8. septembra 2024

Náš „pravdovravný a pravdu vlastniaci mainstream,“ Denník N sa vo svojich konšpiračných úvahách približuje webom, ktoré označuje za dezinformačné. Je za všetkým Matovič?

Zdielajte....

HLAVNÉ SPRÁVY DENNÍKA N

Igor Matovič si vymyslel „uhorkovú kauzu“, ktorú následne rozvíril jeho „pištoľník“ prezident PZ Štefan Hamran. Tu by príbeh ukážky toho, že policajti a obyčajní ľudia majú problém s porozumením čítaného textu, mohol skončiť. Ak by sa niektoré médiá nerozhodli naďalej živiť (a prípadne ešte „prikrmovať“) túto letnú „búrku v nočníku“.

Mimoriadne aktívny je v tomto smere Denník N, ktorý sa v duchu Hlavných správ pustil do šírenia ďalších konšpirácii – nič konkrétne síce nevieme, dôkazy na to nemáme, no napriek tomu si radi zakonšpirujeme.

Vytiahli naratív o politikovi z 90. rokov a konšpiráciu o údajnom záujme ministra Šimka zasahovať do aktuálnych káuz. Samozrejme bez dôkazov. „Zdroje Denníka N vravia, že Šimko má maniere politika z 90. rokov a existuje obava zo zasahovania do vyšetrovaní. Nie je jasné, čo to presne znamená, ani ako sa to prejavovalo, ani ako vážna je to obava, ani na základe čoho existuje. Ide však o také vážne pochybnosti, že ak neprídu jasné vysvetlenia a odpovede od kompetentných, ostražitá časť verejnosti sa bude právom pýtať, čo sú toto za spôsoby.“

Denník N (podobne ako často konšpiračné médiá) má údajne zdroje, ktoré mu hovoria o „manieroch“ ministra Šimka, no vlastne im nie je jasné, čo to znamená. Jasné im je však to, že by mal Šimko odstúpiť – ako to už nenapíšu, keďže minister s dočasným poverením odstúpiť nemôže a ústavne čisté nie je ani to, že by ho poverenia zbavila prezidentka republiky.

Filip Obradovič v názve včerajšieho newsfitera píše, že za týchto okolností (aké to nevieme) by mal zvážiť odchod z funkcie ministra. Súčasne priznáva, že „nevieme, či Šimko niečo urobil, či a ako zásadne zlyhal alebo či sme len svedkami absurdne nafúknutej kauzy, ktorá by za normálnych okolností ani len nevznikla“. Denník N má hlavné správy o nafúknutej (neexistujúcej) kauze a my máme ďalší dôkaz o tom, že máme problém nie len s čitateľskou gramotnosťou ale aj s dezinformáciami, ktoré sa stávajú súčasťou mediálnych výstupov tzv. mienkotvorných médií.

Zdroj: Fb J. Lenč

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.


Discover more from Jednotné nezávislé Slovensko

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.