. mainstreamové médiá. Tie tiež premeškali príležitosť byť ticho a nekomentovať, ale ony naopak, hlasno ukazujú svoju pravú tvár.
CNN v komentári napísali, že „Namiesto tlačenia na Putina v mnohých zjavných veciach, napríklad ruských vojnových zločinoch alebo uväznení Navaľného,“ …nechal Tucker Carlson Putinovi voľné pole na to, aby prerozprával svoju verziu príbehu. Dokonca ho nechal naznačiť, že USA neriadi volený prezident, ale akési tajomné sily, ktoré sú Putinovi skryté.
CNN: „Alebo ešte jasnejšie povedané, Carlson poskytol Putinovi platformu na šírenie svojej propagandy pred globálnym publikom a podrobil jeho vyhlásenia len slabej alebo vôbec žiadnej kritike.“


Ak je CNN vlajkovou loďou mainstreamovej žurnalistiky, tak týmto je zrejmé, že žurnalistika tam je už mŕtva. Profesionálny žurnalista pri rozhovore vždy nechá svojho hosťa voľne rozprávať. Veď to je cieľom rozhovoru – odhaliť, ako druhý človek rozmýšľa, čomu verí, aby porozprával otvorene o svojom vnútornom svete.
CNN sa s plným vedomím rozhodla, že sa bude k politikom „druhej strany“ (aj v rámci USA) chovať rovnako ako Markíza k Ficovi. Zaujato, tendenčne a s vopred danou líniou výsledku.

Človek so štipkou sebaúcty túto hru médií nemôže prijať. Neprijali ju Tucker Carlson, Putin, ani Fico.
A neprijmime ju ani my.

Od Marián Moravčík



Dovoľujeme si Vás osloviť s prosbou o pomoc. Náš obsah nezamykáme.  Boj s liberálnou chobotnicou o právny štát po voľbách 2023 nekončí, práve naopak. Každý finančný príspevok sa ráta a pomáha nám pokračovať v našej práci. Ďakujeme



Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *