14. mája 2024

IQ 107. Pavol, Čaputová a strom. K fotografii z Brna pribúdajú srdiečka aj smiech

0

ČESKO: Víťazi reality show. IQ 107. Komentátor Petr Kolář nedokázal odolať irónii, keď videl forografiu prezidenta Pavla so Zuzanou Čaputovou, štylizovanú tak, aby pripomínala slávnu snímku Václava Klausa s Vladimírom Mečiarom.

V juhomoravskej metropole prebieha festival vedenia dialógov Meeting Brno, ktorý zahájili český prezident Petr Pavel a slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Obaja tu diskutovali s verejnosťou, ale došlo aj na súkromné ​​stretnutie.

Vo vile Tugendhat si sadli pri slávnom strome, pri ktorom sa pred viac ako tridsiatimi rokmi zišli Vladimír Mečiar a Václav Klaus a delili Československo.

Podľa komentátora MF Dnes Petra Kolářa fotografia Petra Pavla a Zuzany Čaputovej pôsobila nesmierne trápne. Do prezident si rýpol, že sa zase raz prejavilo, aké vysoké IQ má.

„No áno, ja viem. Bolo to urobené s tým, aby si ľudia spomenuli na tú prvú ikonickú fotku. A povedali si: Ešte že tam už teraz sedia oveľa lepší politici, oveľa lepší ľudia, a pridali srdiečko… Lenže. Lenže, po prvé to celé pôsobí strašne trápne. Asi ako keď Peter Pavol hovorí o ‚blbej nálade‘. Nabudúce si napríklad vezme krátke nohavice, bude za svoj autogram maľovať srdiečko, alebo môže hovoriť o nutnosti uťahovania opaskov. Po druhé na tej druhej fotke sedia politici s veľkým P, či sa na tom komukoľvek páči, alebo nepáči čokoľvek. Na prvej relatívne dobre vyzerajúcej a spravidla absolútne prázdnej hovoria víťazi reality show. Po tretie, nikto na pôvodnom filme nemá IQ 107. 

Fotografia v Brne ale priniesla aj iné vtipné reakcie. Niektorí si spomenuli na slávnu filmovú hlášku z brnenských exteriérov „Nová doba“.

Iné zaujalo, že obom prezidentom poslal kyticu  z Islamskej nadácie Brno, ktorá sa už niekoľko rokov usiluje o stavbu mešity v juhomoravskej metropole. Jej zástupca musel s pugetom bohužiaľ poslať syna, lebo je práve na púti do Mekky.

K fotografii pod stromom začali mnohí vtipkári okamžite prirábať rôzne „bubliny“ s hláškami

ZDROJ



Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *