20. mája 2024

Taraba o Ódorovi: Neboráčik s nulovým vplyvom, nechal sa prevalcovať policajným pučom!

0

Opozícia musí bojovať. V súvislosti s kontroverzným odvolaním exministra vnútra Ivana Šimka sa diskutuje v prvom rade o prezidentke SR Zuzane Čaputovej, ktorá podľahla tlaku z prostredia polície. Tá je však ministrovi vnútra podriadená a preto by si vrchní predstavitelia tejto represívnej zložky v žiadnom prípade nemali určovať, že kto bude ministrom a kto nie.

Na program diskusie sa však musí automaticky dostať aj meno premiéra SR Ľudovíta Ódora. Ten si, pravdepodobne v nesúlade s Ústavou SR, nechal od Čaputovej nadiktovať mená ministrov úradníckej vlády. A jediné, čo mal, bolo akési právo veta.

To však pri mene Ivana Šimka nevyužil. A preto neexistuje žiadny dôvod, pre ktorý by sa ako vládny líder nemal zastať svojho ministra. Ódor však mlčal a opäť len akceptoval to, o čom rozhodli iní.

Je Ódor momentálne bezvýznamný?

Opozičný poslanec NR SR Tomáš Taraba upozorňuje, že Ódorova pozícia akéhosi prijímateľa príkazov má vplyv aj na jeho popularitu v spoločnosti. A tá sa neprejavuje len v terénnom politickom živote, ale aj v online priestore na sociálnych sieťach.

„Profil slovenského premiéra na sociálnej sieti sa po dvoch mesiacoch čo je vo funkcii, páči „až“ 111 Slovákom. Krásny odraz jeho nulového vplyvu a bezvýznamnosti.

Niet divu, že tento neboráčik sa nechal prevalcovať policajným pučom organizovaným skupinou pôsobiacou v polícii podozrivou z manipulovania vyšetrovaní, ktoré mali vykonávať v núdzovom stave, čo je to zadokumentované a za čo im hrozia doživotné tresty,“ uviedol na sociálnej sieti Taraba.

Opozícia musí bojovať

Opozícia sa proti činnosti policajného zboru pod vedením Hamrana vyjadruje už dlhšie. Vadí jej manipulácia trestných konaní, kriminalizácia opozície a svojvoľnosť polície.

Či aktivita tejto ozbrojenej zložky na sociálnych sieťach, ktorá je značne politická. A neprezentuje prácu polície, ale skôr podporuje vládne názory. A pomáha v boji proti politickej opozícii, podobne ako na trestno-právnom poli.

„Povinnosťou opozície je postaviť sa proti týmto kovbojom, ktorí sa pokúsili zvrhnúť legitímne politické vedenie v štáte, pri čom im pomáha Čaputová… Som zvedavý aký postoj zaujme Sme rodina, či sa nechajú dovydierať alebo dodajú potrebné hlasy,“ dodal Taraba.

Zdroj: FB T. Taraba/E-Report

Upozornenie: Tento článok je výlučne názorom jeho autora. Články, príspevky a komentáre pod príspevkami sa nemusia zhodovať s postojmi portálu JNS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *