15. mája 2024

Naši demokrati by si to mali trochu usporiadať v hlave. Ešte včera bol podľa našich médií a tých slušných politikov Prigožin terorista a mäsiar.

0

Ešte včera bol podľa našich médií a tých slušných politikov Prigožin terorista, mäsiar, čo na Ukrajine úmyselne vraždí ženy a deti a psychopat.

Dnes, keď sa otočil proti vojenskému vedeniu Ruska (zatiaľ nie proti Putinovi samotnému), tak je to osloboditeľ, je nádejou, že Putina zvrhne a možno aj zavraždí.

Otázka však znie – a čo by bolo potom? Potom nastúpi v Rusku osvietený vládca, ktorý sa okamžite stiahne z Ukrajiny, uzná nadvládu NATO, ešte narýchlo oslávi dúhový mesiac a vyžiada si od západu zoznam hodnôt, ktoré má teraz nasledovať? Lebo doteraz to blokoval len ten Putin, pardon – podľa nezávislých overovateľov faktov – jeho dvojník až trojník? Alebo reálne hrozí, že sa moci môže chopiť kľudne aj klika, ktorá bude menej váhať stláčať gombíky, ktoré Putin našťastie nestláčal? Či taká možnosť neexistuje? Aha, na Markíze to nedávali, tak asi nie.

Naši demokrati by si to mali trochu usporiadať v hlave. Pretože podľa ich vlastných slov bojuje v Rusku vrah Prigožin proti vrahovi Putinovi, no, ako napríklad Šeliga tvrdí, je práve to nádej na koniec totality a šírenie demokracie a slobody v Rusku. To vážne, počúvate sa vôbec?

JNS/Marek Kurta



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *