20. mája 2024

Rusko ničí takzvané „západné hodnoty“: zákonom zakáže zmenu pohlavia

0

RUSKO: V  Rusku akosi odmietajú transatlantické, liberálne, takzvané „západné hodnoty“ a preferujú konzervatívnejšie a tradičné hodnoty. Napríklad, nielen nepodporujú a nepropagujú ideu možnosti zmeny pohlavia, ale mienia zakázať podobné aktivity na zákonodarnej úrovni. Štátna duma už tento mesiac by mala hlasovať o zákone, ktorý zakáže zmenu pohlavia. Oznámil to predseda ruského parlamentu Vjačeslav Volodin.

Ľudia prechádzajú okolo Štátnej dumy v Moskve, Rusko, v stredu 14. júna 2023 (Foto: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Predseda parlamentu vo svojom Telegramovom kanáli zablahoželal miliónom obyvateľov krajiny a všetkým Rusom v zahraničí ku Dňu rodiny, lásky a vernosti a zdôraznil, že šťastná rodina postavená na vzájomnom rešpekte a láske je spoľahlivou oporou a základom pre každú osobu. Občanom zablahoželal aj ruský prezident Vladimir Putin, premiér Michail Mišustin a ďalší vysokopostavení činitelia a úradníci.

Deň rodiny, lásky a vernosti je v Rusku štátny sviatok, ktorý sa oslavuje 8. júla. Je načasovaný na pamätný deň svätých Petra a Fevrónie z mesta Murom. Nie náhodou preto myšlienka určenia daného sviatku vznikla práve v Murome, kde odpočívajú relikvie, ostatky  svätých Petra a Fevrónie. Symbolom tohto sviatku je rumanček, ktorý stelesňuje rodinné hodnoty, ktoré sú uctievané v Rusku a sú veľmi dôležité pre domácu spoločnosť.

V Rusku viacerí tento sviatok považujú ako alternatívu západného, transatlantického sviatku sv. Valentína a na pamätný deň svätých Petra a Fevrónie si pripomínajú tradičné rodinné hodnoty svojich predkov. V tento deň je zvykom zablahoželať blízkym, kamarátom, kolegom, ktorí majú rodiny. V Deň rodiny, lásky a vernosti si manželia želajú šťastie, lásku, dobro, porozumenie, prajú si, aby deti vyrastali v prosperujúcej rodine.

Vo svojom príspevku ten deň predseda ruského parlamentu pripomenul aj vyhlásenie českého prezidenta Petra Pavla, ktorý zdôraznil, že „ak, nedajbože, Rusko vyhrá, všetky západné hodnoty budú zničené“. Volodin zdôraznil, že týmto spôsobom slovami českého prezidenta boli vyjadrené skutočné zámery Washingtonu a Bruselu, ktorí chcú „nanútiť nám falošné, pokrytecké hodnoty, ktoré sú nám ozaj cudzie, zničiť identitu našich ľudí“. Predseda ruského parlamentu podotkol, že tieto plány sú odsúdené na neúspech.

„Pred tromi rokmi občania Ruska hlasovali za Ústavu, ktorá chráni „inštitúciu manželstva ako zväzok muža a ženy“. Pred rokom v Rusku boli prijaté zákony zakazujúce propagandu netradičných sexuálnych vzťahov, LGBT, pedofílie. „V priebehu júla schválime rozhodnutie o zákaze zmeny pohlavia,“ prisľúbil Vjačeslav Volodin.

AUTOR:  Eugen Paľcev

ZDROJ

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *